hi there, throwback kenangan Xmas. mrs pip ada memori indah bila bercakap pasal Xmas. well, I is jumpa mak mertua for the very first time! korang still ingat tak bila dan macam mana korang jumpa mak mertua? rasa macam biasa biasa saja or nervous mcm mrs pip? seminggu dua sebelum nak jumpa mak mertua tu, memang banyak benda yang mrs pip fikir, hehe. korang pula fikir apa eh time nak jumpa mak mertua? nak tahu apa yang berlaku first time nak jumpa mak mertua, bacalah entry mrs pip ni sampai habis .........

mr.Boyfriend la ni, bagitau last minute "sayang, Xmas nanti saya jemput sayang datang rumah, jumpa parents" .... mrs pip and mr.Boyfriend bercinta memang masing masing tak kenalkan pada parents memasing sebelum tu, kitorang lebih kepada "see how the love goes, if we suit to each other, let's meet the parents" , jadi bila mr.Boyfriend invite untuk datang rumah jumpa parents dia, mrs pip antara bersedia dan tak bersedia. eh nak jumpa mertua, mestilah mahu, tapi I is malu. muehehehe ...

mrs pip pun setujulah nak pergi jumpa bakal mertua nanti Xmas tu, tapi takkan nak main terjah saja kan jumpa mertua ... mestilah nak jumpa dalam keadaan tip-top. hah! ambik kau punya tip-top, gara gara nak jumpa orang paling penting dalam hidup mr.Boyfriend ni, mrs pip pun cakap dalam hati "ok, let's impress them" .... wah, gitu pula nak bagi impress bagai, banyaklah punya impression kan .... eh, korang dulu jumpa mak mertua ada terfikir tak nak buat mereka impress tengok korang? ....

mrs pip time tu kerja, memang mrs pip busy kerja, sampai lupa nak jaga kulit wajah. asyik kelam kabut nak pergi kerja, bila dah kerja pula, balik pun lewat. dah sampai rumah, rasa letih la pula, memang rasa mcm tiada masa nak fikir bab bab penjagaan muka time tu. tapi mak mertua punya pasal, let's beautify the look.


kalau korang rasa nak cantikkan muka, tapi tak sempat nak pergi treatment ke spa ke, korang bolehlah cuba BLACKHEAD VACUUM / VACUUM BLACKHEAD REMOVER / BLACKHEAD REMOVAL / FACIAL PORE CLEANSER / PORE CLEANSING SUCTION. boleh hilang segala blackhead kat muka tu. 


blackhead dah hilang, fuh lega. eh, tapi alamak, kulit muka nampak kurang bertenaga, nampak kusam. tak boleh jadi ni. kena pulihkan semula kulit wajah agar lebih bertenaga, barulah nampak yakin nak jumpa mak mertua ni ... boleh guna FACIAL STEAMER / STEAM MACHINE FOR FACE / SKIN STEAMER / NANO FACIAL STEAMER / FACE VAPORIZER untuk membantu memulihkan kulit wajah yang tidak bertenaga nampak kusam tu. 


dah happy nampak kulit wajah tak kusam, tapi kuku jari dan kaki pula nampak tak berseri seri. I ni perfectionist ke apa erk? sampai penjagaan kuku pun nak ambil kira time jumpa mak mertua. tapi nak buat macam mana, mrs pip ni memang dalam bab bab tertentu, very details. manicure pedicure ni boleh jer lah buat sendiri di rumah, beli jer MANICURE SET / PEDICURE KIT / PROFESSIONAL NAIL KIT TOOLS, boleh pakai berulang kali lagi. 


biasalah, wanita dan make up berpisah tiada. nak make up kenalah ada berus make up yang awesome, barulah boleh make up penuh keyakinan .... 


dah lah Xmas, nak jumpa mak mertua pula tu. takkan nak jumpa mak mertua dengan tangan kosong. kenalah bawa buah tangan sebagai tanda ingatan. pening nak pilih gift apa yang nak bagi kat mak mertua. tanyalah juga kat mr.Boyfriend, mak dia suka apa, tapi mr.Boyfriend cakap "tak perlulah sayang nak bagi gift, pandai bawa diri cukuplah" ....

eh, macam tu pula. tak boleh tak boleh, nak bagi gift juga. nak bagi something different yang boleh create memory, so pilih 5PCS CERAMIC BATHROOM ACCESSORIES SET / BATHROOM DISPENSER SET / WASHROOM SET ... yang set ni bukan plastik tau, tapi seramik, nampak lagi elegant. 

first time nak jumpa mak mertua tu, mrs pip sangat detailed dengan penampilan diri. dari nak pilih dress, handbag, kasut sehingga nak merawat kulit wajah kusam dan kuku jari dan kaki yang tak terurus, semua tu mrs pip ambil kira. kalau setakat nak jumpa ketua menteri ke apa, I is tak kisah kalau sekadar nampak macam biasa, tapi ni mak mertua weh. mestilah nak tinggalkan good impression kat orang penting dalam hidup mr.Boyfriend kan ... dah nampak cantik semua, barulah ada keyakinan dalam diri untuk jumpa mak mertua

mr.Boyfriend geleng kepala jer lah dengan semua detailed mrs pip tu, tapi dia mengakulah dia happy bila tau mrs pip ambil berat semua details tu coz dia ingat selama ni mrs pip tak kisah bab bab kecantikan dan risau kalau jumpa mak mertua nanti, mrs pip the boyish ni langsung tak nampak ciri ciri kewanitaan tu ... aiseh! gitu pula. tapi, a girl will always be a girl ya.

enam tahun dah berlalu, now mrs pip dan mr.Boyfriend (now dah mr.Husband) dah 5 tahun kawin, dan setiap kali Xmas, memang mrs pip tak lupa nak bagi Xmas gift kat mak mertua, sebagai tanda sayang dan terima kasih kerana terima mrs pip dengan baik sebagai menantu seadanya. 

Xmas 'Shop and Win' Gift Campaign dari Simply Ohsem

dan kalau korang nak tahu, semua produk yang ohsem mrs pip kongsikan kat atas tu korang boleh dapatkan dari laman web simplyohsem.com, dan kat simplyohsem.com ni, semua produk barang memang ohsem pada harga yang berpatutan. dan nak bagitau berita gembira, simplyohsem.com sedang mengadakan Xmas 'Shop & Win' Gift Campaign bermula pada 1 November sehingga 12 Disember 2017 dan sebanyak 50 hadiah menarik bernilai sehingga RM10,000.00 menanti pembeli bertuah. Pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2017 ....

macam mana nak menang hadiah ni? seperti yang mrs pip dah sharekan entry sebelum ni, boleh baca kat sini >>> Xmas 'Shop and Win' Gift Campaign dari Simply Ohsem <<< mrs pip once again bagitau kat sini cara mudah untuk menang peraduan ni kat sini:-

apa yang anda perlu buat ialah:-

- register account di simplyohsem.com
- check email anda untuk verify registration
- login account anda
- buat sekurang kurangnya pembelian minimum RM50.00 untuk melayakkan anda mendapatkan satu (1) entry penyertaan
-  muat naik barangan yang anda beli tadi dan masukkan hashtag #ohsemxmas #simplyohsem dan tag @simplyohsem sama ada pada akaun instagram atau facebook pada gambar barangan yang anda beli dan nyatakan hadiah pilihan anda sekiranya anda adalah pemenang bertuah. Xmas 'Shop and Win' Gift Campaign ini bermula dari 1 November 2017 sehingga 12 December 2017,

mrs pip senaraikan hadiah hadiah yang korang boleh pilih sekiranya menjadi salah seorang  pemenang bertuah:-


pilihan hadiah untuk kategori electronics



 pilihan hadiah untuk kategori pets


 pilihan hadiah untuk kategori home


 pilihan hadiah untuk kategori travel

pilihan hadiah untuk kategori baby

pilihan hadiah untuk kategori toy

pilihan hadiah untuk kategori beauty

pilihan hadiah untuk kategori car

korang dah sedia untuk Xmas 'Shop and Win' Gift Campaign bersama simplyohsem.com? jadi apa tunggu lagi, jom terjah website simplyohsem.com sekarang. korang boleh check laman web dan media sosial simplyohsem.com pada link di bawah. 

website: www.simplyohsem.com
facebook: web.facebook.com/simplyohsem
instagram: www.instagram.com/simplyohsem

dan stay tune untuk entry mrs pip yang seterusnya. nak join tak kalau mrs pip buat simplyohsem giveaway? ...

cheers.

0 Comments