Review Toys Off Road Rock Crawler Car (with remote control) ; sesuai untuk anak lelaki - MrsPip || The Reviewer
News Update
Loading...

Sunday, 23 February 2020

Review Toys Off Road Rock Crawler Car (with remote control) ; sesuai untuk anak lelaki

hi there, sesekali daddy belanja mainan ... kereta mainan off road rock crawler with remote control sesuailah beli untuk anak-anak lelaki, tapi kalau gegirl korang jenis yang suka kereta , better belikan ni untuk dia, mesti gegirl korang pun happy!

beli toys kereta off road rock crawler with remote control murah di shopee tau! nowadays Mr.Husband pun sudah pandai pilih barang di shopee, nampak sangat terpengaruh dengan Mrs Pip yang suka beli barang secara online berbanding beli di mall ...

kenapa Mrs Pip bagitau kereta off road rock crawler ni murah? Harga di shopee sekitar RM50.00 satu , tapi ada hari tu Mr.Husband nampak kereta yang sama in dijual di kedai hampir mencecah RM150.00 satu ! 

Nasib baik Mr.Husband ndak jadi beli, padahal waktu tu dia niat sudah mau beli untuk Iman dan Amin tapi kebetulan pula dia ndak cukup cash mau beli, lepas tu kengkonon mau singgah bank tapi parking lah pula tiada, jadi end up dia postpone beli.

Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee
Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee



Lepas tu, few days later dia klik shopee saja browsing kan, lepas tu ternampak kereta off road rock crawler ni, lepas nampak harga tertera, terus WhatsApp Mrs Pip share link ni gambar kereta siap suruh beli 3 buah ... Ooo yang satu tu untuk Nami la bah mungkin, sekali tanya Mr.Husband dia bilang bukan untuk Nami, tapi untuk si daddy kunun 😂

Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee
Review Toys Off Road Rock Crawler Car (with remote control)

harga satu kereta ni yang seller tu jual ialah RM47.00, dan shipping pigi Sabah ialah RM15.11. 

Dan Mrs Pip ada 3 Shopee free shipping voucher RM8.75 , jadi jumlah yang perlu dibayar lepas tolak free shipping voucher tu ialah RM53.36 satu

Untuk free shipping, kena buat 3 kali pembelian asing asing, baru dapat diskaun shipping murah. 

Kalau kau beli 3 kereta tu sekaligus, shipping voucher tu tolak satu kali jak, jadi rugi kena bayar shipping mahal kan , so Mrs Pip buat 3 kali transactions beli kereta ni asing asing.

Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee
Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee

Yang ni specification untuk kereta off road rock crawler yang seller tu bagi  details product di Shopee


Description:
-Item type: Remote Control Rock Crawler
-Rubber bighorn tire, aggressive tread design, impressive ground clearance, better grip in rock and off-road.
-Four suspension links and springs, shockproof system and better protect the electronic components in the toy.
-Wireless remote radio control, the control distance is up to about 60 meters.
-2.4 GHz frequency, low power consumption, two way transmission, strong anti-interference.
-Persistent super power: Can playing more than 30 minutes.
-High strength ABS material, super anti-throw ability.
-A stunning off-road vehicle for indoor and outdoor use, such as in sand, small rocks, and other rugged land.
-Battery: 3 x 1.5V AA batteries for transmitter (not included), 4 x 4.8V 0.25A 5.76W 700mAh AA ni-ca batteries for the car (included).

-Features: Radio Control
-Functions: Forward/backward, move left/right & climb
-Material: ABS, Electronic Components, Rubber, Plastic
-Age: Above 8 years old
-Remote Control: Radio Control
-Control Distance: 60m
-Charging time: 5 - 6 hours
-Racing Time: More than 30 mins


Package Include:
1 x Remote Control Rock Crawler
1 x Transmitter
1 x Charger
1 x Battery Pack
1 x Bilingual Manual in Chinese and English


Note:
The colors deviation might differ due to different monitor settings.
-Size: 26x17x15cm; Speed: 9Km/h;
-Remote Distance: 15M;
-Battery Charging Time: 2Hours; Escort Time: 30Minutes
-Four-Wheel drive: 1:16 scale realistic car design, four-wheel driving system and semi-pneumatic off road tires
-Four wheels independent suspension spring makes the off road crawler more flexible and can prevent damages caused by the vibration effectively.
-Rubber tires are made of high quality PVC material which is soft and elastic can be adjusted based on the road and driving fast earthquake-resistant on uneven terrain.
-2.4Ghz Radio system, remote control distance of 40m, designed with durable, strong and powerful components.
-With its super durable design, It can run in the wild desert and mountain. It can climb 45 degrees slope easily and easy to across the small obstacles
-Very cool to play in door and outdoors, best gift for you and your friends.

-Note: Batteries for VC car is included, batteries for remote is not included.
-Some RC Car cannot be played 80 meter around each other
-A controller can control all RC Car around 80 meter
Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee
Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee

Happy betul dorang Iman dan Amin dapat hadiah mengejut daripada si daddy. Tapi daddy ni bijak tau, dia beli toys ni, dia siap-siap buat perjanjian dengan Iman dan Amin yang toys ni hanya boleh main hujung minggu, tunggu daddy off kerja ... 

Selain tu, syarat yang WAJIB Iman dan Amin patuh ialah, sepanjang minggu Isnin hingga Jumaat Iman dan Amin mesti dengar cakap mommy. Kalau ada yang melawan, marah mommy dan ignore nasihat mommy, maka daddy HUKUM minggu tu TIADA KERETA CONTROL (toys ni la dorang panggil kereta control) ...

hahaha, mommy senyum jak dengar syarat si daddy ni ... dan kereta control ni, setiap malam Ahad, daddy akan ambil dengan alasan daddy bawa ni kereta control pergi kerja, simpan di office, so Iman dan Amin jangan minta mommy ni kereta (padahal kereta ni mommy simpan dalam kabinet berkunci LOL)

Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee
Review Toys Off Road Rock Crawler Car beli di shopee

sebenarnya, ni salah satu cara daddy nak bagi REWARD untuk Iman dan Amin. Kena bangun awal pergi sekolah , kena buat homework jangan malas-malas lagi-lagi homework bahasa Cina, kena dengar cakap mommy bila daddy tiada di rumah (since daddy is away for 5 days untuk kerja, weekend jak baru balik rumah). 

Iman dan Amin, apabila anak-anak mommy ni dah besar sikit dan tahu mommy tulis blog entry ini, jangan kecam mommy dan daddy tipu part bawa mainan tu pergi office (LOL!), korang dua kan kalau tahu mommy simpan mainan ni dalam kabinet, mesti korang pujuk rayu mommy hari-hari mau main kan ... so terpaksalah mommy bohong sunat, ekekek.

untuk yang mau beli toys ni, kamu cari di Shopee, ramai seller yang jual toys ni, carilah seller yang ramai bagi review dan rating yang baik. 

untuk toys ni, semua DESCRIPTION yang tertera oleh seller, memang tepat. Jadi kalau beli lebih dari satu, dan mau main bersama, make sure jarak antara satu kereta dengan satu kereta tu kena cukup jauh pasal pengendalian guna remote control boleh menganggu kereta yang satu lagi 

Tengok note yang seller tu bagi >>> Some RC Car cannot be played 80 meter around each other

Macam Iman dan Amin, dorang akan take turn lah untuk main, sorang main sorang akan rest, jadi tak ganggu permainan kan. Kalau dua - dua main, remote control tu akan kawal dua kereta serentak, jadi memang tak seronok kan .... Kawasan tempat main kitorang luas juga, tapi masalahnya Iman dan Amin ndak mau main asing-asing la pula. So end up terpaksa buat RULES, sorang main sorang rest , tapi kena daddylah yang jaga dorang time main ... mommy malas nak join , not my taste , hehe. 

dan satu lagi, korang kalau shopping di Shopee tu, silalah guna SHOPBACK, dapatlah sedikit CASHBACK , so kumpul lama-lama boleh jadi banyak , lepas tu nanti bolehlah withdraw duit tu untuk korang continue shopping lagi, hehe.

kalau nak tahu apa benda SHOPBACK ni, korang boleh baca entry-entry di bawah ni ... dan serius tau ada seorang yang berjaya kumpul cashback melalui SHOPBACK mencecah 90K! haiks, shopping apalah dia tu kan sampai cecah 90K kumpul cashback, memang rezeki sangat orang tu kan , atau memang die hard core kaki online shopping kot ... ni pun mrs pip tau melalui perkongsian seseorang di Twitter ...

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK

Penjimatan shopping online guna SHOPBACK

Berjaya CASHOUT duit di SHOPBACK , lajunya 3 hari duit dah masuk bank!


Jumlah cashback terkumpul sehingga 24.2.20

Daftar SHOPBACK di sini dan bershopping online dengan lebih bijak


cheers.

Share with your friends

10 comments

  1. Wow. Nanti hero kita dah besar sikit nak belikan jugak la

    ReplyDelete
  2. Good boy, ni lah mainan anak lelaki bukan anak patung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, memang tak bagi anak lelaki main anak patung.
      boys kena didik jadi the real boys juga.

      Delete
  3. Saya ada 4 anak lelaki..ada kala pening hadapi mereka..tapi alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah semoga memudahkan anak anak lelaki cikgu semua.

      Delete
  4. alamak haha ni bukan edan ja bole main..umie pun ikut skali ni haha..murah pla beli dkt shopee kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best dorang iman n amin main, tapi kak pip ndak main, malas mau join the boy club ni.

      Delete
  5. haha..of course lah not mummy taste..mainan boys..bosan..so biar je lah daddy handle..

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done