Showing posts from 2016Show All
Box of Joy, bukan sekadar kotak merah dari LAZADA

hi there, tadi pagi mr.Husband cakap nak kluar kejap pigi pekan beli barang. selesai beli barang, mr.Husband terus balik rumah, siap bawa dua bungkusan lagi. mrs pip dah agak dah, yang satu bungkusan tu mesti mrs pip punya coz …

Product Review // My Safi Rania Gold

hi there, rasanya setiap wanita mempunyai barangan penjagaan wajah kan ... bermula dengan pencuci muka, skrub muka, toner, krim pelembab siang dan malam, serum wajah dan sebagainya ... mrs pip pun tidak terkecuali ... di pasa…

Ngiu Chap halal lagi sedap di City Mall

hi there, eh, serius tau kalau nak cari ngiu chap yang halal, lepas tu sedap bukan senang! kalau peminat ngiu chap bagi yang muslim, boleh ja pergi terjah di food court City Mall, stall pertama sebelah kiri tau .. stall tu pe…

Bila telinga anak ada infection

hi there, so recently lil' Iman ada isu kesihatan telinga. for the past one week, lil' Iman selalu cakap telinga dia gatal gatal gatal ... then lil' Iman akan korek telinga dia guna jari sedalam yang mungkin ... mrs…

Beli external hard disk 1.5TB jenama SEAGATE , murah hanya di LAZADA

hi there, yeah! gembira la dapat beli satu lagi external hard disk ... hari tu beli Lenovo External Hard Disk 1TB pada harga RM199.00 + free shipping, beli di LAZADA ... kira murah la ni berbanding di local shop ... yang ni bel…

Beli alat anti-snoring di LAZADA

hi there, mrs pip ada isu kesihatan. well, it is something very embarrassing to talk about bagi kebanyakkan kita, terutamanya wanita kan ... it is all about TIDUR BERDENGKUR ... rasanya masalah ni berlaku sejak mrs pip mengandun…

Christmas is coming

hi there, Merry Xmas! Season to be jolly... Erk... ada yg tanya eh, why you celebrate xmas? you are muslim kan... eh,  since when we cannot celebrate other festival? Malaysian ma... ok,  to be clear,  I have Christi…

Catching up dengan 'kawan selamanya', Fran-CescaLynn...

hi there, dalam hidup ini,  antara orang yang kita hargai ialah seseorang yang kita panggil SAHABAT.  yang buat indahnya hidup kita ini,  selain keluarga tersayang,  kita dikelilingi oleh sahabat... ada banyak cerita bagaiman…

Kokol Haven Resort

hi there, beberapa minggu lepas, sempatlah mrs pip and the family pergi melepak sepetang di Bukit Kokol, dan kali ni, kami singgah di salah satu resort terkenal di bukit Kokol, Kokol Resort Haven ... sesiapa yang rasa inginkan …