Showing posts from June, 2017Show All
Drama Hero Seorang Cinderella ; sekadar pendapat peribadi

hi there, korang semua still beraya sakan? hope raya korang semua penuh keceriaan ok ... alhamdulillah, mrs pip dah beransur sihat, spotting pun dah almost gone 😊, and thanks semua yang mendoakan kesihatan mrs pip, dan mrs pip…

Our Raya Aidilfitri 2017

hi there, seronok tengok gambar gambar raya korang semua ... happy, ceria, sedondon, berwarna warni .. semua ada ... tahun ni hajat dihati nak raya bertema grey, konon lah kan ... tapi rancangan raya tahun ni tak berapa nak men…

Apa dah jadi dengan "blogwalking + comments"

hi there, how everyone's raya this year? mrs pip tak beraya sangat kali ni. memandangkan mrs pip tak berapa sihat, jadi aktiviti raya pun macam tak berapa nak menjadi ;( ... kebanyakkan masa mrs pip akan tidur dan tidur, …

Pengumuman! Pemenang Giveaway Raya by Mrs Pip

hi there, alhamdulillah ... tamat sudah segmen Giveaway Raya by Mrs Pip. terima kasih semua yang participate memeriahkan GA Raya yang mrs pip anjurkan. seramai 33 penyertaan untuk segmen yang berlangsung selama 24 hari, dan hari…

Pantun raya seMalaysia

hi there Layan dulu pantun hari raya satu Malaysia ... 🌺🇲🇾💖Pantun Raya Idilfitri 1438H = 2017M 💖🇲🇾🌺           Kelantan Make ikke cicoh budu Jange lupo tamboh satar Kelik rayo taksir laju Nanti rayo dale sepi…

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017

hi there, syawal menjelang tiba T_T di hari lebaran ini, mrs pip ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua followers n readers di blog mrs pip. semoga lebaran tahun ini membawa sejuta makna kepada kita. kepada…

My 1st scanning + 5 days spotting

hi there, so, mrs pip still spotting. and yesterday I went to polyclinic in Beaufort to do the 1st scanning. the doctor can see a tiny spot in the sac, but hard to get the heartbeat. and when the doctor measured the size, it is j…

Salam Ramadhan Terakhir

hi there, 💥Salam Ramadhan Akhir💥💕 💦Malam ni LAST terawih Pagi nanti LAST sahur Esok pulak LAST puasa dan Maghrib esok LAST berbuka. 💦Harap Ramadhan Tahun ni Bukan LAST Untuk Kita Semua. 💦Dalam GURAU ada terka…

10 Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak

hi there, sekadar perkongsian untuk renungan bersama.... *Awas! Inilah Tabiat Yang Menyebabkan Kerosakan Otak. Nombor 2 harus dielak dibulan puasa, jangan overdose!.* Mungkin kita pernah dengar ada kawan-kawan yang ti…

Travel raya Mrs Pip

hi there, puasa sudah pun masuk ke penghujungnya ... pasti ramai yang bersiap siap nak balik kampung beraya kan ... korang semua beraya kat mana? raya tahun ni mrs pip and family akan ber'roadtrip' raya insyallah ke kal…

10 weeks of pregnancy and I have SPOTTING

hi there, sudah masuk 10 minggu mengandung, so far so good, alahan tak da , makan pun boleh saja makan apa saja except yang pedas2 tu mmg mrs pip berpantang buat sementara waktu.  10 weeks pregnancy mengikut kiraan staff nurse, …

Mendambakan malam lailatul qadar

hi there, semoga malam anda merupakan malam yang penuh keberkatan dengan pengisian ibadat yang penuh keihklasan mencari keampunan Allah SWT. Hari-hari pada 10 malam terakhir Ramadan sesungguhnya memiliki kelebihan tersend…

Let's gardening : teaching lil' Iman the name of the plants

hi there, as usual, I have to submit lil' Iman's monthly documentation work. eh, ingatkan bab bab assignment ni dah boleh tolak tepi since no more study and retire jadi engineer kan, mak oiii budak playschool pun nowada…

10 malam terakhir Ramadhan

hi there, Ramadhan semakin ke penghujung, semoga kita semua mendapat keberkatan daripada Allah SWT di dalam bulan yang indah ini. semoga keikhlasan ibadat kita diterima sang pencipta. apakah akan ada malam malam  yang lebi…

Antara malam yang lebih baik daripada mana mana malam ; Lailatul Qadar

hi there, how's your ramadhan? now dah masuk malam yang ditunggu tunggu, mencari satu malam antara banyak banyak malam, iaitu malam lailatul qadar, semoga kita semua berusaha untuk meningkatkan ibadah kita kepada yang maha …

Definisi KAYA dalam Islam

hi there, seronok bila berharta, gembira bila hidup mewah .... jom intai intai definisi KAYA dalam Islam ... sit back and relax T_T Pada suatu petang yang dingin, dua orang sahabat sedang leka menghabiskan masa membac…