Amin , my Phua Chu Kang - MrsPip Dot Com

Tuesday, 13 August 2019

Amin , my Phua Chu Kang

hi there, biasa hujung2 minggu mr.Husband rajin bawa anak anak sama ada pigi kebun, atau jogging dekat2 rumah .. tapi kali ni, mr.Husband bawa anak2 bersihkan pokok bunga kertas mak mertua yang tumbang akibat angin kuat baru baru tu ... sayang kena potong habis pokok tu, padahal pokok tu dah besar cecah awan gitew ... kalau tak cantas habis pokok tu, menghalang laluan kereta la pula ...


lepas breakfast, Iman n Amin jadi pembantu daddy, jadi little phua chu kang la dorang, tapi halfway si Iman naik rumah, dia bilang kaki kena duri, padahal mana ada kena duri, tapi dasar penakut darah, tengok tangan ai daddy bergarit2 kena duri dan ranting, terus si Iman surrender ndak mau tolong daddy.


Ps: trademark Amin, suka betul buat mulut nganga luas luas ...

tinggallah si Amin tolong daddy ..  Amin ni, nampak jak kecik kan, tapi dia punya tenaga tu level mmg lebih dari si Iman, bab2 darah ka, mmg dia no hal lah ... macho sikit la dari abangnya ...


dan kebetulan peberet kazen dorang datang, nah mana lagi si Iman mau ambil peduli tolong daddy di luar rumah, sibuk pula main sama kazen2 dia ...

Ps: 4 budak, beza setahun satu ...
Iman 6thn
Bibot 5thn
Matan 4thn
Yuya 3thn

ragam anak anak, kenangan bila dorang besar nanti.

cheers.

8 comments:

  1. Thanks for sharing, artikelnya menarik..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, sepakat sekeluarga <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ... hope kalau dorg besar nnt, ringan tulang selalu ..

      Delete
  3. Hahaha... if anak aku MP, tgk insect tu semua dah menjerit, takut. Susah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau anak2 aku ni Shirven, nampak segala insects dorg punya teruja mau pegang n main, aku pula yg risau manatau insects tu ada yg bahaya ...

      Delete
  4. pndai je iman cari alasan tak mau tlg daddy...bijak sgt tau cri alasan..haha

    ReplyDelete