30 Idea Dekorasi Cantik Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil

hi there, menariknya idea bilik tidur menggunakan katil bertingkat bagi ruang bilik yang kecil. Ianya bukan sahaja jimat ruang, tetapi boleh memuatkan beberapa orang anak di dalam satu bilik yang kecil. 

Kerana rumah kami hanya ada dua bilik sahaja, dan saiz bilik agak kecil untuk memasukkan banyak perabot, maka mrs pip perlukan solusi kepada masalah ruang bilik tidur yang sempit. Salah satu idea untuk ruang yang sempit ialah dengan menggunakan katil bertingkat untuk bilik tidur anak-anak mrs pip.

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

Mrs Pip dalam perancangan untuk bercerai susu dengan Nami, dan sebaik sahaja Nami berjaya bercerai susu, maka dia akan dipindahkan untuk tidur bersama Iman dan Amin. 

Namun, bilik kecil Iman dan Amin tidak memungkinkan untuk kami menambah extra single bed bersebelahan queen bed mereka, dan solution terbaik untuk ruang tidur kecil mereka ialah dengan penggunaan katil bertingkat.

Ada banyak katil bertingkat yang dijual di kedai perabot, namun dari segi design pula tidak semua design mampu memenuhi citarasa anda. Mungkin dari segi pemilihan material, warna, saiz dan sebagainya perlu diambilkira untuk disesuaikan di dalam bilik anak-anak.

Dan yang paling penting bagi mrs pip, pemilihan katil bertingkat perlulah mempunyai ciri-ciri keselamatan untuk menghalang anak anak jatuh dari paras yang tinggi ketika menggunakan katil tersebut.

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 


30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 


30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

Gambar di atas ini, adalah yang mrs pip sedang fikirkan untuk digunakan di bilik Iman dan Amin.
Single bed di atas, dan queen bed dibawah.

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil
30 Idea Katil Bertingkat Untuk Bilik Tidur Anak Bagi Ruang Bilik Kecil 

Kalau anda juga seperti Mrs Pip yang tengah mencari idea susun atur bilik anak bagi ruang yang kecil, ada banyak idea katil bertingkat yang dikongsi oleh ramai di  Google / Pinterest, dan di sini hanyalah sebahagian 30 idea katil bertingkat yang menarik, cantik, simple, kemas yang mrs pip kongsikan untuk tatapan anda..

Selain katil bertingkat perlulah selamat, dan teguh buatannya, pemilihan katil bertingkat juga perlualah praktikal untuk kegunaan anak anak dan boleh digunakan untuk jangkamasa yang lama.

Nota: Rambang mata tengok segala macam design yang cantik untuk katil bertingkat bilik tidur anak kan , hehe.

cheers.

6 Comments

  1. Bila tengok tempat tidur macam ni, kita pulak rasa nak jadi budak balik.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, kan rasa menarik bilik budak2 mcm ni.

      Delete
  2. katil jenis camni lah yg anak aku dok nyanyi kat telinga aku ni. insyallah if ada rezeki dan dia besar sikit, boleh lah custom made kan, tuk bilik tetamu juga sesuai

    ReplyDelete
  3. cantik-cantik semua, ada duit semua boleh direalisasikan, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kalau ada duit memang onz jak buat design bilik mcm ni kan.

      Delete

Post a comment

Previous Post Next Post