Showing posts from May, 2017Show All
I am PREGNANT kali ke-3

hi there, officially announced, I am PREGNANT for the 3rd time! hoorah .... mr.Husband and I were waiting for this moment. alhamdulillah ....  memang mengharap sangat for the 3rd pregnancy since a year ago, so when the menses dat…

Review instant shawl Elora Printed dari Avilia.My

hi there, agak lama tidak menambah koleksi tudung, so hari tu puaslah mrs pip menGOOGLE online seller / website yang menjual instant shawl. dan kalau dulu mrs pip gemarkan plain shawl/ semi instant / instant, tapi kali ni menca…

Road to Tambunan : Angsa berjaya di beli

hi there, kali ni , mrs pip nak belanja gambar angsa yang di beli di Tambunan hari tu :) .... yeah! selepas berhenti makan di Motung Lotung hari tu (KLIK SINI) , perjalanan ke Tambunan pun di teruskan .... cuaca memang baik …

Ketahui cara menunaikan solat Tarawih dengan mudah secara BERSENDIRIAN

hi there, bila bercakap tentang Ramadhan, antara yang paling dinanti-nantikan ialah solat Tarawih, namun tidak semua berkemampuan menunaikan solat Tarawih berjemaah di masjid, tapi itu tidak bermakna kita tidak boleh menunaikan…

Antara 6 amalan harian sepanjang Ramadhan yang boleh dilaksanakan (walaupun cuma sekali)

hi there, sempena Ramadhan yang mulia, jom kita lipat gandakan usaha kita dalam mencari pahala ... semoga mendapat keberkatan hidup ... sedikit perkongsian yang boleh menjadi renungan bersama. andai setiap kali amalan ba…

Kadar bayaran fidyah bagi negeri Sabah

hi there, puasa ramadhan dah makin hampir.... puasa lepas dah bayar belum? .... yang puasa tak bayar2 sampai tertunggak tunggak, tu nampak gayanya kenalah bayar fidyah... jangan tak bayar fidyah pula, nanti bayaran fidyah akan …

10 amalan Rasulullah di bulan Ramadhan yang perlu kita ketahui

hi there, kita semakin menghampiri bulan Ramadhan , semoga kita bersedia menumpuhnya dengan penuh ketaqwaan, dan semoga Ramadhan ini Ramadhan yang terbaik untuk kita semua T_T. mari kita ketahui 10 amalan nabi tercinta kita d…

Blog 'berbaju baru' hasil sentuhan sis Hawa

hi there, *entry lewat sedikit* beberapa bulan yang sudah, mrs pip berblogwalking di blog adieb, mula mula blog adieb tu biasa biasa saja, then bila blogwalking tak tahu kali ke berapa, terus terjatuh cinta sama si adieb bl…

Resepi Bihun Kari Udang ; menu sedap berbuka puasa

hi there, diam tak diam, lagi beberapa hari kita yang beragama Islam akan menyambut bulan Ramadhan, antara bulan bulan yang sangat dinanti-nantikan, bukan sahaja oleh mrs pip tapi juga oleh segenap umat Islam .... sebut saja…

Tak sempat nak blogwalking ;(

hi there, lately mrs pip not feeling so well, terus hajat mau berblogwalking terbantut. selain tidak sihat, my internet speed sangatlah slow ... jadi terpaksa selalu banyak sabar dgn line Digi ni, jangan hempas tablet sudah ;) …

(PAPN Membakut) Sambutan Hari Guru & Ibu 2017

hi there, majlis sambutan hari guru + hari ibu diadakan di playschool lil' Iman hari Rabu tu ... serius meriah T_T ... acara dimulakan dengan ucapan pembukaan ketua pendidik, diikuti ucapan dari pengerusi (wakil ibubapa) da…