Hadiah untuk suami || Philips Hair Clipper HC3535 - MrsPip Dot Com

Friday, 20 September 2019

Hadiah untuk suami || Philips Hair Clipper HC3535

hi there, hari tu mrs pip ada menang Lazada Voucher sempena sale 11.11 tu kan, dapatlah Lazada Voucher bernilai RM75.00 ... pada asalnya , kalau menang voucher ni niat nak belikan buku bacaan tambahan untuk Iman dan Amin , tapi bila kemas kemas storage box hari tu, banyak lagi buku buku budak berdua ni tak habis baca .. siap ada yang tak pernah sentuh langsung, still elok saja duduk dalam storage box ... hiks, bila nak start baca ni?

so, tak jadilah belikan buku tambahan untuk budak berdua ni ... dah rasa mcm bukan keperluan pula, so kita belilah yang betul betul perlu!

selama ni, dari Iman lahir sehinggalah ada Amin dan Baby Nami ni, anak anak mrs pip tak pernah pergi kedai gunting rambut pasal fesyen rambut dorang sangat simple, iaitu >>> #gengkepalabotak ... so, mr.Husband yang jadi tukang botakkan kepala anak anak kitorang guna mesin pencukur rambut ... dah lama beli mesin tu, since Iman lahir ...

Philips Hair Clipper HC3535 || Hadiah khas untuk mr.Husband 

dijadikan cerita, mesin pencukur rambut tu ROSAK sekitar penghujung bulan December lepas, so mcm mana nak shave kepala anak anak lepas ni? bayangkan kalau masuk kedai gunting rambut, sorang kena bayar RM10.00, so kalau bertiga dah RM30.00 kan ... bukan berkira dengan anak anak, tapi kenalah fikir bab jimat cermat kan ... dahlah every month memang rambut Iman n Amin ni perlu cukur , so .... do the maths yo!

Philips Hair Clipper HC3535 || what's included inside the box
Philips Hair Clipper HC3535 || what's included inside the box

berbalik kepada voucher tu, dah mesin pencukur lama rosak, why not hadiahkan mr.Husband mesin pencukur baru kan, moreover birthday dia hari tu tak bagi pun hadiah :(( , so jom bahagiakan suami sendiri.

browsing punya browsing, mrs pip berkenan dengan mesin pencukur jenama Philips ... yang lama tu pun guna brand ni, jadi rasa yakin utk beli jenama yang sama itu ada ... so, ada few choices jenama Philips ni, and end up mrs pip pilih Philips hair Clipper HC3535 ...

 Philips Hair Clipper HC3535
 Philips Hair Clipper HC3535 


Jom tengok product details of Philips Hair Clipper HC3535 ni:-

  • Trim-n-Flow technology
  • Double-sharpened blades
  • Self-sharpening stainless steel blades
  • lock-in 13 length settings
  • 12 adjustable lengths
  • 75 minutes of cordless use
  • Ergonomic handle
  • Quick release blades

dan dalam pakej ni disertakan beg untuk menyimpan set pencukur ni ... yeah! lepas ni no more la mr.Husband asyik tanya mana kabel untuk charge mesin la, mana cleansing brush la, mana comb la, T_T

Philips Hair Clipper HC3535 || what's included inside the box
Philips Hair Clipper HC3535 || what's included inside the box
beli pada 7.01.2019, dan selamat tiba pada 11.01.2019

harga satu set ni ialah RM177.00, dan postage RM10.90, tapi lepas tolak voucher tu, adalah penjimatan kan, mrs pip hanya perlu bayar baki RM112.90 ... woha! alhamdulillah, dapat belikan mr.Husband birthday gift dia dan still dalam bajet mrs pip ... lepas tu, confirm hadiah ni dia akan guna setiap bulan, dan PALING BEST, jimat duit kitorang untuk hantar anak anak gunting rambut di barber shop kan ... dan jangka hayat mesin ni kitorang expect boleh bertahan up to 3 years, and maybe more hopefully.

kalau yang nak beli shaver secara online, pastikan korang beli 

  • shaver yang sesuai dengan tujuan pembelian korang .. ada sesetengah shaver hanya khusus untuk mencukur jambang, bulu ketiak, bulu kaki dan yang sewaktu dengannya, tapi bukan untuk rambut kepala ...
  • dan ada shaver yang khas memang untuk rambut kepala dan jambang sahaja
  • pilih shaver yang berkualiti, dan bonus kalau ada local maufacturer warranty

apapun, mr.Husband happy sangat dapat shaver baru ni ... dahlah mr.Husband dan Iman satu spesis jenis rambut memang cepat panjang dan jenis rambut lebat ... so, shaver ni ialah salah satu MUST-HAVE-ITEM-FOR-HUSBAND.

dan satu lagi, nak jimat beli kat Lazada ni, korang sila guna SHOPBACK APP, lepas tu pilih LAZADA di SHOPBACK APP (sila download dulu app Shopback dan Lazada di PlayStore ya), lepas tu boleh shopping seperti biasa.

then bila buat pembayaran, korang pilih LAZADA WALLET (kalau wallet tiada isi, it is ok, just pilih saja Lazada wallet untuk buat pembayaran, nanti Lazada akan connect korang ke internet banking untuk top up Lazada wallet tu) , then buatlah pembayaran.

dan bonus lagi kalau korang ada Kad B-Infinite ... lepas buat pembayaran, korang akan dibawa semula ke page Lazada untuk confirmed-kan pembelian dan isi nombor Kad B-Infinite korang di ruang yang disediakan ...

why SHOPBACK? why Lazada Wallet? why Kad B-Infinite?

coz, korang akan dapat sedikit CASHBACK , then korang boleh withdraw masuk akaun bank korang ... dan setiap kali pembayaran melalui Lazada Wallet, korang boleh dapat sehingga 5% rebate duit yang akan dibayar oleh Lazada, dan setiap kali menggunakan Kad B-Infinite, korang boleh kumpul mata ganjaran / points yang korang boleh guna untuk tebus di kedai terpilih.

mcm mrs pip, mata ganjaran B-Infinite ni mrs pip akan tebus secara online dengan shopping di laman web 11Street ... 

Mrs Pip punya Cashback dalam akaun Shopback 

so far mrs pip ada RM46.95 di dalam SHOPBACK , dan amount ni mrs pip tak withdraw lagi coz nak tunggu sampai cecah RM50.00 ... actually, dah boleh withdraw dah kalau nak, tapi dah niat hanya akan withdraw kalau cecah RM50.00 ... hehe.

mengenai SHOPBACK ni, mrs pip pernah tau review kat entry mrs pip , nak baca dan tahu lebih lanjut, boleh klik entry mrs pip ya




Belum install / register SHOPBACK?

UPDATE CASHBACK DI SHOPBACK 20.09.2019

mengenai Lazada Wallet tu, insya allah mrs pip akan buat entry khas pula ok, so stay tune ... dah dua kali Lazada bagi rebet kat mrs pip :)) yeah.

Updated >>> Kelebihan guna LAZADA WALLET 

mesin shaver ni mr.Husband dah guna few time gunting n cukur rambut anak anak dan rambut mr.Husband juga, so far dia bilang mesin shaver ni ok, mau trim rambut pun senang.

thanks for reading.

cheers.
(entry ini republished untuk update details mengenai SHOPBACK dan internal link)

18 comments:

  1. Baik belishaver sendiri ye Mrs Pip.. Boleh jimat banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memag boleh jimat .. lagipun ni shaver yang boleh adjust nak potong panjang rambut tu mcm mana, ada 13 saiz length for adjustment..

      Delete
  2. senang, cukur je..jimat duit dh ada mesin ni...#gengkepalabotak..hehe..asben iolls pun kadang nak botak..tapi iolls tak suka..nmpk tak helok pulak sbb dia ada perut roi...buruk lak iolls tengok..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Husband mrs pip jenis rambut tebal, so mmg dia suka botak, senang nak handle rambut tebal ..

      Delete
  3. boleh jimat bila guna shaver sendiri...bila2 masa nak shave, terus ON jer

    ReplyDelete
  4. Mak mmg beli kat lazada jer.. and join shopback jgk.. jd xrugi join shopback ni bg yg selalu shopping online better jd member shopback xrugi oun kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ada penjimatan kan guna shopback dan jgn lupa guna lazada wallet utk buat pembayaran.

      Delete
  5. Kalau ada ramai anak lelaki lagi suka botak kan memang harus la beli ni kan kak.. dapat jimat banyak.. anak2 dilah pun biasa husband yg gunting rambut diorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita.
      Jimat gunting rambut sendiri,
      tapi rasanya akan sampai satu masa anak anak nak rambut ikut fesyen semasa.hehe.

      Delete
  6. Menarik juga ni, Zumal pun rasa kena ada satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus ada shaver rambut lagi2 kalau jenis rambut lebat dan cepat pjg.

      Delete
  7. Alhamdulillah rezeki dikongsi bersama kann Mrs. Pip..
    LZ dah 2 kali withdraw cash di Shop Back, berbaloi2 ada apps begitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah mmg seronok berkongsi rezeki

      Delete
  8. Kami dah beli dah lamacuma takde lah Berjenama mahal macam ni... Yg penting jimat tak payah g kedai gunting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ok jak apa2 brand asalkan boleh guna lama kan ..

      Delete
  9. Wah..lbh jmat kalau guna shopback nie kan..nnt nk download la apps tue..

    ReplyDelete