Kalau dah tak suka, berpisah elok elok! - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 19 October 2016

Kalau dah tak suka, berpisah elok elok!

Hi there,

sesekali bila mrs pip bosan bosan tiada apa yang mau dibuat,  mrs pip suka la browse beberapa blog hiburan dan antaranya pasti beautifulnara..  haish,  mrs pip has no astro,  so untuk tahu perkembangan hiburan tanah air, so far beautifulnara is one of the best blog yang mrs pip suka baca T_T

hari ni kecoh pula pasal elly mazlein -  azmi hatta - faye kusairi...  Malas nak bagi link,  korang godek ja beautifulnara hari ni,  pasti korang terkesima kejap baca rentetan permasalahan rumahtangga elly - azmi ni tak terkecuali si faye yang sekarang ni bercinta dengan azmi...  Adohai artis!

azmi ni pun satu,  lagi mau buka pekung di dada,  siap buat akuan sumpah isthikarah cinta... Drama sungguh la... No need la sumpah itu ini buat statement itu ini kononnya nak lindungi faye la,  nak buktikan diri tak salah la,  elly kuat cemburu la.. So what! Kau tau elly kuat cemburu,  why at the 1st place kau kawin juga dgn si elly?

Elly pun dah announce she is no longer nak bising2 di laman sosial pasal kan, moreover dia dah menang kes tuntut nafkah anak rm1500 sebulan,  so azmi, bab nafkah ni jangan la lupa pula, dam byk2 benda korang bertengkar,  better la fikir hal anak,  and faye pula,  pls la jgn jadi 'asam garam gula penyedap rasa'  dalam kes elly-azmi ni..  Faye pun sibuk juga nak back up azmi bilamana wartawan tulis benda negatif pasal azmi... Faye, hang tunggu ja la azmi pinang n kawin dgn hang...

 Eh,  emosi lebih pula mrs pip kan...

Ekceli,  kalau dah kawin ni,  baik buruk pasangan, kita terima seadanya..  Kalau mmg pasangan kita ni tak nak berubah ke arah kebaikan, dan rasa dah tak sehaluan, no need la gaduh2... Berpisah cara aman ja lah...

Once dah berpisah tu,  no need la nak canang satu dunia ttg keburukan bekas pasangan kita,  yang berlalu tu biarlah... Maybe kita sakit hati coz pasangan kita tak seperti yang diharapkan spt zaman bercinta or what so ever kan,  berdoa byk2 kat maha esa minta dipermudahkan hidup selepas bercerai,  kan lagi elok cenggini.

harap harap perang elly-azmi ni selesai la yer n faye pls la don't make further statement yang buat hang nampak kurang bijak....


mrs pip kalau gaduh gaduh sayang dgn mr. Husband kan,  satu benda yg mrs pip suka buat ialah mengimbau kenangan lalu, mengingati how we met how we fell in love and the memory giving birth to our kids... etc.

Later,  semua marah pun hilang... Muehehe,  see senang ja nak pujuk hati mrs pip... Ok,  fine... tak semua org tu sama... Whatever,  as long as you know how to find the solution kan so that no gaduh lama lama...

Muahhhhhhh


No comments:

Post a Comment