Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018) - MrsPip Dot Com

Saturday, 19 January 2019

Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

hi there, yang menarik di blog mrs pip dari mula berblogging sehingga awal Januari 2019 ... ingat lagi masa mula mula berblog tu, sorang follower pun tiada .. the PV pun tak lepas 1K sebulan ... time tu just berblog utk coret coret hal anak anak ...

lepas 2 tahun berblog kalau tak silap, baru rasa nak expand blog ni ... then join bloglist segment dan giveaway, slowly kenal blogger blogger lain ... dan slowly PV ada kemajuan dan followers bertambah T_T

lepas tu join group blogger Sabahan Blogger , kemudian join AFB ... bila dah join group blogger ni, ilmu berblogging itu bertambah ... happy bila dapat support dari blogger blogger lain T_T tenkiu korang semua yang selalu bagi blog info dan support blog mrs pip ...

dan tukar domain blog dari sukasukasurirumah.blogspot.com ke www.mrspip.com, and thanks to sishawa yang tolong mrs pip tukar domain , love you a lot, xoxo.

>>> blog bertukar domain

Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

bila tengok stat blog (tak guna google analytics, tunggulah BR kita cantik baru guna stat dari google analytics), PV dah cecah setengah juta ... PV setiap bulan average dalam 20K - 24K sebulan. bab PV ni mrs pip hope boleh increase cecak 30K sebulan ... caiyok caiyok ... banyak lagi kena buat utk blog mrs pip ni kalau nak increase PV dan UV ... ni pun still study macam mana nak guna keywords dan naikkan BR ... 

Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

so sepanjang berblogging ni, 10 entry yang mendapat perhatian adalah seperti di atas tu ... ada yang dah baca tak entry mrs pip ... ni semua entry dulu dulu, tapi still dapat visitor, lagi lagi cara senang tanak nasi pulut tu, almost every week jadi hot entry di blog mrs pip :))

jemput baca 10 entry paling hangat di blog mrs pip:-

Cara senang tanak nasi pulut
Susu Frisolac Comfort untuk bayi yang sukar membuang air besar + baby colic + bayi yang selalu kembung perut


Pengalaman pumping breastmilk menggunakan pam susu jenama AUTUMNZ yang best!

Kadar bayaran fidyah bagi negeri Sabah



Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)

dan untuk search keywords pula , semua nampak macam ok kan, sesuai la dengan hot entry tu kecuali gambar akim cium stacy ... hiks! ada pula yang gatal jiwa cari keywords cenggitu kat blog I ! please ya, bab bab 18SX mrs pip tapis tak masuk blog :((

Top 10 entry post menarik di mrspipdotcom (2015-2018)
dan of course la, pageviews by country mestilah Malaysia tanah airku .... negara negara lain yang datang menyinggah , kot kot dorang cari info la kot kat blog mrs pip kan ... apapun, hope mrs pip lebih rajin share info untuk tahun 2019 T_T

happy blogging everyone.

cheers.

12 comments:

  1. Tahniah
    Semoga terus melahirkan entri2 berkualiti

    ReplyDelete
  2. tahniah..keep the good work..ececeh...tapi betul, entry lama2 ni mmg masih jadi carian kat google..blog iolls pun sama..

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak teruskan menulis blog ya

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. hebatttt kak pip kita nii hehehehe. keep it up kak! kc sokong dari tepi hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks KC, kak pip hope boleh improve blog mcm KC juga.

      Delete