Diserang Russia - MrsPip Dot Com

Tuesday, 24 September 2019

Diserang Russia

hi there, sejak menjak FB sekat link blog aku  (sekatan since 11 Sept 2019), terus terang aku bilang, PV aku jatuh ... blog aku mmg tak banyak PV, dalam sekadar 1,200 ~1,500 macam tu lah, ada masanya sampai juga cecah 2000 , tapi jarangggg sangat unless aku buat entry panjang berjela jela ...

dan bila FB sekat link blog aku, IG juga sekat url blog aku , tak benarkan aku letalk url blog di bahagian IG profile ... so mmg aku hilang trafik juga di IG ...

tapi tu bukan penghalang aku daripada rasa murung pasal PV jatuh ... Yes, aku down lah juga sehari dua, tapi aku dah jumpa jalan keluar macam mana nak share entry blog aku kat FB ... walaupun share link blog secara INDIRECTS , tapi at least aku try juga nak share utk tarik trafik masuk blog ... 

cumanya, sekarang ni aku perasan, sejak menjak aku share link blog aku melalui FEEFBURNER di FB , kebanyakkan visitor blog adalah dari overseaaaaaa sangat! 

Diserang Russia
Diserang Russia

kalau sebelum sebelum ni memang  PV by Countries yang monopoli adalah dari Malaysia, Brunei, Indonesia, Singapore dan sesekali US di ranking ke 2 atau ke 3  , tapi nowadays RUSSIA cantas terus ke ranking pertama ... 

wahhhhh, biar betul ni? apalah yang orang Russia baca kat blog seorang mrs pip ni? hari tu Israel pernah sekali, lepas tu tak naik2 dah Israel ni, then last week, once again Israel naik balik, beribu juga datang bertandang ... 

tak kisah lah PV datang dari negara mana, asalkan blog ada PV kan, baru happy rasa di hati ... dan harap2, lepas ni PV berjaya dinaikkan semula ...

ada baiknya juga FB sekat blog aku ni, ayt least aku TERbelajar sesuatu guna FEEDBURNER, dan let say lah one day FB dah tak benarkan kita direct paste link blog kat mana2 FB group, at least kita ada jalan alternatif nak paste link blog guna FEEDBURNER atau guna aggregator lain ... 


dan aku still belajar macam mana nak tingkatkan trafik blog ... sifu2 blogging byk kongsi kena mahir SEO, KEYWORDS, etc ... tapi aku rasa penggunaan aggregator juga penting untuk naikkan trafik blog kan ... 

kalau korang ada tips ttg penggunaan AGGREGATOR, share share tau ...

cheers.

10 comments:

  1. scary juga kalau dari Isrel and Rusya ni. diorang kan kaki hacker. takley sebut nama country betul2. nnti diorang bole jumpa hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Tu lah, scary juga, nasib baik hari ni dah back to normal...no more rusya ...

      Delete
  2. blog kita US serangg bila kena seram gini

    ReplyDelete
  3. Takziah Mrspip..semoga PV kembali pulih ya

    ReplyDelete
  4. Gosh, dah lama tak jenguk FB, x tau pulak x blh letak link sana. Interesting jg bila dpt visitors dr negara2 lain, kalau dorang klik adsense kan bagus.... ;)
    Kakak x tau satu apa pun psl Aggregator - guna cara2 tradisional saja ni. Byk blog sdh let go sbb x mampu utk maintain - kekangan masa & idea, hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh letak kak, tapi link blog saya kena block oleh FB ... so terpaksa letak link feedburner sbg pengantara utk readers nak ke blog saya ...

      Delete
  5. seram dengar sana sini x leh nak post link kat fb n ig.. apa lah nak disekatnya pun tak tahu.. ni rusia datang bertandang ni apa kes.. kalo blog sendiri israel sekali sekala melawat. itupun takut sangat dah kot scamm depa ni .. adududu..harap2 mrs pip blh post balik link2 tu sume

    ReplyDelete
  6. kan, rasa mcm scam bila rusya datang ramai2 mcm ni.

    ReplyDelete