MrsPipDotCom: Collaboration
News Update
Loading...
Showing posts with label Collaboration. Show all posts
Showing posts with label Collaboration. Show all posts

Sunday, 29 September 2019

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

The best parenting apps for babies, newborn, and toddler ; The Asianparent Apps in helping Asian parents raise happy, healthy, and confident kids ! 

The Asianparent, Southeast Asia largest parenting portal with monthly network reach 25 millions user has officially launch its featured apps known as The Asianparent Apps on 25th Sept, 2019.

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

The Asianparent focused on empowering Asian parents and providing parents with tools to support their parenting journey. Through the app, The Asianparent strives to bring a sense of community and a safe space for parents who are increasingly embracing a digital lifestyle.

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

The Asianparent app designed for the need of Asian parent, feature tools such as pregnancy and baby tracker that monitor day-to-day  development while providing helpful info such as symptoms to expect and precautions expecting mothers need to take.

the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps
the best parenting apps for babies, newborn and toddler ; The Asianparent Apps

Parents can continue to track child mildstone after birth up to 6 years old. The app also provides navigation for parents what food are safe to have during pregnancy and offers advice on the best nourishment for babies.

nowadays in digital-age, moms are relying on for parenting help and most of them do communicate with other moms online on a regular basis (just like me), and this is where the supportive community forums in theAsianparent app is very useful and important. The supportive community forums in the app is very active, we help each other by providing info when someone asked question, share parenting experiences, give parents-to-parents support, etc ...

what's inside the 

Asianparent app :-


👉 TOOLS
📌Pregnancy Tracker
📌Baby Tracker
📌Food and Nutrition
📌Checklist for milestones of babies
📌List of Medicines

Pregnant mommies can always use pregnanct trackers to know the growth development of their babies, and once delivered, mommies can use the baby tracker, it helps to understand the phase of growth for the children such as the normal size and weight, physical development, cognitive development, socio-emotional development , speech language development  and sharing questions and answers with other parents as well.

baby tracker the asianparent app
baby tracker the asianparent app

for food and nutrition, I like this included in the app hence it provides information amd knowledge about what food is good and suitable for my baby ... preggy mommies also can check what's food is good during pregnancy.

food and nutrition information for baby
food and nutrition information for baby

another tool that I always use in the Asianparent app is the checklist milestones of growth for babies for parents to understand and have information what's the achievement of the baby at this and that age.


and parents also can check the list of the medicines using the asianparent app, parents can check if the medicine that taken is it safe during pregnancy and while breastfeeding.

list of medicine in asianparent app
list of medicine in asianparent app

and if you need some music to soothe your baby or yourself, try the media ... you can choose video or audio , it has variety of collection, the choice is yours ❤

music for mommy and baby
music for mommy and baby

👉 COMMUNITY
📌Ask Other Parents
📌Photobooth
📌Poll
📌Bookmarks

the Asianparent app provides a so called parenting community where you can share yout questions, thoughts, ideas, information, and answers with the other parents. For me 'ask the parents' is one of my favorite section, it is like a support / back bone to me.

baby related article in the asianparent app
baby related article in the asianparent app

you can always share your photos, answer polls , and you'll receive points as well 👍 and you can bookmarks articles that you like or share the articles with others thru your media social account.


👉 REWARDS
📌Contests
📌Points
📌Reward
📌Leaderboard
📌VIP Member

users using theAsianparent app can always join amazing contest, but please ensure you read all the details and rules.

and users who log in the app daily, will get extra points such as below,

theAsianparent app daily login reward
theAsianparent app daily login reward

user also can get points thru sharing invitation code to friend with successful registration will get 10 points, answer a question, ask a question and upload a photo will get 1 point for each session, and 2 points for be the first to answer and take a poll. I love taking poll since it is an objective questions and very easy to answer, 

the Asianparent points reward
the Asianparent points reward

users can always check the leaderboard to see your rank and how many points users have collected and all these points users can convert / redeem rewards.

the Asianparent leaderboard rank
the Asianparent leaderboard rank
and if user fullfill the criteria to become the VIP Member, more excitement awaits.

Criteria for VIP Member

📍You need to be a parent or be pregnant
📍You need to have at least 1000 followers in FB/IG and having a blog is a plus
📍Willing to post sponsored post on you social media platforms

vip member the asianparent app
vip member the asianparent app

how do you find the asianparent app ? do you like the app? would you like to install the app?

here is a very simple video on how to download and install the asianparent app ...



or click below to DOWNLOAD , no worry it is FREE to download

the asianparent app


For more information, check out the website at
👉 https://my.theasianparent.com/

or follow theAsianparent at Facebook
👉 https://www.facebook.com/theAsianparentMY/

and Instagram
👉 https://www.instagram.com/theAsianparent_my

so parents,. looking for the best parenting app? Try the asianparent app today! The best parenting apps for babies, newborn, and toddler ; The Asianparent Apps in helping Asian parents raise happy, healthy, and confident kids !

thanks foe reading, xoxo.

cheers.

Tuesday, 24 September 2019

5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil? Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian.

5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil
5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil

Okay, Sis nak share 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress.

1) ALAT HIBURAN, TOYS ATAU EDUCATION TOY MUDAH TRAVEL.

- Ketika sediakan barang perjalanan, jangan lupa mak bekalkan satu atau dua toys untuk anak bermain ketika flight atau sepanjang travel. Untuk membantu mak supaya anak tenang dan tenteram sepanjang percutian, mak boleh bekalkan gadget seperti Ebookku Islamic, Buku Islamic Berbunyi dan Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop. Gadget seperti ini akan membuatkan anak leka explore sesuatu yang baru beserta berilmu dan menghiburkan. 

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop
Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop ini juga dapat membantu menenangkan anak dengan fungsi white noise untuk baby bawah usia sebulan, lullaby (lagu dodoian anak) ketika letih ingin tidur serta terdapat fungsi butang alunan bunyi pantai yang mendamaikan. Bukan itu sahaja, terdapat butang surah-surah terpilih buat peneman anak ketika travel.

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop
Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop

Jika anak peminat tegar kartun Omar Hana, ibu bapa harus dapatkan Islamic Audio Device ini dari Mama Zie Kerlazz Shop kerana ada beberapa lagu hits dari kartun Omar Hana untuk hiburkan hati anak sepanjang perjalanan ibu bapa bercuti.

FB/IG: Mamazie Kerlazz

https://www.facebook.com/mamaziekerlazz/
Contact: 018-3962999
Location: https://maps.app.goo.gl/uT7E1qTNj5eCb9Qa6


2) MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL.

Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday.

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cereewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan?

So sis nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

Baby Sadoo ni merupakan makanan baby yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun tanpa tambahan garam, gula & pengawet tau. 

Baby Sadoo ni dibuat khas oleh bekas jururawat berdaftar yang pernah bekerja hampir 7 tahun bersama Sime Darby Medical Center. 

Apa yang sis suka dengan Baby Sadoo ni sebab dia lengkap nutrisi, dalam 1 botol tu dah siap dah carbohydrate, protein dia, fiber dia, callorie dia.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

So waktu travel senang, mak-mak macam sis ni tinggal panaskan je Baby Sadoo ni tak sampai 1 minit dah boleh terus suap anak makan kat mana-mana je termasuklah bila diorang lapar dalam kereta, flight, train, atau time tengah janjalan menikmati pemandangan percutian pun boleh.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

Bagi sis Baby Sadoo ni best sebab menu dia menarik dan sedap-sedap dari bahan semulajadi dan senang tak payah nak tambah apa-apa dah dan tak payah nak pening fikir nak masak apa untuk anak cerewet makan ni time travel.

Bagi sis sangat praktikal untuk mak-mak yang nak travel dengan anak cerewet makan untuk bawak Baby Sadoo yang food on the go ni. 

Botol dia ni pun selamat untuk nak panaskan terus dalam microwave atau water heater. Botol pun jenis botol kaca yang berkualiti. Tak delah sis nak risau tindak balas kimia dari botol ni pindah ke makanan baby atau apa time panaskan. Yang penting baby suka sangat makan dan sekali makan kadang-kadang tak cukup sebotol 😂

Senang travel dengan Baby Sadoo ni. Panaskan, terus suap je makanan sihat, berkhasiat, sedap dan lengkap nutrisi untuk baby cerewet makan kita. Tak payah nak tambah apa-apa dah dalam Baby Sadoo yang 'Complete Meal' ni. Senang sangat.

Haa. kalau mommy nak tahu Baby Sadoo ni jugak merupakan antara Makanan Bayi No. 1 di Malaysia yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan tau dan terbukti mempunyai hampai lebih 3000 testimoni dari ibu-ibu yang mempunyai masalah anak cerewet makan, bantu ibu bekerjaya yang tak sempat sediakan makanan bayi sihat dan berkhasiat untuk anak-anak dirumah atau bekalan ke rumah pengasuh dan bantu memudahkan mommy yang nak travel bersama anak picky eaters ni.

Baby Sadoo
Baby Sadoo

Sis dan ramai mommy kat Malaysia pilih untuk travel dengan Baby Sadoo yang convenient for travelling ni. Recommended sangat. Sebab senang, Panaskan je sebotol Baby Sadoo, tak payah nak tambah apa-apa dah, boleh terus suap baby makan makanan bayi yang 'complete meal' . 

Kalau mommy nak dapatkan Baby Sadoo atau berminat untuk apply for agent reseller boleh Follow 👇

FB / IG: Baby Sadoo HQ
https://www.facebook.com/babysadoobabyfood/
https://www.instagram.com/babysadoohq
Contact: wasap.my/60196649388/babysadoobabyfoodsblogger
Location: https://maps.app.goo.gl/JDftjtTaECCiyJ4RA


3) IZLIYAH KITCHEN BABY FOOD

Sekiranya bayi mommy sudah boleh makan, jangan dilupa bawa bekalan makanan instant yang sihat buat mereka. Instant di sini bermaksud mudah disediakan tetapi sihat kerana tidak mengandungi bahan terlarang yang belum mampu ditapis oleh usus bayi anda.

Travel Friendly Izliyah Kitchen
Travel Friendly Izliyah Kitchen

Izliyah Kitchen menyediakan makanan bayi yang mudah disediakan ketika travel. Pastinya memudahkan kerja mak-mak tatkala travel tidak perlu membawa periuk nasi dan segala bahan mentah untuk dimasak atau perlu prepare awal2 dari rumah sebelum mula travel.

Produk izliyah telah diiktiraf dengan sijil HALAL dari JAKIM. Produk ni juga tidak sama sekali mengandungi bahan pengawet dan gula sintetik.

Izliyah Kitchen
Izliyah Kitchen

Terdapat beberapa jenis makanan bayi di Izliyah Kitchen iaitu:

Bubur (ada bubur kasar dan bubur halus)

Biskut (ada pelbagai perisa seperti kurma,kismis dan pisang)

Serbuk perasa (ada serbuk ayam, serbuk bilis, serbuk sayuran dan serbuk buahan)

Ke semua di atas adalah mesra travel kerana amat mudah untuk disediakan. Konsep kami, menyediakan bubur segera dengan hanya bancuh air panas tetapi sihat dan bebas bahan pengawet.

FB/IG: 
https://www.facebook.com/izliyahkitchnowner/
Contact: 017-772 3571


4) PENEYELAMAT ANAK DARI BATUK & SELESEMA

Kasihan bila tengok anak kecil tercungap-cungap susah nak nafas, sebab hidung tersumbat atau berkahak teruk. Tak lalu makan dan muka pucat bila jadi macam ni. Malah, jika tak dirawat, ia boleh mengancam nyawa!

Mamz spray
Mamz spray

So sis nak ingatkan mak-mak untuk always standby benda wajib ni ketika travel dengan anak kecil.

Mamz spray
Mamz spray

Ramai juga yang tanya. Ada ke sapuan bayi yang boleh bantu rawat masalah ni secara semulajadi? Jawapan nya ADA! Gunakan jer sapuan bayi Mamz. Paling penting Mamz ni ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Dibuat dari bahan semulajadi Habbatus Sauda. Memang elok untuk bayi.

Mamz spray
Mamz spray

Mamz Spray merupakan penawar bagi masalah utama bayi seperti masalah berkahak, masalah selsema dan masalah batuk. Sesuai digunakan oleh bayi seawal dalam pantang sehingga berusia 6 tahun. 

Mamz Spray juga sangat sesuai digunakan sebagai sapuan harian bayi walaupun telah sihat bagi menggantikan minyak telon. Sapukan selepas mandi agar antibody bayi semakin kuat dan sapukan sebelum tidur agar bayi tidur lebih lena.

Kalau ibu-ibu nak tau lebih lanjut mengenai Mamz ni boleh je terus ke 

www.mamz.com.my 

atau boleh juga lihat kt https://www.facebook.com.my/MamzOfficialHQ . 

Testimoni yang dah guna Mamz ni pun da beribu dah. 

kalau nak baca testimoni tu klik jer link wasap bawah ni.

FB/IG: 
https://www.facebook.com/MamzOfficialHQ
Contact: 019-6449092
www.wasap.my/60196449092
Website: www.mamz.com.my


5) SNACKS & BISKUT SIHAT UNTUK ANAK KECIL

Rush Baby Food menjadi pilihan utama ibu-ibu yang mengutamakan #BMF dan yang terbaik untuk bayi mereka tetapi cepat mudah dan pantas. 

Rush Baby Food
Rush Baby Food

Bubur bayi segera keluaran Rush Baby Food dalam bentuk flakes beras semakin mendapat permintaan tinggi kerana ianya yang hanya perlu dibancuh dengan air panas sahaja, bila-bila masa sahaja boleh disediakan sama ada di dalam kereta, train, flight, tepi pantai dan sebagainya. Rasanya yang sedap dan harum seakan ibu baru lepas memasak diatas dapur membuatkan bubur bayi Rush Baby berbeza dari yang lain. 

Terdapat dua pilihan iaitu beras putih dan beras perang. Bancuh flakes sahaja pun dah licin bayi makan apatah lagi jika di tambah dengan Serbuk Buah Mango, Serbuk Ayam atau Serbuk Purple Sweet Potato yang juga dikeluarkan oleh Rush Baby Food. Tabur-tabur je dah siap, tak perlu masak pun. Senang kan?

Rush Baby Food
Rush Baby Food

Bukan sahaja bubur, malah Rush Baby juga ada menyediakan Biskut bayi dengan nama Bone Broth Cookies. Mula diperkenalkan pada November 2017, ianya terus menjadi bualan mulut ibu-ibu yang lebih prefer Homemade Babyfood. Apa yang istimewanya tentang biskut bayi ini, salah satu kandungan di dalamnya ialah Chicken Bone Broth.

Banyak khasiat dan manfaat yang boleh didapati daripada Chicken Bone Broth dan ternyata ianya sangat bagus untuk perkembangan bayi seperti yang dinyatakan oleh Dr Suriyakhatun merupakan Doktor Perubatan Homeopathy.

Rush Baby Food
Rush Baby Food

Kelebihan lain yang ada pada biskut bayi ini ialah tidak terlalu gebu dan tidak mudah hancur. Seawal 7 bulan bayi dah boleh mencuba Bone Broth Cookies ini walaupun belum ada gigi. Terdapat 3 pilihan rasa iaitu kurma yang menjadi best seller, kemudian apricot raisin dan yang terakhir adalah avocado cheese.

Ketiga-tiga biskut bayi ini diadun menggunakan bahan yang berkualiti seperti unbleach flour, anchor unsalted butter, puree buah sebenar, tepung jagung dan juga Chicken Bone Broth.

Yang baru merancang percutian atau yang tengah bercuti, boleh je dapatkan Makanan bayi keluaran Rush Baby Food ini daripada agen-agen berdekatan anda atau dari butik-butik baby terpilih seperti Tateh, One Baby World, Yons dan banyak lagi. Boleh juga layari terus Facebok dan Instagram Rush Baby Food HQ untuk dapatkan info lebih lanjut.

FB/IG: https://www.facebook.com/RushBabyFoodHQ/
https://instagram.com/rush_baby_food_hq
Contact: 0199559334

jadi, sekarang ni dah tak ada alasan susah nak travel dengan baby atau anak kecil kan ... terpulang pada mak nak pilih yang mana ...

cheers.

Friday, 30 August 2019

Kita sokong barangan muslim , TAPI tak perlu boikot memboikot produk lain

Kita sokong barangan muslim , TAPI tak perlu boikot memboikot produk lain

hi there, wah ndak lama lagi kita rakyat Malaysia akan sambut Hari Merdeka yang ke-62 kan, dengan temanya SAYANGI MALAYSIAKU : MALAYSIA BERSIH. Kalau kita menghayati tema tahun ni, ianya menyeru kepada perpaduan kamu berbilang bangsa untuk mencintai Negara sendiri dan usaha kerajaan untuk memastikan semangat bersatu padu serta muafakat terus dicapai demi kemakmuran negara.

Tapi kan, malangnya ada pula pihak-pihak tertentu ingin memecah-belahkan perpaduan kaum dengan menjentik dan menyulam rasa benci terhadap kaum lain! Melayu, Cina, India, Kadazan dan apa saja.. sebenarnya kita semua ini satu negara bah. Tidak mau gaduh-gaduh begini. Rasanya yang mengikuti berita semasa, pergh famous hot lagi viral ni KEMPEN BOIKOT BARANGAN CINA. Eh, kenapa juga mau buka isu boikot boikot begini? 

Macam aku ni mix-marriage, husband Christian convert Muslim, tapi family mertua aku chill jak layan aku baik-baik … nah, enjoy bah macam ni, rasa macam keluarga sendiri, tiada yang pilih bulu ... kalaupun kita ada pilihan masing-masing, tapi jangan sesekali condemn pilihan orang lain pula … macam aku ni memang lebih memilih barangan tempatan, lagi lagi produk muslim kan pasal boleh guna tanpa was-was bah gitu.
sokong produk muslim tempatan
gambar: Google
sokong produk muslim tempatan

Bah berbalik kepada isu memboikot ni, kalaupun kau ndak mau beli barangan keluaran bukan seketurunan kau, nak boikot barang orang, silakan. Tapi bah jangan kau suka kasi panas. Kau mau kempen jom guna produk Muslim aku suka bah sebabnya aku dan famili juga sangat suka sama muslim produk. Halal! Sihat! Selamat. Tapi jangan kau terus kempen cara kasar, itu sudah nampak kurang baik. Aku tak kata produk keluaran Cina itu bagus semua dan aku juga tak kata produk keluaran Muslim itu tidak bagus sebab macam aku sebut tadi aku ni Muslim, maka memang aku akan utamakan produk Muslim untuk Halal status. 

Bagus juga ni kita beli produk saudara seagama kita, sambil kita membeli, sambil kita membantu meningkatkan ekonomi saudara seagama kita, tapi biarlah bah dengan cara yang berhemah, beradab sopan, berbudi bahasa, dan bijak pandai. Bukan dengan cara mau boikot-memboikot … katakan barangan yang kau mau beli tu habis di pasaran, ndak juga salah kalau beli dari jiran sebelah yang bukan seagama kan , asalkan suci lagi halal produk tu … itu sebenarnya maksud ku bah… 

sokong produk muslim tempatan
gambar: Google
sokong produk muslim tempatan

  • Banyaknya keluaran produk muslim, maklumat tu di hujung jari jak!

Sekali lagi, sebagai seorang Muslim, sudah tentu Aku juga ikut suka kalau produk Muslim ini makin maju. Aku sendiri utamakan beli produk Muslim guna satu famili walau famili aku macam-macam kaum ada. Mereka juga ikut beli produk Muslim ndak ada masalah sebab kami tidak ada sebarang isu politik.

Kalau kamurang ndak sure senarai barangan tempatan bumiputera muslim, kamu GOOGLE jak ya anak-anak sekalian. Zap zup zap Google kasi senarai dengan pantas. Senang kan … sudah tahu senarai mana yang berkenan di hati, nah teruslah menjadi pengguna yang setia. Begitulah baru ngam!

sokong produk muslim tempatan
gambar: Google
sokong produk muslim tempatan

Macam aku ni kan surirumah, every month memang buat grocery shopping. Dan antara produk barangan muslim yang aku memang setia beli dan guna ialah daging burger Ramly (ni memang sedap buat homemade burger tau), rempah ratus pula aku beli jenama Adabi, kalau minuman kordial aku suka minum jenama Sunquick dengan flavor peberet Blackcurrant, bila buat biskut aku pakai marjerin Pelangi, minyak masak pula beli jenama Saji. 

Misalnya shawl, aku suka pakai Avilla, Putri Dewi dan Naelofar … alaaa kamurang ni, ndakkan ndak kenal si Naelofar yang cantik tu … inner tudung dia yang main ikat-ikat belakang tu, paling tiptop aku suka pakai, dan tudung shawl dia laku macam pisang goreng panas hangat di pasaran, selalu jak aku kelambatan membeli bah.

Selain tu, banyak lagi kan keluaran barangan muslim ni dan pengusaha-pengusaha muslim ni semakin hari semakin berkembang , contohnya si Vivy Yusof, Aliff Syukri, Dato Seri Vida, Yusof Taiyoob dan ramai lagi. Iklan dorang merata sana sini, sama kita jak ni mau peka untuk dapatkan informasi ataupun tidak.

Dato Seri Vida I Am Me
Gambar: Google
Dato Seri Vida I Am Me

Bagi aku produk Muslim ini banyak yang bagus! Usahawan Muslim juga ramai yang hebat! Cuma jika masih kurang dari segi ekonomi untuk produk Muslim, aku rasa ini juga ada kena mengena dengan iklan dan marketing. 

Nah, satu lagi contoh mau kasi. Jika dulu ramai fikir nak viral kena masuk TV. Nak iklan TV modal puluh ribu tidak mampu…. Eh kalau tidak mampu boleh saja guna cara lain bah. 

Cuba lihat cara Dato Vida buat promosi pakai Youtube. Ada tagline ‘I AM ME’. Lihat juga company Das Abdul Global (DAG) punya marketing. Bikin terkejut ni iklan peluk peluk bantal ni! Eiiii apa iklan ni, peluk peluk bantal best sangat ni! Das Abdul Global (DAG) tagline ‘DAG BANTAL HOTEL 7 BINTANG!’. Nah, kalau sampai standard 7 bintang, aku pun mau beli ni bantal. 

Bantal DAG sesedap bantal hotel 7 bintang
Gambar : Google
Bantal DAG sesedap bantal hotel 7 bintang!

Aku juga perasan, Dato Vida dan Das Abdul Global ini sama-sama pengusaha bumiputera Islam kelahiran Kelantan! Wow! Hebat juga ya minda marketing orang Kelantan ni berniaga. Keluaran anak muda Kelantan ni makin lama makin susah nak jangka. 

Susah sangat pakai saja khidmat blogger untuk marketing. Ramai blogger Malaysia yang hebat-hebat dengan pembaca seramai puluh ribu sehari. Aku juga ada buat, harga tak payah bayar puluh puluh ribu RM pun. Nak iklan tentang apa? Sebut saja aku boleh kerjasama dengan harga yang sangat berpatutan. Blog ini pakai trafik juga tahu, cuma bezanya ia di baca bukannya di tonton macam iklan kat TV. Blog ini lebih pada majalah dan suratkhabar cuma bezanya kami ini pakai klik klik hujung jari baca terus dari handphone. 

Aku memang bangga bila lihat syarikat Islam usaha anak bumiputera makin maju. Bila bisnes semakin maju begini, maka zakat pun semakin banyak dibayar oleh syarikat syarikat muslim ni, sekaligus membantu menaikkan taraf ekonomi dan senangkan sedikit golongan asnaf yang memerlukan…

Kita berbeza agama dan bangsa tapi …

Hujung minggu ni aku ada family day sebelah suami. Aku rasa teruja mau attend the event, boleh jumpa family member yang lain. Walaupun berbeza agama dan bangsa, itu bukan penghalang untuk kami lepak-lepak , makan-makan gathering ramai-ramai. Ndak perlulah boikot-memboikot sesame kita, padahal KITA-KITA JUGA BAH INI … 

Yang pergi bercuti tu sempena cuti Hari Merdeka, semoga percutian kamurang membawa keriangan, dan yang memandu sepanjang perjalanan menuju ke destinasi. Till then, tata titi tutu, jaga diri jaga keperibadian ok.

xoxo, lots of love.

cheers.

Thursday, 8 August 2019

Cetak customized / personalized item di Custom.My dengan mudah

Cetak customized / personalized item di Custom.My dengan mudah

hi there, sekarang ni kalau korang nak print korang punya customized design sama ada T-Shirt, beg kanvas, topi, pakaian baby dan kanak kanak, sarung kusyen, malah nak design hijab sendiri pun, dah tak perlu risau kat mana nak buat ... korang boleh buat online tau di laman web custom.my ...

senangkan bila ada laman web yang menyediakan perkhidmatan mencetak customized design , so ianya memberikan orang ramai menggunakan perkhidmatan ni dengan lebih meluas , anytime anywhere ...

custom.my menyediakan lebih dari 70 jenis perkhidmatan mencetak customized design, di bawah kategori kategori seperti berikut:


★ T-Shirt dan Polo
★ Jacket dan Hoodie
★ Sportswear
★ Mens Fashion
★ Women Fashion
★ Kids and Banies accessories 
★ Accessories 
★ Bag & Pouch
★ Home Decoration
★ Hat
★ Sticker & Marketing Material
★ Print Fabric

dalam banyak banyak perkhidmatan yang disediakan di atas tu, pastinya women fashion yang jadi perhatian ... hehe, I is wanita gitew ...


mcm mrs pip suka pakai cardigan, pasti seronok kalau boleh print design cardigan sendiri ... nak bunga besar kecik, nak letak nama logo dan sebagainya ... selain cardigan, kimono cardigan pun ada kat custom.my , wah menarik sangat ...

satu lagi servis yang menarik ada kat custom.my ni ialah cetak design fabric yang korang ... yang ni kalau student yang belajar fashion, tengah cari servis printing fabric, memang sesuai sangat guna custom.my ...

bukan satu dua jenis fabric tersedia di custom.my , tapi banyakkkkk sangat jenis fabric yang korang boleh pilih, dan setiap fabric ni diberi penerangan ciri ciri atau materialnya mcm mana ... kalau korang yang berada di bidang textile, mesti familiar dengan jenis jenis fabric yang disediakan di custom.my ...

selain cardigan, kimono cardigan dan fabric printing, ada banyak lagi tau pilihan di bahagian Women Fashion kat custom.my ... antaranya nak print baju kurung, boy tshirt, women turtleneck, peplum skiryt, skirt, mini dress, mini skirt ... haish! koramg kena terjah custom.my ni utk tengok servis2 lain tau ...


kalau korang ni level mak mak dan ada little baby macam mrs pip, percayalah korang mesti melekat kat bahagian Kids & Babies Accessories di custom.my ni tau ..

rambang mata nak pilih mana satu nak customized kan barangan baby ... kalau baby jumper tu dah biasa sangat buat customized, apa kata korang buat customized utk baby bag, kids legging, kids pyjamas, cooler bag, dan banyak lagi pilihan lain ... eh, baby diaper cover pun ada tau ...


kalau yang nak buat sticker / label untuk bisnes korang, kat custom.my pun ada ... korang just design sendiri, lepas tu upload saja kat website ... senang kan ...

kalau nak tahu lebih banyak produk yang disediakan oleh custom.my , korang boleh melawat premis mereka  yang beralamat ⤵⤵⤵

Alamat:
Custom My Printing Sdn Bhd (1210459P)
No 46A, Hala Taman Meru II
Meru 2B 30020 Ipoh, Perak,
Malaysia
Atau korang boleh saja hubungi custom.my melalui telefon  atau email ⤵⤵⤵

Whatsapp dan Line: 013-484 5800
Email: info@custom.my

tak pun terjah web dan media sosial mereka untuk lebih info ⤵⤵⤵

lepas ni tak perlu nak pening pening kepala tau kalau nak customized item samaada utk kegunaan peribadi, nak bagi hadiah, nak guna untuk majlis formal atau santai, just hubungi custom.my

cheers.

Wednesday, 1 May 2019

KEMAMPUAN LELAKI 3 JARI INI BUAT RAMAI RAKYAT MALAYSIA MENANGIS!

KEMAMPUAN LELAKI 3 JARI INI BUAT RAMAI RAKYAT MALAYSIA MENANGIS!

[ VIRAL ] KEMAMPUAN LELAKI 3 JARI INI BUAT RAMAI RAKYAT MALAYSIA MENANGIS!





( Kisah viral dari FB NIZAM pengasas jamumall oku ) APA PERASAAN KORANG SELEPAS MELIHAT PERKONGSIAN VIDEO NIZAM INI?



Luahan di fb beliau sangat terkesan….


Pada usia 30 tahun, dengan kecacatan pada tubuh badan yang dia miliki, dia mampu membina satu syarikat JAMUMALL SDN BHD , dan membina platform jualan yang dikenali sebagai JAMUMALL.COM ... kecacatan bukanlah penghalang untuk beliau jadikan alasan utk tidak berjaya ...

dia berjaya untuk memiliki kehidupan yang dia inginkan, boleh beli apa yang dia nak, mampu punya hidup yang mewah dan boleh travel ke serata pelusuk dunia seperti Dubai, Korea, Japan, Australia dan bagi dia perkara yang paling menggembirakan dia bila dia mampu menyediakan kediaman mewah dan menanggung kehidupan keluarga dia atas titik peluh dia sendiri, dan boleh bersedekah setiap hari ... wow, memang bukan calang calang orang dia ni kan ...


antara kata kata dia ...

Bukan nak riak ... tapi aku tau ramai sebenarnye org diluar sane nak jadi mcm aku , nak byk duit mcm aku , nk bahagiakan family mereka mcm aku .. tapiii adakah mereka sekuat aku??

Lihatlah aku ...


kehidupan aku dulu tak mcm ni. Bayangkan anda di dalam jasad aku.. makan perlu disuap , mandi perlu diuruskan , duduk perlu diangkat , dan tidor perlu dijaga , bukan mudah untuk aku meneruskan kehidupan seharian .


Aku menanggung kehidupan ini bukan sehari , bukan tiga hari , bukan seminggu , bukan sebulan tetapi bertahun tahun !!! Ade ketika saya rasa sangat terkesan bile ade ketika bile sy haus , lapar , penat , takde org disisi .. tapi takkan aku nak mengharapkan mati??? Allah beri aku nyawa , nafas , sedikit kekuatan jari dan akal mesti ade sesuatu manfaat yg nak aku buat ..


Aku cuba merenung dan mengimbas kehidupan ramai org diluar .. kalaulah aku di beri tubuh fizikal sempurna , boleh berjalan , berlari , melompat pasti akan aku gunakan sehabis baik untuk beri manfaat pada org lain ...


Aku melihat ramai yg malas untuk ubah hidup sendiri , ramai yg suke bg bermacam alasan bile bekerja, ramai yg cepat giveup bile ade cabaran !!


Ramai cuba memilih untuk kerja senang , taknak susah , lebih memilih kehidupan susah tanpa usaha dengan kuat , sanggup berhenti kerja dan mengangur bertahun2 atas dasar ego boleh bergerak sendiri dan sanggup melihat keluarga dan org sekeliling susah, Paling terkesan nak bg duit mak dan ayah, family pun tak mampu ... Aku sedih !!! Terdetik keinginan aku untuk bantu mereka ...


Jadi aku bangkit!!! Aku cuba buktikan pada masyarakat the best kehidupan adalah atas dasar bersyukur .. bersyukur dengan nikmat yg allah beri dan jangan sia2 kan , aku bangkit untuk beri manfaat pada org lain . Aku nak satu dunia nampak hanya 3 jari dan satu akal aku dpt melihat kegembiraan , senyuman ramai org2 disekeliling aku ..


Kini aku sedar .. untuk berjaya dlm kehidupan , pekerjaan , mahupun bisnes bukan mudah . Tetapi atas keinginan yg kuat , kasih syg yg hebat , keberanian yg tinggi , suka berlajar dan improve diri , dan juga seorang yg berkomitmen tinggi membawa aku ketahap sekarang ..

Dan semua value yg ade dlm diri aku akan aku bawakan ke dalam semua team aku dan masyarakat untuk mereka bangkit , bersemangat , dan berjaya !!! 


Akhir kata ... kalau aku ada 3 jari dan akal mampu membina kehidupan sendiri dan kebahagiaan org sekeliling .. anda ade berapa jari untuk ubah kehidupan?? Usia semakin meningkat, jangan tunggu lagi.. kite je mampu ubah diri kita!!

*****************
mrs pip layan habis video yang dikongsi oleh En. Khairul Nizam , memang tersentuh dengar luahan hati dia ... siapa sangka, seorang pemuda OKU, bangkit dan berjaya mengubah kehidupan dia kan ...

kata kata En. Khairul Nizam di bawah ni memang buat mrs pip rasa terinspirasi untuk tidak mudah berputus asa dan cepat mengalah ...

untuk berjaya dlm kehidupan , pekerjaan , mahupun bisnes bukan mudah

kita yang sihat tubuh badan, sempurna akal dan fizikal, jom jadikan En. Khairul Nizam sebagai salah seorang sumber inspirasi kita untuk berjaya , tidak mudah putus asa, cekal dan sentiasa berdaya saing ok ...

terima kasih En. Khairul Nizam kerana buat ramai yang kagum dan terinspirasi dengan kejayaan awak, dan semoga En. Khairul Nizam sentiasa sukses, sihat dan dipermudahkan segala urusan ...

P.S : entah kenapa, mata I masuk habuk pula lepas tengok klip video dia .. Sebak mrs pip rasa, kagum pun ya juga ..

Nak kenal dengan lebih dekat Khairul Nizam, Jom follow Khairul Nizam rapat rapat ... dia antara mereka yang sangat sangat memberikan inspirasi buat mrs pip ...

FB https://www.facebook.com/khairulnizamofficial/

PAGE https://www.facebook.com/Jamumallcom/

IG: https://www.instagram.com/hyekhairul/

Website https://jamumall.com/

cheers.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done