Beli Ahmad Tea murah di Shopee - MrsPipDotCom
News Update
Loading...

Saturday, 15 February 2020

Beli Ahmad Tea murah di Shopee

Beli Ahmad Tea murah di Shopee ... hi semua surirumah , dah siap rutin harian ke tu? macam ni lah mak mak surirumah kan, rutin hampir sama setiap hari, sekejap lagi nak mendobi, nak masak, on and on housewife work list ni tak pernah nak stop kecuali nak masuk tidur, itupun kekadang otak masih berfikir lagi kerja rumah n banyak lagi nak kena settle padahal kerja memang mana pernah habis.

Siapa mak mak surirumah penggemar teh seperti mrs pip? mrs pip kan, setiap hari mesti kena minum sekurang-kurangnya secawan teh. mrs pip guna teh lipton untuk bancuh teh biasa, dan since mrs pip sukakan green tea, jadi mrs pip memang akan sentiasa ada stok green tea sama ada Lipton atau Boh. 

tapi kalau korang tanya mana lagi taste better antara dua tu, mrs pip pilih green tea Lipton .. Sorry Boh , bukan tak suka kat awak, tapi rasa awak kurang padu sikit (Padahal macam sama jak rasa green tea dua dua brand ni).


Beli Ahmad Tea murah di Shopee
Beli Ahmad Tea murah di Shopee

Selain green tea, mrs pip juga minum Lipton Earl Grey Tea. Memang suka kat Earl Grey Tea ni tau, sedap dan buat mrs pip addicted minum berkali kali TAPI .... weh kenapa harga Earl Grey Tea ni macam mahal? harga Lipton untuk 25 teabags ialah RM12.50 ... alaaa, tiada yang lagi murah / affordable ke ni?

Beli Ahmad Tea murah di Shopee
Beli Ahmad Tea murah di Shopee

Tengah browsing Shopee untuk beli FlaxSeed, tiba-tiba nampak Ahmad Tea, so tertekan la pula , hiks .... bila ternampak yang Earl Grey Tea untuk 100 teabags tu murah tau hanya RM15.40 , terus beli satu box tu. 

Happy lah bila dapat beli sekotak Earl Grey Tea ni ... yang addicted tea mesti tau perasaan dapat minum teh kegemaran setiap hati tu macam mana kan ... kalau tak minum, moody semacam tau!

Beli Ahmad Tea murah di Shopee
Beli Ahmad Tea murah di Shopee

lepas tu, bila browse kat kedai seller tu, ada few choices lagi untuk Ahmad Tea ni dia jual. Pilih Black Tea Lemon & Lime Twist Ahmad Tea pula. Yang ni expensive bagi mrs pip ... RM9.50 untuk 20 uncang sahaja. woha! sesekali melayan Black Tea dengan perisa Lemon & Lime Twist. 

Beli Ahmad Tea murah di Shopee
Beli Ahmad Tea murah di Shopee

Tutup mata sajalah beli satu box. Isinya cuma 20 teabags sahaja, tetapi biarlah belanja diri sendiri. Ni kalau minum di luar ni, silap silap kena juga RM5.00 segelas ni (minum di kedai biasa teda jual, kena juga minum di kafe2 hisptur kan) ... boleh bankrup ni kalau asyik layan teh kegemaran.

tapi, surirumah perlulah gembirakan hati sendiri. Betul tak? dah penat penat siapkan kerja hakiki tugasan rumah, belanjalah diri segelas black tea lemon and twist Amad Tea. Sedaplah pula Black Tea dengan perisa Lemon & Lime Twist ni. 

Tak rugi beli. Selalunya mrs pip kalau nak minum lime tea, hanya perlu petik lime depan rumah jak, kebetulan mr.Husband ada tanam pokok limau nipis ni, sesekali melayan minum teh letak lime, minum sejuk-sejuk pada cuaca panas, memang nyaman sangat rasanya.

Beli Ahmad Tea murah di Shopee
Beli Ahmad Tea murah di Shopee

lepas tu, mrs pip beli sekotak teh Detox Ahmad Tea ni. Satu box ni ada 20 teabags, dan harga RM8.50. Yang teh Detox Ahmad Tea ni ada herbal blend. Hari tu kawan mrs pip bagitau, dia hilang berat badan sekitar 6 kg hanya dengan mengamalkan teh detox!

jelesnya bila dapat tahu dia hilang 6kg. Jadi apa salahnya kita mencuba teh detox ni pula. First time minum detox tea ni. Dalam teh ni ada campuran fennel, rosemary, ginger, dendelion. Dan detox tea ni caffeine-free .

Untuk shipping rate Ahmad Tea (Early Grey + Black Tea + Detox Tea) , mrs pip dikenakan bayaran sebanyak RM8.00 tapi kan mrs pip ada shipping voucher , jimat RM4.00, so cuma perlu bayar another RM4.00 sahaja.

Macam ni lah simply surirumah seorang mrs pip bershopping ya ... semua pun beli online saja. senang tak perlu meredah jalanraya dan sekarang ni kena kurangkan aktiviti di luar yang ramai orang untuk kurangkan risiko terkena jangkitan virus kan (CoronaVirus melanda dan semoga kita dilindungi Allah) ...

Korang pula macam mana? Tea or Coffee person? Oh ya, mrs pip kalau minum apa juga jenis teh , memang NO SUGAR at all. Kalau ada gula tu, rasa tak sedap di tekak.

dan kalau yang rajin shopping online ni kan, jangan lupa guna SHOPBACK untuk sedikit penjimatan . Dan kalau tak faham atau tak tahu apa tu SHOPBACK, baca link entry yang mrs pip pernah share  dulu di blog ...

Kelebihan shopping secara online melalui SHOPBACK



Penjimatan shopping online guna SHOPBACK



Berjaya CASHOUT duit di SHOPBACK , lajunya 3 hari duit dah masuk bank!



Daftar SHOPBACK di sini dan bershopping online dengan lebih bijak


cheers.

Share with your friends

5 comments

  1. Macam menarik je. Belum pernah cuba lagi Ahmad Tea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang suka minu tea, bolehlah cuba brand ahmad tea ni.

      Delete
  2. kita sama..i'm tea person..ahamd tea ni tak pernah try..sedap yeak..boleh cuba ar nnti..

    ReplyDelete
  3. yes saya pun suka beli tea ahmad kat shopee ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done