Showing posts from 2015Show All
Japanese boy in the house .... arigato gozaimas .... T_T

tengah kemas2 folder do laptop .... adoi, laptop mrs pip ni, folder dia punya la chaos betul , sana sini mcm2 folder ... ni perlu spring cleaning ni! ingatkan rumah ja perlu spring cleaning, no no no, laptop pun perlu tau! ni fol…

Baju Ola Bola ni WooHoo Pictures yang bagi ..... thumbs up the crew!

eh eh, dia pakai baju Ola Bola la .............. eh eh, ni new coming movie 2016 kan ............. ni baju Ola Bola , mr Husband dapat dari woohoo pictures, thanx to the production crew .... ala............. mrs pip pun…

Baju couple kita cute

memang teruja kunun mau pakai baju couple couple ni, nampak mcm romantik gitewww .... so , apa lagi kita pun pakai la baju yang couple couple ....... sesekali feeling romantik la bah kunun .............. so, kemarin public holi…

Kids Day Out .... Let's go to the zoo!

hari tu time xmas, mrs pip bring mr.Husband jenjalan .... quite sometimes not bring the kids outing kan, so time ada masa terluang ni, best juga bawa anak2 keluar jenjalan .... fikir2 mau pigi mana, better bawa pigi zoo, lil…

Berat badan turun lagi, wow! memang diet yang sangat menjadi .....

Kalau last month berjaya kurangkan berat badan, and now almost end of December kan, so brapa banyak yang berkurangan ya???? memang very looking forward untuk timbang berat badan ... memang berharap ada pengurangan berat T_T .... …

Nota harijadi untuk Mr.Husband

Salam semua ... Bersyukur kepada Allah, hari ni kita masih dipanjangkan usia T_T Nota ringkas buat mr.Husband yang dicintai feeling jiwang gitew :- Ucap syukur kepada ALLAH SWT kerana memberikan umur yang panjang …

Idea & Pancake

bangun awal pagi ja, lil' Iman cakap mau makan kuih .... hurmmm..... well, since mrs pip have no plan untuk buat kuih, but as a mommy, we always tried hard to please our kids kan, so buat apa yang termampu la kan .... …

Throwback paling best 2015!

semakin menghampiri penghujung tahun 2015 .... banyak benda yang berlaku dalam tahun ni in mrs pip's life ... ada suka duka, semuanya jadi memori untuk kita kenang di masa akan datang .... korang pun mesti sama juga kan,…

Lil' Iman fashion show

salam semua .... kadang2 lil' Iman suka buat catwalk ... ahaks! ya ka catwalk .....???? lil' Iman ni, kdg2 after mandi, dia suka la berkemban dengan tuala dia ... kadang2 penat mrs pip pujuk2 lil' Iman untuk pakai p…

Happy bathing time ! riang ria lil' armies mandi bersama ...

salam semua ... as a mom, mrs pip rasa gembira melihat lil' armies membesar bersama dan sangat jarang bergaduh ... kadang2 lil' Iman mengalah, kadang2 lil' Amin mengalah .... hope anak mommy ni no gaduh2 once sudah…

Resipi kuih talam warna pink yang girlish

salam semua .... semakin menghampiri penghujung tahun T_T, semakin banyak pula benda yang mrs pip kena siapkan, tapi dalam busy busy tu sempat jugalah main masak masak kenyangkan perut :) ngee ... Resipi kuih talam warna pin…

Potty training "Sweet Heart Paris" yang awesome murah dari Lazada

salam semua ... hari yang sejuk pula pagi2 ni ... hujan sepanjang hari, siap berangin angin lagi ... lil' Iman and lil' Amin kalau hari hujan mmg suka la dorang tu, asyik2 tingu luar pintu, tingu luar tingkap ... mommy, …

Resolution 2016 yang agak cheapskate dan belum tentu akan tercapai T_T

salam semua .... hari tu mrs pip ada sediakan DIY-resolution blank form kan ... so kali ni mrs pip wanna share the resolution for 2016, dan berharap kali ni mrs pip, insya allah akan mampu laksanakannya, mungkin tidak semua, ta…

Resipi kuih kukus labu kuning senang buat untuk minum petang

salam semua, semoga hari ni hari yang indah untuk semua .... hari tu mr.Husband ada petik dua biji labu kuning yang sudah hampir masak, so mrs biarkan labu tu beberapa hari di dapur sehingga betul2 masak .... now, labu tu dah ma…

Jumlah yang disumbangkan untuk ber-online shopping 2015

salam semua .... once again, it's December, the month where we wanna wrap up the year to welcome another new year T_T .... memandangkan mrs pip bertekad untuk BERJIMAT CERMAT spend like a cheapskate for this coming year, so…

Resipi Spaghetti Oglio Olio yang mudah dan ringkas

Salam semua ... Resipi Spaghetti Oglio Olio yang mudah dan ringkas  || hurm, asyik mengeluh kebelakangan ni coz harga barang semakin meningkat ... lagi lagi kita ni just rakyat marhaen, berusaha untuk berjimat cermat, tapi our m…

Mrs Pip mmg cheapskate , beli cheap binocular dan candy torchlight yang cute untuk lil' Iman

salam semua , cuaca yang indah ..... how's your day? semakin hampir ke penghujung tahun 2015 .... so, resolusi tahun ni sudah tercapai atau belum? hehehe, mesti ada yang sudah tercapai , tapi mesti ada juga yang belum kan…

Tips jimat ... Buat DIY Planner 2016 yang sangat senang ....

recently mrs pip jenjalan yung siang (the one and only superstore in the town), so masuk section alat tulis kan, dorang sudah start jual segala diari / planner untuk next year ... rasa mcm mau beli, rasa mcm errrr no need la, bua…

Breakfast yang ringkas .... sesuai dgn orang yang sedang on diet mcm mrs Pip T_T

pagi yang indah semua .... what's for breakfast? mrs pip buat yg simple2 ja la, well on diet la katakan ..... buat nasi goreng dan masak sup sayur petola bersama tauhu dan sedikit taucu ... yummy yummy tau ...  nasi tu kita…

Resipi ayam kari kapitan yang sangat menyelerakan

hello semua ..... recently, mrs pip terasa mcm mau makan itu ini, so back to masak2, cari resepi yang senang senang ja, dan yang paling penting, semua bahan masakan senang mau cari dan kalau boleh, bahan2 tu semua mmg ada di dapu…

Strawberi Karipap Hello Gold Coast

malam tadi layan movie strawberi karipap hello gold coast, beli movie ticket nowadays kan very the easy, hahahaha buy thru astro first la, harga rm15.90 ... boleh tengok selama 48jam berulang ulang kali kan .... lil' Iman l…

Beli barang murah di One Stop  .... very the jimat duit oooo ....

salam semua .... sekarang ni, dekat2 hujung tahun sure banyak ja kedai buat jualan murah .... yeah! mrs pip suka bab2 jualan murah ni, lagi2 yang berkaitan dengan barangan rumah .... baru2 ni, sepit kain mrs pip banyak yang s…

Ayam pongteh versi mrs pip yang senang disediakan dan sedap dimakan

hello semua .... hari tu time browsing2 asianfoodchannel.com mencari resepi simple dimple, terjumpa lah resepi ayam pongteh ni daripada chef sherson ... apa tu ayam pongteh? curious la mau tau pula, so check the ingredients dul…

Tips jimat duit .... jom buat kuih puteri mandi yang mudah lagi menjimatkan

salam indah sepetang hari ... dah minum petang ? what's there for tea time ...??? untuk minum petang, mrs pip sediakan kuih puteri mandi ... alah yang guna tepung pulut berintikan gula melaka / gula merah kemudian bersalut ke…

My resolution for 2016 T_T ... DIY-Resolution List yang simple

salam semua. T_T semangat pula mrs pip untuk share my resolution 2016, ahaks ... tahun 2015 belum pon habis, tapi sudah mau update untuk tahun depan punya resolusi ... ni DIY - resolution list yang mrs pip buat …