MrsPipDotCom: Unboxing
News Update
Loading...
Showing posts with label Unboxing. Show all posts
Showing posts with label Unboxing. Show all posts

Tuesday, 21 January 2020

Beli Yunteng Tripod Model VCT-5208 di Shopee ; Kuat & Tahan Lasak

Beli Yunteng Tripod Model VCT-5208 di Shopee ; Kuat & Tahan Lasak

hi there, beli Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee. Baru-baru ini, mrs pip beli tripod di Shopee. Sebenarnya memang sudah agak lama berfikir sama ada perlu atau tidak beli tripod, dan lepas tambah tolak keperluan, memang perlu sangat kerana agak susah juga untuk ambil gambar sendiri tanpa bantuan tripod ... 

Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

sebelum ini, mrs pip ada beli Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15) , tetapi masalah untuk tripod selfie ini ialah tinggi tripod hanya boleh laras sekitar 2 kaki sahaja dan tripod leg dia tu bukan jenis heavy duty. walau bagaimanapun, Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15)  ni mrs pip masih guna sebagai monopod dan untuk selfie jarak dekat yang hanya perlu letak atas meja sahaja.

Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15)
Huawei Honor Bluetooth Tripod Selfie Stick (Model: AF15)

Tripod Yunteng VCT-5208 yang mrs pip beli ini sesuai untuk mobile photography, dan didatangkan dengan 
  • smartphone holder, 
  • bluetooth remote shutter yang boleh dipadankan dengan smartphone dengan mudah, dan compatible bersama iOS dan Android operting systems,
  • berat tripod 600gram dan rotatable by 360 degree
  • disertakan universal 1/4 saiz skru yang boleh menyambung sebarang camera ke tripod

Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.


Sila baca Features Tripod Yunteng VCT-5208 berbahasa Inggeris untuk penerangan yang lebih terperinci:

  • Aluminum alloy tripod stand, lightweight and compact, sturdy and durable.
  • Extendable three sections legs with quick release lock.
  • Easy to operate, height adjustable between 43cm and 125cm.
  • Features with a pan-tilt-swivel 3-way head, grip for adjusting head position.
  • Standard 1/4" screw interface compatible with most digital cameras.
  • Comes with Phone Clip and Bluetooth Remote Shutter for Smartphones.
  • Versatile applications, suitable for office, home, leisure activities and travelling

Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

dan ini ialah spesifikasi Tripod Yunteng VCT-5208:

  • Model: YUNTENG VCT-5208
  • Head: Three-dimensional head
  • Moving Head angle: 360 degrees
  • Tilt (downward): 90 degrees
  • Tilt (up): 65 degrees
  • Material: ABS High quality aluminum and plastic combined
  • Weight: about 0.6kg
  • Maximum load: 2kg
  • Number of leg sections: 3
  • Maximum leg diameter: about 18mm
  • Tripod storage height: 43cm
  • Tripod Minimum height: 43cm
  • Tripod Maximum height: 125cm
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

yang mrs pip happy dengan tripod ini ialah , sangat mudah untuk dipasang, dilipat dan disimpan di dalam beg yang disediakan bersama ketika membeli tripod tersebut. Berat tripod juga just reasonable mudah diangkut ketika ingin diguna pakai. 

Bluetooth remote shutter yang didatangkan bersama tripod ni membuatkan kerja kerja mengambil gambar secara selfie lebih mudah. Hanya perlu padankan / pairing-kan sahaja bluetoohth remote shutter ke smartphone korang, dan ianya sedia untuk digunakan. So dah tak perlu guna timer di phone tu kan sewaktu mau bergambar, hanya tekan butang bluetooth di tangan korang, DONE SELFIE!


Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee
Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

Tripod ini sesuai untuk :- SLRs, Digital cameras, action cameras, comes with cellphone Holder and Bluetooth Remote Shutter for Smartphones.

Package Contents:
1 x Yunteng VCT5208 Tripod
1 x Bluetooth Remote Shutter
1 x USB charging cable
1 x Bag

Gambar di atas merupakan maximum height bagi tripod tersebut iaitu 125cm. mrs pip gembira dengan ketinggian maksimum ni, dan kaki tripod yang sturdy ketika dibuka pada ketinggian maksimum. 

Lepas ni, dah boleh ambil gambar mrs pip sekeluarga tanpa perlu mr.Husband selalu missing in the family photo kerana jadi photographer kitorang. dah elok sangatlah tu kalau pergi mana mana nak ambil gambar, kita pacak saja ni tripod dengan mudah. woha!

Harga Yunteng VCT5208 Tripod ini ialah RM36.00 , dan untuk shipping ke Sabah pula ialah RM8.75 dan seller hantar laju , bungkus pun elok elok. Jumlah harga keseluruhan Yunteng VCT5208 Tripod termasuk postage yang mrs pip laburkan di Shopee ialah RM44.75 

Buat masa ini , mrs pip guna tripod biasa saja untuk membantu ambil gambar, insya allah kalau ada rezeki, memang nak seketul DJI OSMO #wishlist

Done unboxing Yunteng Tripod Model VCT-5208 murah di Shopee.

dan bagi yang suka beli barang online tu, dan belum lagi install SHOPBACK Apps, silalah install untuk mendapatkan CASHBACK!

mrs pip suka sangat kumpul duit CASHBACK di SHOPBACK ni, sikit sikit lama lama jadi bukit! sehingga kini, jumlah terkumpul CASHBACK mrs pip ialah RM181.11, dan jumlah yang boleh di-withdraw ialah RM101.30 setakat ini.

Yang rasa nak tahu info lebih lanjut tentang SHOPBACK, boleh baca entry lama mrs pip di bawah ini :-

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK



cheers.

Sunday, 12 January 2020

Review Quicksilver Freshness Bi Fold Wallet for Men

Review Quicksilver Freshness Bi Fold Wallet for Men

hi there, review Quicksilver Freshness Bi Fold wallet for men. Memiliki dompet memang satu keperluan, dan memilih dompet yang sesuai dengan gaya hidup adalah subjektif, ianya mengikut citarasa seseorang dan juga kemampuan membeli dari segi jenama yang selalu seiring dengan kualiti dompet tersebut.

Pembuka tahun ini, Mr.Husband minta Mrs Pip carikan dia dompet baru memandangkan dompet berusia lebih kurang 5 tahun dia tu dah dimakan usia dan perlu diganti.

review quicksilver wallet for men
review quicksilver wallet for men

Last belikan Mr.husband dompet jenama Edwin di Lazada, harga sangat mampu milik, less than RM50.00. Mr.Husband aku ni, mana nak invest beli dompet mahal. 

Dan Mr.Husband lebih selesa kalau si wife dia ni kaki online shopping ni yang carikan dia dompet murah lagi berkualiti.

Maka pencarian untuk membeli dompet dilakukan di laman web Zalora kerana kebetulan sangat ternampak ada sale di Zalora.

review quicksilver wallet for men
review quicksilver wallet for men

Mr.Husband sukakan dompet yang boleh mengisi kad penting dan dompet harus bi fold sahaja dan boleh masuk poket seluar belakang, manakala warna jangan terlalu menonjol, dan harga di bawah RM100.00 .

Worry no, kat Zalora ada banyak sangat pilihan mengikut bajet yang Mr.Husband sediakan, nak pilih pun sampai I is pening, jadi akhirnya Mrs Pip masukkan beberapa pilihan ke wishlist untuk Mr.husband buat pilihan terakhir.

Selepas memilih, Mr.husband berkenan dengan Quiksilver Freshness Bi Fold Wallet ni, berwarna biru hitam Dan dijual pada harga RM56.67 selepas ditolak diskaun pada harga asal RM75.00, dan sold by Zalora, tapi kena add RM10.00 untuk can pengeposan kerana mana-mana item sold by Zalora kurang dari RM99.00 , kena bayar caj pos.

review quicksilver wallet for men
review quicksilver wallet for men

Ciri-ciri Quicksilver Freshness Bi Fold wallet : 
Two tone faux leather fold wallet
PU (polyurethane)
1 bill compartment
6 card slots
1 ID slot
1 innerzip pocket
Size: L11.5cm x H8.5cm x W1.5cm

Mr.husband dah guna pun wallet ni, Dan Mr.husband berpuashati dengan wallet ni. Just suit for his style yang simple dan minimalist.

Mrs Pip beli pada 6 Jan, Isnin dan selamat sampai pada  9 Jan Khamis .. memang laju betul Zalora ni hantar barang.

Dan satu lagi, selain harga yang affordable dan kualiti yang baik, Mrs Pip juga berjaya mendapatkan sedikit CASHBACK kerana menggunakan SHOPBACK untuk masuk ke laman web Zalora ni, so memang Ada penjimatan kan apabila kita beli barang dapat cashback kan.

cashback from shopback
cashback from shopback

Setakat ini, hasil jumlah terkumpul beli belah online guna SHOPBACK dah cecah RM168.50, dan Mrs Pip dapat cashback sebanyak RM2.55 hasil beli wallet Mr.husband di Zalora.

Nampak sedikit kan. Setakat RM2.55 saja pun. Tapi kalau korang yang selalu beli belah online, memang sikit2 cash back, lama2 jadi banyak , so cukup waktu bolehlah withdraw.

Setakat ni, jumlah cashback yang Mrs Pip day boleh withdraw ialah RM101.00 , dan akan withdraw dalam Masa terdekat ni.

Yany suka beli belah online tu seperti kat Lazada, Shopee, Zalora, Agoda, Althea, Traveloka, atau nak top up BOOST, dan banyak lagi, korang wajib install SHOPBACK ni tau untuk EXTRA penjimatan.

Boleh install SHOPBACK app kat link sini 

Wallet Mr.husband dah dapat, cashback Mrs Pip lah yang redeem , hehe. Sikit2 lama2 jadi bukit. 

Dan kalau korang tak pernah guna apps Zalora, better install apps Zalora, untuk 1st time beli barang, Zalora akan bagi 25% diskaun. Kena masukkan code yang Zalora sediakan.

Selamat shopping online secara berhemah 😘😘😘 semua.

Thanks for reading.

Cheers.

Thursday, 14 February 2019

Unboxing Althea Birthday Reward Point || #FebruaryBaby

Unboxing Althea Birthday Reward Point || #FebruaryBaby

hi there, yeah! happy tidak terkata bila ada yang belanja kita hadia birthday T_T mrs pip #FebruaryBaby #Aquarius ... ada sesiapa yang sama dengan mrs pip bulan birthday dan zodiak? hehe. sep sikit, kita geng. thanks AltheaKorea ... 

dapat jak parcel, amboiiii mrs pip dah ada helper tau, si baby Nami yang terlebih excited mau buka parcel dari Althea ... so, mommy kasi chance unboxing kali ni, kasi featuring si Baby Nami x Althea Birthday Haul T_T

Unboxing Althea Birthday Reward Point || #FebruaryBaby
Unboxing Althea Birthday Reward Point || #FebruaryBaby

bila buka bungkusan tu kan, terus nampak Lunar Year Box, so so happy! eh, dapat tiga box terus. suka sangat ... selalu dapat box yang kaler pink biasa macam seketul kotak kecil dlm gambar atas ... ni dapat Lunar Year Box, memang feeling dia lain sikit tau #althealover

walaupun di rumah sudah byk kotak Althea, tapi still suka collect kotak Althea ni ... ekceli, kotak Althea ni jenis yang sturdy, so boleh recycle ikut kreativiti korang ... tapi mcm mrs pip, kotak Althea ni mrs pip guna sbg kotak untuk letak hadiah ... :))


Althea Lunar Box
Althea Lunar Box

Althea bagi birthday reward kira banyak la juga ... memang memborong la namanya kan bila dapat reward point yang banyak ... tapi since mrs pip still ada skincare yang tak buka lagi, so kali ni tak nak beli skincare ... beli mekap? tak beli mekap pon pasal mrs pip mmg tak mekap mekap pon ... 

lepas tu, time redeemed birthday reward ni, Althea kebetulan ada diskaun sempena CNY tau, transaksi melebihi RM100, akan dapat rebate RM18.00 per user account , so yeah! dapatlah extra RM18 lagi ...

so, ni lah hasil me-redeemed reward point sempea birthday mrs pip yang akan datang , insya allah.

v
v
v

Everyday Mask Set
Everyday Mask Set

mrs pip beli facial sheet mask keluaran Boom De Ah Dah ... beli dua jenis facial sheet mask, iaitu Honey dan juga Berry , dan setiap set ada 10 keping ... satu set ni harganya RM15.00 , kalau beli sekeping keping, agak mahal, so better beli per set terus ... 


  • Everyday Mask Set 10 Sheets (25g*10) Berry RM15.00
  • Everyday Mask Set 10 Sheets (25g*10) Honey RM15.00


Perfect Clean Cleansing Tissues (30ea)
Perfect Clean Cleansing Tissues (30ea)

mrs pip beli Perfect Clean Cleansing Tissues keluaran Prreti: ... beli 4 pack , dan satu pack ni mengandungi 30 helai , dan harganya setiap satu ialah RM5.00


  • Perfect Clean Cleansing Tissues (30ea) 4 packs RM20.00


atercolor Cream Tint (4.5ml)
atercolor Cream Tint (4.5ml)

peminat Althea mesti dah tau Althea dah keluarkan rangkaian mekap jenama sendiri kan ... dan pasal happy dengan Althea punya watercolor cream tint, dan kebetulan ada promo beli 2 percuma 1, so mrs pip pun tak lepaskan peluang untuk beli extra watercolor cream tint ni ...

TAPI.

ni bukan untuk mrs pip hokey coz mrs pip dah ada satu set lengkap watercolor cream tint ni ... yang ni untuk #rezekidikongsibersama T_T harga satu watercolor cream tint ialah RM20.00


  • Watercolor Cream Tint (4.5ml) #01 Plum Cream 2+1 RM40.00


Unboxing Althea Birthday Reward Point || #FebruaryBaby
Unboxing Althea Birthday Reward Point || #FebruaryBaby

dan , haircare merupakan hasil memborong paling banyak kali ini ... ni mr.Husband punya cadanganlah ni suruh mrs pip beli shampoo , conditioner dan hair pack ... nah! betul betul mrs pip memborong sakan ... 

yang berjaya diborong ialah :-

  • Argan Essential Deep Care Shampoo (300ml) RM38.00
  • Argan Essential Deep Care Hair Pack (200ml) RM27.00
  • CP-1 Raspberry Treatment Vinegar (500ml x 2 botol) RM48.00
  • Green Tea Mint Fresh Shampoo (300ml) RM25.00 - sudah beli hari tu sebotol, ni tambah stok la ni
  • Argan Brilliant Hair Conditioner (40ml) - 2 tube RM16.00

Complex Lifting Cream (70g)
Complex Lifting Cream (70g)

lepas tu, mrs pip ternampak produk Guerisson ni tau, dan baca dia punya reviews, terus tergoda nak juga seketul! percaya atau tidak, utk produk ni saja, ada 714 reviews dibuat dilaman web Althea ... lepas tu rasa mau beli semua produk Guerisson ni, tapi semua pun sold out!

  • 9Complex Lifting Cream (70g) RM46.00 

Complex Lifting Cream (70g)
Complex Lifting Cream (70g)

about this product :-

One of Korea's most raved and loved beauty products, Guerisson 9 Complex Lifting Cream gives your skin some serious love with German horse oil that deeply moisturises just about any part of your body. 

Formulated with a complex of peppermint, apple mint leaf, sage, rosemary, lavender flower, Melissa Officinalis leaf, chamomile and Monarda Didyma Leaf extracts, this product also soothes irritations while improving cell metabolism, giving your skin horse-like strength for resilience. With Niacinamide and adenosine, this cream also has brightening properties which reduce scars and pigmentation, making you look glowy and radiant. 

Don't let its thick consistency fool you though! It absorbs into the skin easily and doesn't leave behind an oily residue, making it great for both night and daytime wear.


Silky Soft Foot Cream (100g)
Silky Soft Foot Cream (100g)

selain penjagaan kulit wajah dan badan agar kekal terhidrasi, penjagaan kulit kaki juga penting ... so perlukan kulit kaki selembut sutera , apa kata try pula foot cream lotion keluaran Calmia ni ... beli dua tube terus :)) nampak tak ke-obses-an di situ.


  • Silky Soft Foot Cream (100g) - 2 tube RM34.00


Snow Shining Bubble Cleansing Mousse
Snow Shining Bubble Cleansing Mousse 

ok, yang ni Althea bagi SILAP. adeh.

mrs pip order Snow Shining Milky Skin, yang Althea bagi Snow Shining Bubble Cleansing Mousse la pula ... nnt nak try tanya Althea kalau boleh swap atau macam mana ni ????

harga Snow Shining Milky Skin (200g) RM40.00, yang ni harga Snow Shining Bubble Cleansing Mousse ialah RM24.00 .. pasal mrs pip dah ada bubble cleansing, so hope boleh tukar yang milky skin tu ...


Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml)
Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml)

haha, ni dah beli hari tu Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml) keluaran Nature Republic ... ni beli lagi seketul ... yang beli hari tu, memang selalu pakai time tengahari nak keluar ambil anak sekolah ... soothing dan calming gitew, sejuk sejuk kulit muka pakai time tengahari panas lit lit, memang awesome.


  • Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml) RM13.00


Althea beauty product
Althea beauty product

dan ini pula beauty product ... sekadar guna maskara jer, mekap2 lain tak guna sangat ... mmg mencari maskara yang best, dan bila terbaca review blogger Fiza si hati merah jambu tu , terus tergoda beli satu mascara keluaran Missha ni ...

lepas tu beli juga foundation brush dan puff ... 

  • 4D Mascara (7g) RM16.00
  • Marshmallow Puff RM20.00
  • Pro Skin-adhering Foundation Brush RM20.00


sticker Althea
sticker Althea

dan dapat sticker Althea lagi ... well, tengah promosi kalau beli barangan keluaran Althea, akan dpt sticker ... so ni hasil pembelian Althea watercolor cream tint tu ... T_T

Althea Birthday Haul
Althea Birthday Haul

dan, tada! ni adalah hasil pemborongan sempena birthday mrs pip di Althea website.

after all, these are all items full list:-

  • Everyday Mask Set 10 Sheets (25g*10) Berry RM15.00
  • Everyday Mask Set 10 Sheets (25g*10) Honey RM15.00
  • Perfect Clean Cleansing Tissues (30ea) 4 packs RM20.00
  • Watercolor Cream Tint (4.5ml) #01 Plum Cream 2+1 RM40.00
  • Argan Essential Deep Care Shampoo (300ml) RM38.00
  • Argan Essential Deep Care Hair Pack (200ml) RM27.00
  • CP-1 Raspberry Treatment Vinegar (500ml x 2 botol) RM48.00
  • Green Tea Mint Fresh Shampoo (300ml) RM25.00 - sudah beli hari tu sebotol, ni tambah stok la ni
  • Argan Brilliant Hair Conditioner (40ml) - 2 tube RM16.00
  • 9Complex Lifting Cream (70g) RM46.00 
  • Silky Soft Foot Cream (100g) - 2 tube RM34.00 
  • Snow Shining Bubble Cleansing Mousse ialah RM24.00 (wrong product)
  • Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml) RM13.00
  • 4D Mascara (7g) RM16.00
  • Marshmallow Puff RM20.00
  • Pro Skin-adhering Foundation Brush RM20.00

layari laman web Althea dan akaun media sosial mereka untuk mengetahui lebih lanjut mengenai semua produk yang dinyatakan di atas T_T

That's all from now, xoxo.

p/s; Happy Valentine's Day

cheers.

Tuesday, 5 February 2019

Unboxing hadiah Althea || Menang peraduan 12 Days of Christmas (Day 10) di Facebook

Unboxing hadiah Althea || Menang peraduan 12 Days of Christmas (Day 10) di Facebook

hi there, hari tu tetiba Althea PM mrs pip di FB ... yeah, mrs pip menang salah satu peraduan yang Althea anjurkan sempena 12 Days of Christmas ... mrs pip menang hadiah untuk Day 10. ekceli, kalau korang perasan, banyak tau website / IG / FB yang anjurkan 12 Days of Christmas ni, ikut luck la juga , nak menang memang susah coz ramai yang join ... 


alhamdulillah, tak sangka pula menang dari Facebook Althea untuk Day 10... so jomlah kita unboxing apalah barang yang mrs pip menang tu kan ... 

tada! inilah barangan yang mrs pip dapat ... cute cute semua barang ni, tak try lagi ... once dah cuba, insya allah (kalau mood extra rajin) mrs pip buat review ya ...


mrs pip dapat barangan keluaran Prreti: iaitu 
  • Perfect Clean Cleansing Tissues , 
  • Be Moist Moisturizing Eye Stick dan juga 
  • Honey & Berry Lip Sleeping Mask
Perfect Clean Cleansing Tissues
Perfect Clean Cleansing Tissues

kalau korang yang tak sempat nak buat deep cleansing, tapi make up kena tukar or nak bersihkan make up, bolehlah guna Perfect Clean Cleansing Tissues ni, satu packet ni ada 30 helai dan berharga RM5.00 , nak tahu lebih lanjut boleh klik link produk di sini.


Be Moist Moisturizing Eye Stick
Be Moist Moisturizing Eye Stick

Be Moist Moisturizing Eye Stick ni selain untuk digunakan di kawasan sekitar mata, ianya juga merupakan MULTI-USE BALM yang boleh digunakan di kawasan kulit yang mudah kering seperti di bibir, siku, lutut, dan kawasan kutikel untuk memastikan kulit kekal lembap. 

satu eye stick ni berharga RM14.00 , dan nak tahu lebih lanjut, boleh klik link produk di sini .

Honey & Berry Lip Sleeping Mask
Honey & Berry Lip Sleeping Mask

dan Honey & Berry Lip Sleeping Mask ni pula untuk perawatan bibir dengan bahan utamanya ialah ekstrak madu, ekstrak strawberry dan minyak biji macadamia.

nak guna pun sangat mudah, hanya dengan menyapu lip sleeping mask ni di bibir dan biarkannya semalaman dan cuci keesokannya ketika bangun pagi. 

harga untuk satu mask ni ialah RM9.00 dan nak tahu lebih lanjut megenainya, boleh klik link di sini ...

thanks Althea for choosing me as the winner !

yeah, ok jom stay beautiful.

cheers.

Monday, 4 February 2019

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point + eyeshadow palette by 16Brand

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point + eyeshadow palette by 16Brand

hi there, yeah! box dari Althea sampai lagi ... kali ini, mrs pip dapat box Althea sempena Althea Christmas Giveaway Reward Point untuk Althea Angels. 

hari tu bila dapat tahu di Facebook Althea ada misi untuk berkongsi pengalaman menggunakan produk Althea Skin Detoxer, dan untuk 200 pertama Althea Angels yang berjaya melaksanakan misi tersebut akan mendapat hadiah daripada Althea! yeah, siapa tak nak kan ....

nak tahu apa yang menarik mengenai Althea Skin Detoxer ni, boleh baca entry mrs pip terdahulu


Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point

Hadiah utama melaksanakan misi tersebut ialah 16Brickit Shadow Hit 10 (#Choco) eyeshadow palette by 16Brand + surprise gift ... untuk eyeshadow palette tu, mrs pip dah dapat lebih awal, dan nanti mrs pip share rupa bentuk eyeshadow cantik tu ya kat bawah entry ni, tapi sekarang ni nak share dulu surprise gift tu!

tada! Althea bagi REWARD POINT sebagai surprise gift. Reward point ni boleh digunakan untuk membuat pembelian di dalam website Althea ... of course la happy kan dapat shopping di Althea.

jadi, jomlah tengok apa yang mrs pip beli ...

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
BOOMDEAHDAH Cleansing Set RM26.00

BOOMDEAHDAH Cleansing Set RM26.00

yang ni beli pada harga sedang offer , ekceli beli pasal nak facial sheet mask tu.
pencuci muka tu ada dua jenis, satu untuk soothing cleanser satu lagi untuk pore cleanser
dan pencuci muka ni mrs pip share untuk friends and family T_T

sebelum ni, dah beli satu set juga sempena Althea Christmas Wishlist

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Perfect Repair Serum (70ml) RM26.00

Perfect Repair Serum (70ml) RM26.00

yang ni pun dah beli time Althea Christmas Wishlist, ni beli utk stok :))

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Rose Body Lotion (500ml) RM19.00

Rose Body Lotion (500ml) RM19.00

mrs pip memang sejenis yang suka sangat dengan body lotion, lagi lagi bila nak masuk tidur, memang selalu guna body lotion ... so bila nampak harga vs kuantiti tu sangat ok, why not beli sebotol, padahal dah grab sebotol dalam Althea Christmas Wishlist hari tu.

so nampak tak I is suka repeat beli benda yang sama. 

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Green Tea Sleeping Mask (80ml) RM56.00

Green Tea Sleeping Mask (80ml) RM56.00

lama dah mengidam nak try sleeping mask ... duluuuuuuuuuuuu mrs pip guna sleeping mask, produk dari Korea juga, lepas tu bertahun tak guna, so now nak guna semula , ekekeke

mrs pip nak try sleeping mask keluaran Innisfree ni coz baca review di laman web Althea, memang awesome produk ni ... once dah guna nanti, insya allah mrs pip review ya (semoga ada kerajinan nak buat review)

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Jeju Volcanic Black Head Out Balm (30g) RM19.00

Jeju Volcanic Black Head Out Balm (30g) RM19.00

ya lah, I is mengaku ada black head so jom lah kita mencuba black head out balm ni kot kot black head mampu disingkirkan.

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Green Tea Mint Fresh Shampoo (300ml) RM25.00

Green Tea Mint Fresh Shampoo (300ml) RM25.00

eh, hari tu mrs pip beli conditioner untuk produk ni, sejuk sejuk gitu bila guna, so nak beli shampoo pula untuk lengkapkan produk untuk rambut ni ... best guna bila cuaca panas.

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Wrinkle and Whitening Eye Cream (15ml) RM19.00

Wrinkle and Whitening Eye Cream (15ml) RM19.00

ni mrs pip dah beli sebelum ni dalam Althea Christmas Wishlist, lepas tu beli lagi satu tube. Oh my panda wrinkles eyes hokey. apa saja produk yang mrs pip baca review best kat Althea untuk fight my panda eyes, mrs pip nak try, tapi yang harga affordable bajet mrs pip ler :)) 

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point
Flawless Creamy Concealer (6g) Honey RM15.00

Flawless Creamy Concealer (6g) Honey RM15.00

haha, terjebak nak guna concealer ... nampak ramai ja yang share make up tutorial, wajib guna concealer, so I is nak guna sama la juga, padahal bukan kaki make up pon!

eh, dah dasar wanita kan.

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point

dan dapatlah sticker Althea yang cute ni, lepas tu tak tau nak guna kat mana, sayang pula rasa nak guna... last last simpan saja dalam kotak :)) 

Unboxing Althea Christmas Giveaway Reward Point

dan inilah semua hasil pembelian menggunakan Althea reward point tu.

dan manakala hadiah utama bagi 200 Althea Angels yang berjaya melakukan misi berkongsi review mengenai Skin Detoxer tu, inilah hadiahnya iaitu 16Brickit Shadow Hit 10 (#Choco) eyeshadow palette by 16Brand seperti gambar di bawah ...

cantik tak?

eyeshadow palette by 16Brand
eyeshadow palette by 16Brand

suka sangat dengan 10 kaler eyeshadow yang sweet ni ... packagingnya memang menggoda, COKLAT gitew! 

kerana mrs pip not a make-up girl type, dan bab bab nak guna eye shadow ni memang tidak pandai, jadi, mrs pip dengan gembiranya hadiahkan eye palette ni kepada rakan blogger mrs pip. hope cik manis blogger tu dah terima bungkusan dengan selamatnya dan hope dia suka dengan eye palette ni T_T #rezekidikongsibersama

eyeshadow palette by 16Brand
eyeshadow palette by 16Brand

bagi close-up sikit ... sweet lah awak (eye-palette) ni, tapi mrs pip rasa lagi sweet kalau awak bersama dengan rakan blogger saya ... mrs pip tak reti nak guna kaler banyak banyak ni ... aduh.

tu sajalah nak share Althea box kali ini ... 

till then, xoxo.

cheers. 

Tuesday, 15 January 2019

Unboxing Althea Christmas Gift

Unboxing Althea Christmas Gift

hi there, hari ni baru ada kesempatan untuk menulis cerita Unboxing Althea Christmas Gift mrs pip ni  ... hari tu mrs pip ada share mrs pip punya My 10 Althea Christmas Wish List , nak tahu apalah yang mrs pip berangan nak minta Santa Althea bagi mrs pip tu , bolehlah klik link di bawah ni


dasar sejenis mrs pip la kan, wish list bukan main lagi minta itu ini, tapi bila dapat yang real punya, lain pula pilihan di hati ni ... dalam wishlist tu, Item #2, #3 dan #9 tu kan, mrs pip dah beli lebih awal bila mana dapat tahu Althea ada diskaun 50% untuk keluaran Althea Eksklusif ... bahaha, dasar tak penyabar kan ... lepas tu Item #1 tu pula still ada stok satu set, so tak jadi pilih untuk re-stock.

Unboxing Althea Christmas Wishlist 

yeah! so let's unboxing .... hari tu mrs pip ada buat entry >>> lagi barangan Althea yang berjaya di-add-to-cart <<<, so ni lah barangan yang sampai , semuanya berada dalam keadaan yang selamat ... memang happy sangat terima barangan ni semua ...

Unboxing Althea Christmas Wishlist 

gambar baris atas semua tu one set tau, keluaran Boom De Ah-Dah, yang ni RM26.00 per set (ada diskaun, harga asal dalam RM40++ mcm tu la ) >>> pencuci muka soothing cleanser + pore cleanser + 6 sheet face mask.

dan barangan lain dalam gambar adalah
  • Rose Body Lotion (500ml) RM14.00 >>> mrs pip mmg suka pakai lotion badan, so yang ni worth to buy.
  • Super Aqua Max Watery Essence (42g) RM41.00 
  • Perfume Fabric Mist Luv Luv Raina (60ml) RM18.00 >>> yang ni dah try, sweet tau bau dia, lepas tu botol pun senang nak masuk bag.

Unboxing Althea Christmas Wishlist 

  • Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml) RM13.00 >>> dulu pernah nak beli yang ni, tapi habis stok, so once ternampak dah available, terus grab satu
  • Power 10 Formula VC Effector (30ml) RM30.00
  • Wrinkle and Whitening Eye Cream (15ml) RM19.00 >>> omg, my panda eyes nowadays!.
  • Perfume In Hand Cream (50ml) Cherry Blossom RM8.00 
  • Perfume Hand & Nail Cream (60g) White Musk RM7.00 >>> nak juga bahagian tangann lembut bak kulit bayi, hehe.
  • Perfect Repair Serum (70ml) RM26.00 >>> semoga rambut lebih sihat 


Unboxing Althea Christmas Wishlist 

so, inilah semua hasil barangan yang berjaya mrs pip grab untuk memenuhi Althea Christmas Wishlist tu ... insya allah nanti mrs pip buat review produk pula ya.

korang yang nak dapatkan barangan dari Althea ni, bolehlah layari laman web Althea dan juga follow akaun IG, FB dan blog Althea.

thanks Santa Althea for all these items.

cheers.

and LIKE video unboxing mrs pip ni kalau suka T_T love ya, xoxo.

Monday, 14 January 2019

Unboxing My Althea Exclusive Box

Unboxing My Althea Exclusive Box

hi there, happy bila dapat seketul kotal Krismas ni dari Althea ... kotak Krismas Althea ni cantik sangat ... biasa dapat kotak pink tu saja, sesekali dapat kotak dengan design yang eksklusif ni, so wajiblah ada perasaan gembira kan ...

Unboxing My Althea Exclusive

so jomlah kita meng-unboxing kotak Althea ni ...

ekceli har tu terjebak beli barang Althea Eksklusif bilamana dapat tahu Althea ada buat potongan harga sehigga 50% tau, tapi dengan minimum pembelian RM180 ... so beli barang Althea Eksklusif bernilai RM180, so dapatlah diskaun 50% ... weh, byk penjimatan kan ...

Unboxing My Althea Exclusive

apa sajalah yang mrs pip beli ni ?

tak banyak mana pun , beli skin detoxer set, beli milk peel cleansing cream, my fav petal velvet sunaway set dan petal velvet powder #warmbeige ...

beli ni semua just untuk re-stock , beli time harga ada diskaun ... jimat memang jimat kan! tapi nak lagi jimat, meh sini bagitau cara nak lebih extra penjimatan.

mrs pip pernah review barangan Althea Exclusive ni tau, just in case korang nak tahu lebih lanjut, so klik link di bawah:-



korang sila laman web SHOPBACK, lepas login SHOPBACK, sila klik Althea, so nanti shopback akan bawa korang ke laman web Althea, buatlah pembelian, nanti lepas 60-90 hari gitew, shopback akan kreditkan duit ke akaun shopback yang dikenali sebagai CASHBACK.

mau tahu lebih lanjut mengenai SHOPBACK, korang boleh baca mengenai SHOPBACK di laman web mrs pip tau , link >>>  DI SINI <<< 

atau terus ke >>> SHOPBACK <<< 

atau terus sahaja ke laman web >>> ALTHEA <<< 

cheers.

Tuesday, 7 August 2018

Unboxing Althea Angel Reward Points

Unboxing Althea Angel Reward Points

Unboxing Althea Angel Reward Points || woha! siapa yang terpilih menjadi Althea Angels tu WAJIB ada rasa bahagia dan gembira kan ... kenapa ? kerana bukan sahaja Althea memberikan WELCOME GIFT BOX kepada semua althea angels, tapi juga bagi REWARD POINTS bernilau USD30 kan ... so, memang bahagia shopping di Althea Website guna reward point tersebut ... dan jangan lupa, reward points korang perlu ditebus dalam masa 30 hari selepas dikreditkan ke akaun masing masing , kalau tak, rugilah korang kerana reward points tu akan luput ... korang dah shopping tak guna reward points tu? mrs pip dah! jom unboxing Althea Angel Reward Points mrs pip ...

Unboxing Althea Angel Reward Points
Unboxing Althea Angel Reward Points

mrs pip memang tak fikir banyak nak beli apa kat Althea ni guna reward points tu ... memang dah ada benda yang nak dibeli, dan kebetulan dapat reward points, so terus add to cart barang yang mrs pip eyeing ni ... so let's unbox!

Unboxing Althea Angel Reward Points
Unboxing Althea Angel Reward Points

tada! so these are the items .... apa yang korang nampak? of course a set of Bare Essentials product! tu la benda yang mrs pip nak sangat beli ekceli ... mrs pip sebelum ni dah dapat satu set barangan Bare Essentials keluaran Althea ni , dan sangat puas hati dengan product ni ... no more dull skin for me! yeah ... 

Bare Essentials
Bare Essentials

untuk Bare Essentials ni, mrs pip beli satu set, dapat percuma hand mirror ... dan harga untuk satu set Bare Essentials ni (selepas tolak 10% diskaun) , ialah RM104.40 ... jimat sikit beli satu set, bukan setakat dapat percuma hand mirror tu, tapi dapat diskaun 10% ...


Petal Velvet Powder Pink Lavender
Petal Velvet Powder Pink Lavender

selain Bare Essentials, mrs pip beli Petal Velvet Powder #Pink Lavender (3g)  , yang ni harga RM17.00 satu, dan Pink Lavender ni merupakan Limited Edition sempena ulangtahun Althea yang ke-3 , so wajiblah grab satu ... dah nama pun Limited Edition kan .. harga pun RM17.00 saja, kira affordable, so why not give it a try ok ke tak ... 

Like our Petal Velvet Powder? Then you're going to love our 3rd Anniversary Limited Edition #Pink Lavender version even more! Brighten and smoothen your skin with this special formula containing pink and purple pigments to liven up dull complexions. Its super fine particles help keep sebum at bay without drying out the skin for fresh, petal-like skin while its calming scent soothes the senses. Keep your makeup looking great all day or dust some on to stay shine-free!

Skin Liar Primer, Tony Tint TonyMoly, dan Real Tint Sammuel
Skin Liar Primer, Tony Tint TonyMoly, dan Real Tint Sammuel

selain tu mrs pip juga beli :-

  • Skin Liar Primer (30ml) keluaran Elizavecca , RM30.00 
  • Delight Tony Tint (8.3ml) Red keluaran TonyMoly, RM13.00 
  • Saemmul Real Tint (9.6ml) Pink keluaran Saemmul , RM15.00 
untuk Skin Liar Primer, Delight Tony Tint dan Saemmul Real Tint ni, mrs pip dah try ... so in the next entry, nanti mrs pip share review mengenai produk-produk tersebut ...

Unboxing Althea Angel Reward Points
Unboxing Althea Angel Reward Points

maka dengan itu, selesailah unboxing althea angels reward points! dan memandangkan hanya USD30 diberikan (bersamaan dengan RM120.00) , dan jumlah pembelian melebihi reward points, maka kena tambah duit sedikit ... mrs pip bayar extra RM52.40 ... hehe, siapa suruh gatal hati beli skin primer dan lip tint tu kan ... dah suka, nak buat macam mana? hiks! wanita dan alat solek, berpisah tiada T_T

stay beauty everyone.

cheers.
Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done