Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK - Cerita Cinta Surirumah

Thursday, 29 March 2018

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK

hi there, entry kali ni mrs pip nak share mengenai laman web SHOPBACK ... rasanya kalau yang selalu shopping online secara tegar ni kan, mesti dah tahu dan kenal sangat dengan laman web SHOPBACK ni kan ... ataupun korang selalu shopping secara online tapi tak tahu apa tu laman web SHOPBACK, atau tak pernah dengar langsung pasal laman web SHOPBACK ni ... entry kali ni, mrs pip nak info kat korang semua kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK ... kalau yang kaki shopping online, korang wajib tahu apa  kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK ok ....

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

apa itu SHOPBACK?

SHOPBACK merupakan 'pintu keluar' untuk korang shopping di laman web shopping online yang tersenarai di SHOPBACK, dan setiap kali korang shopping menggunakan SHOPBACK, korang akan dapat sedikit wang pulangan yang dikenali sebagai CASHBACK.

ada lebih 500 laman web online shop yang berada di dalam SHOPBACK ni, dan antara laman web terkenal yang ada di SHOPBACK ialah LAZADA, Taobao, Hermo, Fave, 11th Street, Booking.Com, Expedia, Zalora, AliExpress, Agoda, Althea, EasyDeal, Walmart, Traveloka, dan banyak lagi ....

contohnya macam mrs pip yang selalu shopping di Lazada, so mrs pip akan guna Shopback sebagai 'pintu keluar' untuk ke Lazada ... so, bila mrs pip siap shopping di Lazada, nanti Shopback akan email mrs pip nilai Cashback yang mrs pip dapat selepas shopping di Lazada ....

SHOPBACK ----- LAZADA ----- Shopping di Lazada ----- Selesai bayar di Lazada ----- Get Cashback dari SHOPBACK (akan diupdate di email / boleh check akaun SHOPBACK korang)

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

mrs pip agak terlewat sedikit mengetahui mengenai kewujudan SHOPBACK ni ... baru last year tau pasal SHOPBACK ni, padahal mrs pip dah jadi online shopping tegar since sekitar tahun 2013 ... huhu! .... tapi tu bukan penghalang untuk mrs pip tak nak guna SHOPBACK ni tau ...

tengok gambar kat atas, itu ialah nilai wang yang terkumpul sehingga hari ni sejak mrs pip menggunakan SHOPBACK sekitar Oktober 2017 ....

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

yang gambar kat atas ni pula ialah sebahagian screenshot wang yang telah berjaya dimasukkan ke akaun SHOPBACK mrs pip, dan ini yang dipanggil atau dikenali sebagai CASHBACK ....

di bahagian status, korang akan nampak status CONFIRMED, REJECTED dan PENDING ... untuk status CONFIRMED, bermaksud nilai CASHBACK berjaya dimasukkan ke akaun SHOPBACK korang .... 

dan kenapa pula ada status REJECTED? ok, untuk pengetahuan semua, setiap kali korang buat pembelian contohnya di LAZADA (melalui SHOPBACK), selepas beberapa tempoh waktu, pembelian yang korang buat tu tiada stok dan Lazada pulangkan semula duit korang, jadi SHOPBACK juga tidak akan memberikan sebarang CASHBACK untuk setiap transaksi yang sebegini ...  

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

dan untuk status PENDING pula, setiap kali korang shopping di laman web yang tersenarai di SHOPBACK, korang akan dapat CASHBACK kan, tapi untuk pengetahuan semua, SHOPBACK akan memasukkan nilai CASHBACK ke akaun SHOPBACK korang selepas 90 hari (kalau tak silap) dari tarikh pembelian .... ini untuk memastikan pembelian yang dibuat tu berjaya atau tidak. kalau tak berjaya, nilai CASHBACK akan dapat status REJECTED, kalau berjaya, nilai CASHBACK akan dapat status CONFIRMED.

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

so, macam mana nak guna SHOPBACK ni?

senang saja nak guna SHOPBACK ni ... korang boleh SIGN UP di laman web SHOPBACK , kemudian korang boleh browse online shopping kegemaran korang dan buat pembelian seperti biasa. lepas tu, tunggu update dari SHOPBACK di email korang mengenai CASHBACK yang korang akan dapat, tak pun boleh terus tengok kat akaun SHOPBACK korang sendiri .... cukup nilai CASHBACK minimum RM10.00 dengan status CONFIRMED , korang boleh withdraw CASHBACK tersebut masuk ke akaun bank korang .....

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

dan selain CASHBACK yang korang dapat, apa lagi kelebihan SHOPBACK ni?

well, selain dapat extra duit melalui CASHBACK kan, korang pun boleh try tengok diskaun deals / voucher code yang disediakan oleh sesetengah laman web online shop kegemaran korang ... macam contoh kat atas tu, korang nak shopping kat LAZADA, boleh try tengok ada 158 coupons & deals yang disediakan, kot kot ada yang sesuai untuk korang gunakan ....


Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

kalau korang jenis guna pre-paid sim card, dan selalu nak top up nilai kredit sim card korang, kat SHOPBACK ni pun boleh buat mobile reloads .... hari tu mak mertua mrs pip minta tolong kat mrs pip untuk top up sim card dia , so mrs pip guna SHOPBACK ler ... tup tup dapat la CASHBACK sebanyak RM0.96 ... memang tak banyak mana pun kan, tapi siapa nak bagi penjimatan sebegini ... sikit sikit, kumpul kumpul, nanti lama lama jadi banyak la kan ....

info lain yang korang perlu ambl tahu mengenai SHOPBACK ...
v
v
v

satu lagi, contohnya korang nak shopping di ALTHEA kan (atau mana mana online shop seperti LAZADA misalnya), pastikan CART korang kat ALTHEA tu kosong, kemudian korang pergi ke SHOPBACK, klik laman web ALTHEA, dan SHOPBACK akan bawa korang ke laman web ALTHEA. korang masuk / login akaun ALTHEA korang, dan bolehlah shopping seperti biasa ... 

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

sekarang ni mrs pip tengah preggy, so memang sedang survey survey barangan bayi .... teruja nak beli barangan bayi tau! dah lama tak shopping barang bayi ... kat SHOPBACK ni mrs pip boleh dapat info terkini mengenai special deals for moms & babies ... seronok bila tahu laman web mana yang bagi great deals, great discounts ... pilihan di tangan masing-masing ... and seriously, mrs pip dah ushar ushar laman web MOTHERHOOD tu tau, ada few items mrs pip nak grab kat MOTHERHOOD coz ada diskaun ... siapa yang tak suka diskaun? dah lah ada diskaun, nnt dapat pula CASHBACK, extra penjimatan kan ....

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

jadi, mcm mana nak buat withdrawals ni? bab ni la yang paling penting ramai yang nak tahu kan .... senang saja, korang cuma klik pada nilai CASHBACK yang ada kat atas akaun korang tu, kemudian klik WITHDRAW MONEY ... pilihlah Bank Transfer dan Add a Bank .... isi details korang dan masukkan jumlah wang yang korang nak withdraw ... lepas tu tekan butang withdraw ... 

dan satu lagi yang menariknya mengenai SHOPBACK ni, CASHBACK yang korang dapat tu ialah LIFETIME EARNINGS , so tiada had masa bila korang nak withdraw duit tu ... bila bila pun boleh, tapi janji minimum withdraw ialah RM10.00 .... 

mrs pip tak withdraw lagi coz nak tunggu CASHBACK cukup RM50.00 ... hehe, lepas tu baru withdrawal ... at the moment biarlah CASHBACK tu tersadai kat SHOPBACK, nanti dah cukup RM50.00, dan dapat duit CASHBACK tu, mrs pip nak buat giveaway .... yeay.

jadi, korang yang nak buat pembelian online kat laman web kegemaran korang, bolehlah shopping melalui SHOPBACK, dapat sedikit pulangan duit kan ... siapa nak bagi CASHBACK kan ... sikit sikit lama lama banyaklah CASHBACK korang tu ... dan kalau yang selalu reload handphone tu, jangan lupa guna SHOPBACK juga tau ...

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK
Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK 

yang nak register, boleh klik gambar kat atas 

thanks for reading, hope web review mengenai SHOPBACK ni membantu kefahaman korang mengenai laman web SHOPBACK dan menjadikan kita semua yang selalu shopping online ni seorang yang smart online shopper!

p/s: kalau korang ada pertanyaan nak tahu lebih lanjut mengenai SHOPBACK ni, bolehlah komen kat kotak komen tu, dan insya allah mana mana yg mrs pip tahu, mrs pip akan share info kat korang ...

have a nice day.

cheers.

4 comments:

  1. Hehe, Sha dah pernah jugak withdraw money Shopback. Tak banyak, tapi bolehla buat bayar duit hotel balik :)

    ReplyDelete
  2. oo...shopback..penah dengar..ada jugak guna sekali dua tapi jarang sbb selalu terlupa..hihi

    ReplyDelete
  3. This is my very first time that I am visiting here and I’m truly pleasurable to see everything at one place.
    construction company

    ReplyDelete