Showing posts from April, 2019Show All
Doa sajalah yang baik baik , berhentilah mengutuk & membawang

hi there, salam jumaat, hari yang indah di antara banyak banyak hari ... anak anak mrs pip since minggu lepas sakit, Iman n Amin terpaksa cuti seminggu sekolah last week .. kali ni Iman sakit agak merisaukan .. Ahad lepas 14.04.…

The Prettiest and unique Mother’s Day Flowers Gifts

Mother’s Day is a special occasion to show love and gratitude to your mother. The best and warmest regards of the flower delivery will put your mother in a good mood for the whole day, and even remember it the whole life since …

Nami Heavenlee || Jurnal 8 bulan - sembelit lagi & baby belajar duduk

hi there, update sikit perkembangan baby Nami ... 20.04.19 genaplah baby Nami berusia 8 bulan ... makin lincah si Nami explore segala ceruk rumah ... segala benda nak masuk mulut, so mmg kena sangat extra cermat bab keselamatan …

Althea Box lagi

hi there, update la sikit cerita cinta mrs pip bersama Althea ni ... haha, kalau boleh semua barang nak beli kat website Althea ni , dasar tamak haloba seorang mrs pip kan ... so terjebak lagi buat pembelian di laman web Althea …

Review Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature || kulit terasa lembut dan segar

hi there, wah seronok guna pencuci muka berbuih buih ni, kalau boleh balik balik mau cuci muka ... tada, favorite cleanser in the house iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser daripada Hansaegee Nature ... pencuci muka ni a…

Pemenang Giveaway Bersama Sponsor by Mrs Pip

hi there, so mrs pip announce la ya pemenang bertuah GIVEAWAY BERSAMA SPONSOR BY MRS PIP ... terima kasih semua yang sudi join GA mrs pip kali ni ... walaupun tak achieve target 50 peserta, tapi very alhamdulillah, still ada yg …

Jangan cepat salahkan anak anak kalau mereka degil dan bebal ... Ibu bapa pun ada salahnya juga !

hi there, salam jumaat semua ... love hate relationship aku dgn anak anak ni ada pasang surutnya .. sebagai seorang mommy, dlm apa hal sekalipun, jangan benci dan dendam dengan anak anak kecil kerana takut esok2 tak sempat kita …

Hadiah dari BFF sempena #edisi40

hi there, simpan cerita ni buat kenangan di masa depan ... hari tu la, one of my BFF tetiba message nak bagi hadiah .. bday sudah limpas la, tapi rezeki la bah ni kan namanya ... walaupun bday sudah berlalu, dapat juga hadiah ..…

Menang angpow Shopee dan Sweetcherry Contest

hi there, alahai blog updates agak lembap these days pasal laptop mrs pip rosak .. Duh. nak announce pemenang giveaway sponsor tu pun tak buat lagi list peserta, and rasa nak extend ja giveaway tu kat IG .. tengoklah nnt mcm man…

Iman & Amin rindu daddy lah tu !

hi there, ni few few weeks punya cerita ... ada satu hari tu, balik jak Iman n Amin dari sekolah, letak jak beg di study table dorang, terus ambil gambar yg sudah mrs pip kasi frame elok elok ... Aiks, apa ni? lepas tu si…

Kurang SERAT dalam makanan punca baby Nami sembelit

hi there, ni sambungan cerita baby Nami sembelit teruk hari tu ... so lepas pergi klinik swasta, dan doktor pun dah bagi hexbio dan lactro, baby dah ok ekceli, habis semua poop dia keluar ... tapi lepas stop ambil lactro, baby s…