Beli Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee - MrsPip Dot Com

Tuesday, 21 January 2020

Beli Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee

hi there, beli Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee. Baru-baru ini, mrs pip beli tripod di Shopee. Sebenarnya memang sudah agak lama berfikir sama ada perlu atau tidak beli tripod, dan lepas tambah tolak keperluan, memang perlu sangat kerana agak susah juga untuk ambil gambar sendiri tanpa bantuan tripod ... 

Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.
sebelum ini, mrs pip ada beli Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15) , tetapi masalah untuk tripod selfie ini ialah tinggi tripod hanya boleh laras sekitar 2 kaki sahaja dan tripod leg dia tu bukan jenis heavy duty. walau bagaimanapun, Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15)  ni mrs pip masih guna sebagai monopod dan untuk selfie jarak dekat yang hanya perlu letak atas meja sahaja.

Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15)
Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15)

Tripod Yunteng VCT-5208 yang mrs pip beli ini sesuai untuk mobile photography, dan didatangkan dengan 
  • smartphone holder, 
  • bluetooth remote shutter yang boleh dipadankan dengan smartphone dengan mudah, dan compatible bersama iOS dan Android operting systems,
  • berat tripod 600gram dan rotatable by 360 degree
  • disertakan universal 1/4 saiz skru yang boleh menyambung sebarang camera ke tripod

Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.


Sila baca Features Tripod Yunteng VCT-5208 berbahasa Inggeris untuk penerangan yang lebih terperinci:

  • Aluminum alloy tripod stand, lightweight and compact, sturdy and durable.
  • Extendable three sections legs with quick release lock.
  • Easy to operate, height adjustable between 43cm and 125cm.
  • Features with a pan-tilt-swivel 3-way head, grip for adjusting head position.
  • Standard 1/4" screw interface compatible with most digital cameras.
  • Comes with Phone Clip and Bluetooth Remote Shutter for Smartphones.
  • Versatile applications, suitable for office, home, leisure activities and travelling

Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

dan ini ialah spesifikasi Tripod Yunteng VCT-5208:

  • Model: YUNTENG VCT-5208
  • Head: Three-dimensional head
  • Moving Head angle: 360 degrees
  • Tilt (downward): 90 degrees
  • Tilt (up): 65 degrees
  • Material: ABS High quality aluminum and plastic combined
  • Weight: about 0.6kg
  • Maximum load: 2kg
  • Number of leg sections: 3
  • Maximum leg diameter: about 18mm
  • Tripod storage height: 43cm
  • Tripod Minimum height: 43cm
  • Tripod Maximum height: 125cm
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

yang mrs pip happy dengan tripod ini ialah , sangat mudah untuk dipasang, dilipat dan disimpan di dalam beg yang disediakan bersama ketika membeli tripod tersebut. Berat tripod juga just reasonable mudah diangkut ketika ingin diguna pakai. 

Bluetooth remote shutter yang didatangkan bersama tripod ni membuatkan kerja kerja mengambil gambar secara selfie lebih mudah. Hanya perlu padankan / pairing-kan sahaja bluetoohth remote shutter ke smartphone korang, dan ianya sedia untuk digunakan. So dah tak perlu guna timer di phone tu kan sewaktu mau bergambar, hanya tekan butang bluetooth di tangan korang, DONE SELFIE!


Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

Tripod ini sesuai untuk :- SLRs, Digital cameras, action cameras, comes with cellphone Holder and Bluetooth Remote Shutter for Smartphones.

Package Contents:
1 x Yunteng VCT5208 Tripod
1 x Bluetooth Remote Shutter
1 x USB charging cable
1 x Bag

Gambar di atas merupakan maximum height bagi tripod tersebut iaitu 125cm. mrs pip gembira dengan ketinggian maksimum ni, dan kaki tripod yang sturdy ketika dibuka pada ketinggian maksimum. 

Lepas ni, dah boleh ambil gambar mrs pip sekeluarga tanpa perlu mr.Husband selalu missing in the family photo kerana jadi photographer kitorang. dah elok sangatlah tu kalau pergi mana mana nak ambil gambar, kita pacak saja ni tripod dengan mudah. woha!

Harga Yunteng VCT5208 Tripod ini ialah RM36.00 , dan untuk shipping ke Sabah pula ialah RM8.75 dan seller hantar laju , bungkus pun elok elok. Jumlah harga keseluruhan Yunteng VCT5208 Tripod termasuk postage yang mrs pip laburkan di Shopee ialah RM44.75 

Buat masa ini , mrs pip guna tripod biasa saja untuk membantu ambil gambar, insya allah kalau ada rezeki, memang nak seketul DJI OSMO #wishlist

Done unboxing Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

dan bagi yang suka beli barang online tu, dan belum lagi install SHOPBACK Apps, silalah install untuk mendapatkan CASHBACK!

mrs pip suka sangat kumpul duit CASHBACK di SHOPBACK ni, sikit sikit lama lama jadi bukit! sehingga kini, jumlah terkumpul CASHBACK mrs pip ialah RM181.11, dan jumlah yang boleh di-withdraw ialah RM101.30 setakat ini.

untuk yang rasanya nak install SHOPBACK apps, korang boleh klik link SHOPBACK di bawah ini, menggunakan smartphone korang kerana link ni akan terus ke play store untuk install apps Shopback:-


Yang rasa nak tahu info lebih lanjut tentang SHOPBACK, boleh baca entry lama mrs pip di bawah ini :-

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK



cheers.

7 comments:

  1. saya selalu beli brg2 telefon ni dekat pembekal kak. so memang dapat harga borong yang murahlah hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bah, Kasi introduce dulu kakak pembekal phone murah, hehe.

      Delete
  2. sebagai blogger, mmg kita perlu sangat tripod camni bila nak amik gambar. Saya pun ada yang Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick ni tapi betullah macam mrs pip cakap, agak susah nak adjust kedudukan dia. kalau berat sangat, dia jadi tak stabil. stress..dah lah nak ambik gambar/video..adeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huawei tu sesuai untuk monopod selfie sajakan, mmg susah nak stabil. Jomlah grab satu Yunteng ni, harga pun ok juga ni.

      Delete