Showing posts from May, 2018Show All
Pregnancy: Ambil Tahu Kesan Kencing Manis (GDM) Ketika Hamil

hi there, lama tak update kehamilan mrs pip ... nampaknya, kandungan sudahpun masuk minggu ke 27 minggu ini , dan setakat ni, mrs pip masih lagi mengalami 'all round sickness' iaitu muntah, loya dan pening tak kira masa …

Menang giveaway di blog NadiaIzzaty

hi there, buka saja blog pagi ni nampak blogger Wanie komen mrs pip menang kat entry giveaway yang mrs pip join hari tu, giveaway spring duck di blog blogger nadiaizzaty ... dah beberapa hari ni mrs pip tak tengok blog coz line …

Hadiah hari guru untuk cikgu lil' Iman dan lil' Amin

hi there, ni entry lewat published ... tadika tempat lil' armies bersekolah ni kan, memang tak celebrate sambutan tau, tak macam Permata playschool tempat lil' Iman bersekolah tahun lepas ... tapi walaupun tiada sebarang…

Buku santapan rohani yang menarik untuk dibaca

hi there, kalau korang nak mencari buku buku agama versi ringan untuk dibaca, mudah difahami dan menyegarkan jiwa, bolehlah cuba cuba risik risik di laman web karangkraf online ... kalau korang beli kebetulan masa jualan gudang …

Personalized gift untuk cik Girlfriend

hi there, dah nak masuk penghujung bulan Mei kan, pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan Jun, lepas tu nak sambut raya ... kebetulan raya tahun ni , bersamaan dengan harijadi girlfriend mrs pip ... nak bagi hadiah apa kat …

Snorkeling di Pantai Kiaru, Kuala Penyu

hi there, antara tempat lepak kegemaran mrs pip dan famili memang tak lain tak bukan, mestilah melepak di tepi pantai ... we are beach lovers gitu ... jadi, setiap kali ada kelapangan, mesti bawa lil' armies bermain di tepi …

Tips menghalau semut cara mudah

hi there, beberapa hari ni kan, rajin betullah semut naik rumah mrs pip ... entah apa lah yang semut semut ni cari kan , bukan ada pun mrs pip simpan manisan kat merata tempat ... tajam betul deria bau semut ni, kita tutup elok e…

Perjuangan Terakhir Tun M , kita tumpang teduh ...

hi there, kalau dulu teringat "perjuangan belum selesai" menjadi bicara, sekarang ni "perjuangan terakhir" begitu puitis rasanya dicoretkan oleh Perdana Menteri kita, Tun Mahathir, hingga kalau dihayati bait …

Review Movie: Secret Fruit (2017)

hi there, hari tu layan movie Secret Fruit (Mandarin) (2017) ... cerita dia simple saja, senang nak follow jalan cerita ... cerita ni dilakonkan oleh Chen Arthur sebagai Duan Bo Wen dan Ou Yang Na Na sebagai Yu Chi Zi ... Bo Wen…

Jimat Bercuti Raya Dengan Traveloka Raya Bersama

hi there, dah masuk musim bulan puasa, dan sebulan berpuasa tu, mesti tak terasa betapa cepatnya masa akan berlalu. lepas puasa, bulan yang dinanti ramai tak lain tak bukan bulan SYAWAL, sakan raya Adilfitri ... waktu hari raya …

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri Sabah Tahun 1439H / 2018 M

hi there, alhamdulillah, Ramadhan hampir menyusul, bulan penuh rahmat yang dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam seluruh dunia .... memandangkan bulan puasa nak kunjung tiba, mrs pip share Jadual waktu Imsak dan berbuka puasa…

Review Movie : American Sniper (2014)

hi there, layan movie American Sniper, cerita berdasarkan kehidupan sebenar penembak hendap bernama Chris Kyle. cerita ni ada unsur mendebarkan. well, dah cerita perang perang ni, mestilah ada unsur unsur suspens kan ... America…

Lawak pilihanraya di Sabah by Datuk Lat

hi there, Sabah mengukir sejarah, jadi haruslah disimpan sebagai kenangan dan ingatan ... Kartun yg dilukis oleh cartoonist terkenal, Datuk Lat sekitar tahun 1985, mengenai perebutan jawatan Ketua Menteri Sabah antara Tun Mu…

Makanan PERTAMA penghuni syurga

hi there, salam jumaat semua .... hari ni nak share mengenai cerita keislaman Abdullah bin Salam. banyak cerita menarik mengenai keislaman seseorang ketika zaman Rasulullah, termasuklah cerita Abdullah bin Salam nak masuk Islam …