Pencapaian Blog 2019 - MrsPip || The Reviewer

Pencapaian Blog 2019

hi there, tahun 2019 hampir melabuhkan tirai. hanya entry singkat untuk entry kali ini, sekadar nak recap pencapaian blog mrs pip , buat kenang kenangan di masa depan, hehe. 

pencapaian blog 2019
pencapaian blog 2019

untuk 5 entry paling hangat sepanjang zaman di blog mrs pip ialah :

1/

ini memang entry laku keras di blog mrs pip. semoga entry ni membantu ibu ibu yang mencari info mengenai masalah bayi dan pilihan susu untuk bayi yang mengalami sembelit dan juga baby colic.

2/
Cara senang tanak nasi pulut

siapa yang tak tahu maska nasi pulut tu bolehlah tengok tengok tips mrs pip ni ... haha, semoga menjadi korang masak nasi pulut ya.

3/
Set berpantang Jamu Selapan Mustika Ratu + Tungku Herba + Losyen Yusmira Pati Halia

ni cerita set berpantang beli time lahirkan baby Iman dulu ... walaupun cerita dah lama, tapi still ramai yang datang terjah entry ni. 

4/
Pahala buat seorang isteri

alhamdulillah, sentiasa bersyukur menjadi seorang isteri kan ... mudahnya kita nak kumpul pahala. semoga dipermudahkan semua urusan kita yang menjadi isteri dan menguruskan rumah tangga dengan happy selalu.

5/
Peraduan 'Local Travel Story' di Traveloka (17 April - 5 Mei 2017)

walaupun entry ni dah lama, tapi masih ada juga yang menjenguk entry lapuk ni, padahal entry ni just entry nak share info mengenai peraduan local travel story kat traveloka tahun 2017 dulu. mrs pip tak menang pun, tapi dapat voucher untuk antara yang menghantar penyertaan terawal, hehe.


Lulus Adsense 21.08.2019

Google Adsense dah approve di blog || terima kasih Sifu Wayne Harraz

Happy sangat bila blog dah lulus adsense, yeay. Tenkiu Sifu Wayne Harras tolong mrs pip registerkan adsense untuk blog :)) tahun depan fokus pula untuk naikkan earning, insya allah.


Blog Capai Sejuta Pageviews 27.11.2019


Blog capai 1 juta pageviews || 27.11.2019

alhamdulillah, 27.11.2019 blog mrs pip capai sejuta pageviews. Happy tu memang tak terkata tau ... happy happy happy. hehe. 

semoga mampu capai next PV yang ke 2 juta pula dalam masa 2 tahun , insya allah.


Join Bite Media Consultants

untuk tahun 2019 ni, mrs pip join Bite Media Consultants under sis hawa. kenal tak sis hawa? antara blogger fav mrs pip ... alhamdulillah, join Bite memang belajar cara nak tulis blog, belajar ilmu blogging, dan dapat jana pendapatan.

fokus tahun depan, nak naikkan Domain Authority dari 16 ke 20 mengikut Ashrefs requirements. Semoga mrs pip mampu.

yang nak join BITE, sila hubungi sis hawa ok. boleh terus ke blog sis hawa www.sishawa.com , atau korang cari kat FB >>> sis awadah ya .... orangnya friendly and sweet :))

tu sajalah nak share kat korang serba sikit pencapaian blog mrs pip bagi tahun 2019. semoga tahun depan lebih banyak kolaborasi dan jana pendapatan melalui blog.

happy blogging semua & happy new year.

cheers.

21 comments:

  1. tahniah mrspip sejuta fans tuuh., ;p

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak atas pencapaian..
    semoga dimurahkan rezeki lagi buat akak.. keep on blogging! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu Nurul. Dan Nurul pun, keep on blogging.

      Delete
  3. Tahniah, tahun ni dapat jadi jutawan

    ReplyDelete
  4. Tahniahhh! Semoga semua doa tercapai ya!

    ReplyDelete
  5. Wow! dah jadi jutawan PV ya Mrs. Pip
    Tahniah Mrs. A ucapkan.

    ReplyDelete
  6. whoaaa myra baru jak start blogging for our Sabahan Blogger community ni hujung tahun lepas so masih jauh la klu mau ikut kak pip ni. apapun, alhamdulillah for 2019 and cheers to 2020!

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  7. selamat tahun baru semoga tahun 2020 lebih menjanjikan kemanisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru juga mamampp.
      Insya Allah yg baik2 menanti kita di tahun 2020.

      Delete
  8. tahniah mrs pip. moga 2020 lebih suksess. Sama la kita, tahun ni nak cuba capai target blog ikut piawaian DA dari 17 ke 20.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom usaha, semoga tercapai road to DA 20 ..

      Delete
  9. Tahniah Mrs Pip sbb dah lulus Adsense! Seronok bila dpt withdraw income dr Adsense. Tapi be careful ya - Adsense ni very strict, kena sentiasa patuhi rules dorang.
    All the best in 2020! :D

    ReplyDelete
  10. alaaa bestnyaaa rindu dgn blog

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.