Review Best USB Portable Personal Blender Shopee

Review Best USB Portable Personal Blender Shopee || hi there. Lamanya tak review produk dekat blog, padahal banyak juga item yang aku beli dan boleh dikongsi diblog untuk rujukan pembaca.

Dan bila kita share review produk yang kita pakai, ada baiknya juga kerana kita boleh membantu sesiapa yang mungkin nak beli produk tu tapi risau produk tu tak elok atau tak memenuhi standard keinginan mereka.

Jadi, aku nak kongsi my review best usb portable personal blender dari Shopee. Seriously,  personal blender cantik warna pink ni dibeli pada bulan Febuari lalu. mr.Husband yang hadiahkan sempena birthday aku hari tu.


Sebelum tu, mari kita tengok dulu description product USB Portable Personal Blender. Penting untuk kita tengok description sesuatu barang setiap kali kita beli online supaya kita tahu details produk yang kita mahu beli.

Product Description USB Portable Personal Blender

Stay healthy with our portable and nice looking juice blender!

Product Features


⚠️No need to connect the charging cable, 5-8 cups of juice ( 300ml per cup ) can be squeezed on one charge - Easy to carry, you can enjoy juice anytime, anywhere - Small size but powerful, can be carried around, volume approximately 300ml 

⚠️No need to clean by hand, pour water into the juice cup to clean automatically 

Tips 


⚠️Please charge it for 2-3hours after you get it. If it is idle for a long time, it should be recharged for 2 hours when it is used again. 

⚠️Test it when you get it with clean water, spinning for 30 seconds it will stop automatically. This indicates no problem. 

⚠️Clean it after use. Do not use it to store food. Leave it upside down to dry before storage 

⚠️Do not store juice for more than 6 hours! 

⚠️except for the plug-in position of the host, the cup body can be flushed with water, simple and easy to operate, simple and easy to clean! When cleaning, the water temperature does not exceed 30 degrees. 

Although the cup is made of food-grade material, just like a mineral water bottle, it is not resistant to high temperatures. 

single cup = plastic+no lid 
double cup= plastic+one lid glass 
cup=glass+no lid

Review Best USB Portable Personal Blender Shopee

Review Best USB Portable Personal Blender Shopee


Seronok bila ada personal blender macam ni. Handy sangat. Lepas tu jimatlah elektrik sangat sangat.

Sekali charging battery blender ni, boleh pakai sampai 8 kali penggunaan. 

Tapi macam aku setakat nak blender yogurt oat sekejap, boleh guna juga sehingga 10 kali penggunaan, lepas tu aku charging usb personal blender ni.

Best USB Portable Personal Blender ni aku beli di Shopee jak. Ada 3 warna kalau tak silap seller tu jual. Dan aku pilih warna pink.

Harga pun ok, tak lah mahal mencekik darah. Murah saja tau.

Macam aku pilih satu set blender bersama extra cawan. 

Satu cawan tu memang aku dah tetapkan khas untuk minuman yogurt oat yang aku selalu buat (hampir setiap hari). 

Dan satu lagi cawan tu, untuk aku blender bawang atau bahan-bahan masakan yang mudah diblender.


Cara Penggunaan USB Portable Personal Blender 


Mulanya asyik tak dapat blender yogurt oat aku. hiks!

Rupa-rupanya aku salah teknik penggunaan.

Kelakarlah pula.




Jadi, aku siap buat video cara penggunaan usb portable personal blender ni supaya korang tak jadi macam aku tak tahu macam mana nak guna blender ni.

Kalau korang berminat nak tengok Portable Personal Blender ni, korang boleh cari di Shopee. 

Link untuk ke seller tu disediakan , klik >>> https://shp.ee/ydan9vg


Dan aku dalam proses on diet nak turunkan berat #roadto60kg . Perjalanan aku masih jauh lah lagi, tapi slowly but surely.

Personal blender ni sangat membantu dalam my weight loss journey. Dengan blender ni lah aku boleh buat simple healthy yummy drinks! 

Korang yang suka minum overnight oat tapi tiada idea nak buat macam mana, korang boleh baca link di sini 

 


Tu sajalah nak share kot kot ada yang minat dengan personal blender ni. Yang nak blender bawang pun boleh tau. Blender ni boleh saja blender banyak barang tapi dalam kuantiti yang sedikit gitew.

Ok lah, berat badan korang dah berapa banyak yang hilang sejak puasa? Aku baru hilang sekitar 3kg, huhu jauhnya lagi nak turun sampai 57kg ni.

Anyway, have a great day semua.

cheers.


3 Comments

  1. macam best je ni, mrs pip...tak ada campur2 dgn blender yg duk blend bawang-bawang semua..ni boleh khaskan untuk buat jus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu FS. Tak nak lah mix2 dgn blender bahan lain. Best guna blender kecik ni, senang nak guna, senang nak bersihkan ..

      Delete
  2. Wah comel laa portable blander ni . Kalau nak guna untuk kuantiti yg sedikit boleh la beli portable blander

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.