Showing posts from June, 2016Show All
'Adillah kepada kedua-duanya'

hi there, ish, lil' Iman dan lil' Amin ni, asyik mau berebut barang .... suka betul main rebut rebut barang, pening mommy! ... lil' Iman asyik nak conquer semua barang, langsung ndak mau share dengan lil' Amin, …

Jangan terpedaya dengan Jualan Murah Raya !

hi there, raya dah nak dekat .... korang dah buat persiapan? kalau yang nak pigi shopping tu, hah! pastikan buat senarai barang yang perlu dibeli then cross check dengan bajet yang korang dah sediakan ... kalau banyak sgt nak b…

Wordless Wednesday #5

Happy playtime lil' Iman

Hamper percuma dari Drypers

hi there, kalau tahu hari tu Drypers ada buat promo dapat hamper percuma untuk belian RM100 ke atas, fuh memang mrs pip borong banyak2 Drypers ni ... T_T ni pun kebetulan suruh mr.Husband beli Drypers lil' armies, dapatla…

Bila anak berimaginasi

hi there, sekarang ni, lil' Iman sudah sedikit berdikari. lil' Iman boleh bermain sendirian tanpa pengawasan mrs pip sepenuhnya, tapi harus di dalam ruangan yang disediakan pagar. Untuk mem'bebas'kan lil' Im…

Berhujung minggu di Pantai Sawangan

hi there, so hari tu cuti Kaamatan, we olls balik ke merphin house , tapi sebelum balik tu, mrs pip and mr.Husband saja ja mau ambil angin kejap di Pantai Sawangan .... quite sometimes juga ndak melepak di sini T_T ... yang las…

Wordless Wednesday #4

hi there, Daddy's love "I'll carry you both, fair and square"

Ikan belanak masak santan sedap selera kampung

hi there, bila mr.Husband beli ikan belanak, mrs pip ni ada dua dalam satu feeling .... yang pertama, oooo sedapnya masak santan T_T .... senyum sampai ditelinga eh kalau boleh .... then, mood happy terpadam kejap ... alamak, tak…

Tips jimat : Beli lah yang 'ekonomi'

hi there, sudah jadi kebiasaan, kalau time beli barang with mr.Husband, bab bab barang anak ni akan masuk trolley mrs pip, while mr.Husband beli barang dapur T_T , mrs pip ni memang suka ja browsing di alley yang jual barangan …

Cheche last day ...

hi there, so hari tu a day before puasa, we sent off cheche balik kampung ... it was her last day working with us ;( sob sob ... seriously mrs pip rasa sedih .... dah berbulan kerja dengan kitorang, almost a year, suddenly chec…

Lil' Iman once upon a time

hi there, spring cleaning lagi! ... tapi bukan bab bab nak mengemas rumah, ni mau kemas folder di laptop .... haish! banyak sungguh folder sana sini, mcm mcm isi .... pening kepala ... so, mrs pip bagi spring cleaning dulu…

Naik lagi 0.2kg

hi there, kita belanja bagi bunga jer lah so hari tu once again la kita menimbang berat badan ... this time mrs pip timbang sedikit lewat .... ahaks! selalu teruja nak timbang awal bulan kan, ni dah masuk tengah bulan me…

Resipi agar-agar berperisa ros sedap makan ketika cuaca panas

hi there, so hari tu after buat agar agar nenas , mrs pip terjebak sekali lagi buat agar agar ros pula , ngee T_T ... kalau cuaca panas , memang best kalau dapat kudap kudap yang sejuk masuk tekak .... nyum nyum gitew :p Resi…

Hadiah dari Girlfriend

hi there, GF mrs pip ni memang tau, suka bagi hadiah lambat! hari tu cakap nak bagi ON TIME, hurm ... on time lah sangat, after 3 months bday berlalu, baru received hadiah dari GF sob sob , sedih .... muehehe, acah jer, mana …

Botol susu lil' Iman jenama 'Camera' hangat di pasaran

hi there, lil' Iman kalau bab menyusu, memang very the suka sangat T_T ... kejap kejap mau susu, kejap kejap mau susu ... botol susu jangan cakaplah, memang ada berbotol botol koleksi mrs pip ... ada yang belum pernah pakai…