Banjir di Membakut || 08.11.2019 - MrsPip Dot Com

Friday, 8 November 2019

Banjir di Membakut || 08.11.2019

hi there, banjir di membakut. bangun pagi tengok wasap , kawan  yang tinggal di kg.bambangan kawasan hulu membakut , rumah dorang banjir. hurm, padahal semalam di kawasan kami , hujan biasa2 saja ....

banjir di membakut
banjir di membakut

pagi ni mrs pip kena datang sekolah iman untuk sign surat kemasukan darjah 1, so bawa mak mertua sekali. lepas sign surat tu, pergi ambil parcel n beli barang dapur.

time masuk pekan lama, air start melimpah, tapi tidaklah teruk mana, kereta still boleh jalan lagi.

dah beli barang, nak balik rumah. check wasap , laoshi bagitau parents semua sila ambil anak anak , air dah start masuk kawasan sekolah.

nasib baik kitorang still kat pekan. minimarket tempat beli barang pun tak jauh dari sekolah iman. so patah balik ambil anak anak.

banjir di membakut
Anak anak menari , amin gambar atas, iman gambar bawah

hari ni ada sambutan hari kanak kanak di sekolah iman, dorang bawa marrybrown datang sekolah ... time sampai untuk pick up iman dan amin, anak anak semua ada kat depan basketball court, tengah menari2 dengan mascot marrybrown.

chill saja laoshi semua layan mascot marrybrown, air bah mula masuk ke perkarangan sekolah dari belakang kerana belakang sekolah iman ni ada laluan sungai , boleh tahan lebar juga tu sungai ... Air sungai nampak deras sangat.

banjir di membakut
Happy bersama MarryBrown

selesai menari dan laoshi agihkan makanan, anak anak semua bersurai dan pulang rumah. awal iman dan amin pulang , jam 10 pagi sudah sampai rumah, semua gara gara banjir.

banjir di membakut
Bergambar bersama Marrybrown mascot
Dan selamat sampai ke rumah

tadi tengahari laoshi bagi gambar sekolah, habis banjir sekolah , so esok Sabtu laoshi minta parents datang cuci sekolah ....  ekeke, boleh saja insya allah tiada aral melintang mr.Husband datang lah esok bersihkan sekolah ...

banjir di membakut
Gambar atas : perkarangan sekolah iman dan amin
Gambar bawah : Pekan Lama Membakut 

yang terlibat banjir, take care kamu semua. kami pun tengah bersiap sedia, manatau banjir ni makin menjadi sampai ke rumah mrs pip, mohonlah banjir tak singgah sini. harap harap cuaca elok tak hujan petang ni.

cheers.

2 comments:

  1. skrg nie kak dah masuk musin hujan kan.. angin pun kuat.. apapun hati2 ja..

    ReplyDelete