Pregnancy Update : 37 Minggu + 'Animal Theme' untuk katil Baby NH - Cerita Cinta Surirumah

Sunday, 12 August 2018

Pregnancy Update : 37 Minggu + 'Animal Theme' untuk katil Baby NH

hi there, pregnancy sekarang berada dalam pertengahan minggu ke-37, semakin menunggu detik untuk bersalin, tak tahu bila ... mungkin minggu ke-38 atau mungkin drag sehingga minggu ke-40, itu semua bergantung kepada kehendak sang pencipta, Allah SWT ... setakat ini, hampir semua keperluan untuk baby NH sudah disiapkan , ala kadar sahaja, insya allah mencukupi semuanya. 

minggu ke-36 mrs pip diserang sembelit yang teruk, memang risau kalau kalau sembelit tu akan berpanjangan ... syukur sembelit dah semakin hilang, dan sistem pencernaan kembali seperti asal ... nak tahu lebih lanjut mengenai sembelit ketika mengandung, boleh baca entry mrs pip , harap harap membantu ibu ibu mengandung mengatasi masalah sembelit ...


hari tu request mr.Husband untuk pasangkan katil baby ... katil baby ni mrs pip beli time mengandungkan lil' Iman , siap beli dengan tilam baby sekali ... so kiranya katil turun temurun la ni ...bedding set Paul Frank tu mrs pip beli selepas lil' Iman dah lahir, sekitar usia lil' Iman 6 bulan la gitu, kebetulan nampak di Taobao, tersuka terus beli ... 

'Animal Theme' untuk katil Baby NH
'Animal Theme' untuk katil Baby NH 

kebanyakkan barang lil' Iman time baby dulu, mrs pip beli Taobao ... time tu tak kenal lagi dengan Lazada , Aliexpress, MySale dan seangkatan dengannya .... cuma tau Taobao ja time tu ... beli thru Trusted Taobao Agent guna platform Lowyat ... sekarang ni tak perlu susah2 nak guna Taobao Agent kan, kalau nak beli barang kat Taobao, boleh guna platform Lazada atau SGShop kan ... senang nak online shopping sekarang.

dulu-dulu baby toys lil' Iman ni kebanyakkannya keluaran Lamaze ... selain tu ada juga HopSkin dan produk jenama mainan bayi yang lain ... yang bagusnya beli yang ada jenama ni, harga mungkin agak mahal sedikit, tapi kualiti baik ... bila anak anak dah besar sikit, sesuai dengan usia dorang, baby toys ni dah tak guna pun, so mrs pip akan cuci, bersihkan dan simpan dalam storage box ... biasanya baby toys ni guna up to 1 year to 2 years old saja , lepas tu kena tukar pula toys yang sesuai dengan usia perkembangan dorang kan ...

'Animal Theme' untuk katil Baby NH
'Animal Theme' untuk katil Baby NH 

mrs pip tak beli pun toys baru untuk baby NH ni pasal banyak sangat dulu memborong baby toys dulu time lil' Iman, lepas tu beli juga beberapa toys time lil' Amin lahir ... untuk baby NH, new baby toys yang mrs pip beli tu patung giraffe saja lah ... beli di Giant, harga RM10.00 , harga pun reasonable ...

tema katil baby NH ni 'Animal Theme' ... yang travel pillow 'Lion' tu kan, tu mrs pip redeemed kat laman web Drypers ... kalau baby korang pengguna Drypers, korang jangan tak collect points tau kat laman web Drypers, rugi tau pasal points tu semua boleh exchange dengan barangan menarik di laman web Drypers ...

kalau yang tak tahu mcm mana nak kumpul mata ganjaran ni, boleh baca entry mrs pip dulu


dan entry di bawah ni pula ialah barangan yang mrs pip berjaya redeemed di laman web Drypers satu ketika dulu ...





rasanya, ni saja yang mrs pip pernah sempat tebus barangan di Drypers, lepas tu dah tak cukup points nak redeem barang lain since lil' Amin pun dah start potty training ... so no more beli disposable diapers for the kids ...

Happy Parenting T_T

doakan mrs pip selamat melahirkan baby NH ya, thanks you ols!

cheers.

18 comments:

  1. alhamdulillah makin okay sistem pencernaan tu. Jimat kan kalau barang tahan lama ni, nda la susah mau memborong lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk sgt brg baby time lil' Iman, so guna je lah semula...

      Delete
  2. Nice sharing..semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti ��

    ReplyDelete
  3. ala comelnya..baby boy ka kak pip? hihi sha xlengkap lg brg baby..baru beli beberapa baju dan tuala hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tunggu la boy or girl ..
      ni brg2 lil' Iman n lil Amin, kak pip recycle ja Sha.
      Guna semula, jimat duit.

      Delete
  4. somel je theme dia..mrs pip, boy yeak..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, boy or girl kena tunggu....
      kita recycle saja brg baby, malas nak beli baru,
      banyak sgt brg baby time iman n amin dulu.

      Delete
  5. bestnya! comel betul katil baby tu...

    ReplyDelete
  6. Syoknya menunggu kehadiran baby baru - rehat cukup2 ya Mrs Pip. Semoga segala urusan dipermudahkan.

    ReplyDelete
  7. Comelnya..semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti.Aaminn

    ReplyDelete
  8. comel katil baby..semoga dipermudahkans emua urusan yer sis.. :)

    ReplyDelete
  9. Hamboi.. meriahnya katil baby.. semoga dipermudahkan urusan bersalin mrs pip..

    ReplyDelete