Google Adsense dah approve di blog || terima kasih Sifu Wayne Harraz - MrsPip Dot Com

Wednesday, 21 August 2019

Google Adsense dah approve di blog || terima kasih Sifu Wayne Harraz

hi there, aku dan google adsense ni macam tiada chemistry mau bercinta ... few years ago aku apply, tapi kena reject konon content tak cukup ... ok aku faham maybe time tu content blog entah apa apa lah kan , blum jumpa jalan kebenaran , ekeke ... 

lepas tu aku rasa aku ada try lagi, tapi asyik2 tunggu kena setting, sampaikan aku ada lah masuk forum adsense sekejap untuk info masalah application aku, tapi siapalah aku untuk diberi perhatian ... so, dengan sedihnya aku ceraikan google adsense , tak mau lagi fikir panjang panjang pasal hati aku dah patah time tu ...

tapi kan, apabila baru baru ni di group blogger yang mrs pip join iaitu group AFB ada mention pasal google adsense, dan Sifu adsense tanya siapa lagi yg tak approve  adsense, cepat2 I is mengaku , padahal hati dah rabak nak bercinta dgn adsense ... 

Sifu adsense dengan pantas masukkan kitorang yang gagal adsense dalam group lain, lepas tu Sifu adsense satu persatu dia reapply balik Google Adsense kitorang ...

Lulus google adsense

dah nama pun SIFU kan, tak lama tunggu, satu persatu dapat status blog berjaya ada adsense ... mmg happy nampak kawan2 dah ada adsense, semangat nak tulis entry kan ... blog aku still no news, tapi tak pa, doa jak minta yang rezeki yang baik2 kat sang pencipta ...

yang kelakarnya, semalam aku mimpi aku buat blog baru pasal kena reject adsense lagi ... tu mimpi ya kawan2 ... bangun2 ja subuh tadi, aku terus fikir " maybe aku patut buat blog baru " , sempat lagi pilih nama blog baru ... adeh! mmg patah hati dah , bad dream kan ..

Lulus google adsense

lepas tu, aku keluar pergi pekan kejap, husband suruh collect buah cempedak yang dia order last week kat seller ni, lepas tu seller bagi FREE ja seplastik buah cempedak ... eh, rezeki tapi segan pula ambil FREE mcm tu saja, orang tu berniaga, kot2 bagi FREE nanti boleh bankrupt pula dia, tapi dah dia betul2 ikhlas bagi FREE, so ambil sajalah ... REZEKI sangat ... sampai rumah terus kopek, masuk container, tadi oetang dah kenyang masuk perut buat cempedak goreng 😉

Cempedak sedap

lepas tu, masuk pula wasap SIFU, bagi tunjuk adsense di blog mrs pip dah approved ... eh eh, biar betul ... aku rasa macam mimpi apakah ni di siang hari time mata sudah terbuka luas? laju laju check iklan di blog , tadi subuh tengok blog mana ada iklan, lepas tu check balik lepas sifu update info, yeay alhamdulillah iklan dah masuk!

Lulus google adsense

menurut Sifu, adsense dah approve lama dah, tapi iklan tak masuk lagi ... since 9 Ogos lagi adsense dah ok, tapi aku tak pa la, anggaplah adsense lulus hari ni, 21.8.2019 since baru hari ni iklan menari nari dalam blog ...

Lulus google adsense

hah, kalau korang nak kenal siapakah SIFU ADSENSE ini, perkenalkan Mr. WAYNE HARRAZ ... korang yang nak info pasal adsense tu, boleh lawat blog dia dan baca penulisan dia tentang adsense ...

mrs pip letak siap siap link blog dan media sosial Mr. WAYNE HARRAZ ni tau, nanti korang terjah , kot2 ada nak tanya kat dia pasal adsense kan, bolehlah DM dia yer ...

Lulus google adsense


once again, banyak banyak terima kasih Sifu Wayne, tanpa bantuan Sifu , mungkin blog saya takkan merasalah adsense ni kot, syukur alhamdulillah sangat sangat.

have a nice day everyone.

cheers.

25 comments:

  1. Tahniah.. Jemput ke blog saya

    https://eyma0913.blogspot.com/2019/08/jom-buat-duit-dengan-hanya-membaca-dan.html

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak.. happy kan bila akhirnya lulus adsense.. sy belanja klik ya ..
    semoga terus dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  3. tahnniah mrs pip..sama la, saya pun lulus adsense hasil bantuan sifu..tq sifu...

    ReplyDelete
  4. Tahniah, Kak Pip. Akhirnya berjaya juga lulus permohonan Adsense.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Jannah..alhamdulillah lulus dah adsense..

      Delete
  5. alhamdulillah.
    tahniah.
    untung ada support grup.
    teringin nak join memana support grup for blogger.
    tapi tu la. tak tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aida ... Kalau nak join AFB, boleh cari IG mommyirra, DM dia .

      Delete
    2. join la AFB. Bagus-bagus mereka.

      Delete
  6. tahniah mrspip.. sifu wayne mmg power

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, mmg terhutang budi dgn sifu wayne.

      Delete
    2. mane ada power. biasa-biasa je

      Delete
  7. tahniah kak pip! hehe saya punya tak approve lagi.. kalau minta tolong sifu kena bayar apa apa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya, PM sifu Wayne kat FB dia ... tanya mcm mana nak lulus adsense tu.

      Delete
  8. Astaga kak pip... lucu la. hehehe.... tahniah kak! Finally! Yay! Kak sedapnya tu cempedak goreng....haiyayaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm sot sekejap termimpi mimpi ni adsense bah.

      Delete