Facebook & Instagram SEKAT link blog Mrs Pip! - MrsPip Dot Com

Thursday, 12 September 2019

Facebook & Instagram SEKAT link blog Mrs Pip!

hi there, media sosial seperti Facebook, Instagram dan juga Twitter antaranya sangat memainkan peranan yang penting bagi seorang blogger ataupun Imfluencer, mahupun mereka yang mempunyai kaitan gaya hidup atau perusahaan yang bergantung dgn media sosial ...

Facebook (FB) merupakan antara penyumbang PV dan UV untuk sesuatu blog, jadi memang kena handle FB elok elok  coz traffik blog dari FB pun kira masyuk!

Facebook sekat link blog
Facebook dan Instagram sekat link blog aku

tapi masalahnya, blog www.mrspip.com TELAH DISEKAT untuk meletakkan sebarang blog link di FB, sedangkan tiada aktiviti spamming dilakukan oleh mrs pip .. nak spam macam mana? spamming pun I is tak reti nak buat, lepas tu kalau I buat spamming, apa aku dapat in return? dan link mana satu yang nampak mcm spamming kat FB tu eh?

sekatan bermula 11.09.2019

hiks! Apalah FB ni! 

Instagram (IG) pula kebetulan nak bagi LIKE kat IG yg mrs pip follow ler ... lately mmg tak layan sgt IG coz busy2 gitu, tapi kemarin mcm tak busy so bolehlah layan IG kejap ... 

Facebook dan Instagram sekat link blog aku
Facebook dan Instagram sekat link blog aku
waktu nak bagi LIKE tu, tak lepas like tu, then eh apahal eh .. IG bgtau mrs pip ada  letak link yang tak dibenarkan .. what! tu link BLOG la wei ... 

ooo once dia BLOCK kat FB , dia akan block juga kat IG eh? ni kerja siapa ni? kerja sistem FB & IG atau kerja HACKERS or system down or glitch for FB dan IG????

then terbaca memang ramai dah bloggers kena BLOCK oleh FB, tapi kalau bab letak link blog kat IG kena block , tu aku tak sure pula .. yang aku KOMPOM SURE 100% ialah link blog aku tak boleh letak di profile IG aku ...

Facebook dan Instagram sekat link blog aku
Facebook dan Instagram sekat link blog aku
FB dan IG aku dah report dah, tapi aku tau utk kembali LINK BLOG tidak di BLOCK, aku rasa harapan sangat tipis ... apapun, aku try my luck , tak cuba maka tak tahu kan ...

dan buat masa ni, aku DOWN sikit ... eh tipulah kalau tak rasa down 😢

doakan FB dan IG berhenti block blog www.mrspip.com ya ...

Updated: mrs pip menggunakan FEEDBURNER LINK sebagai alternatif untuk meletakkan link blog di Facebook.

Nak tahu lebih lanjut, boleh baca entry mrs pip >>> Alternatif letak link blog yang disekat di Facebook

cheers.

15 comments:

  1. alahai.. kesiannya mrs pip.. tapi memang ramai kan blogger kena sekat link blog diorang skrg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ramai kena sekat, hurm.
      Elok jgn slalu paste link kat FB buat masa ni bg sesiapa yg belum di sekat ..

      Delete
  2. napa boleh jadi mcm tu.. adeh.. sy pun ada masalah mcm tu juga sblum nie kak.. lama juga tak on fb.. hopefully lepas nie okay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntahlah nurul, mmg sedih n down juga kak pip ni .. Hope lepas few weeks semuanya akan ok. Insya Allah.

      Delete
  3. Saya pernah kena macam ni, Kak Pip. Mula2 kena blok kat FB. Lepas tu, kat IG pun sama. Kena remove link blog di IG, barulah ok. Ambil masa dalam sebulan untuk unblock lepas saya buat report. Memang rasa down sangat masa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berharap juga ni FB dan IG akan unblock link blog kak pip. Lama juga kan sebulan, hopefully dorg ndak blog forever blog kak pip ni.

      Delete
  4. Mudah2an masalah akan dapat diatasi

    ReplyDelete
  5. oo sedihnya jad camni..bertabahlah ye..moga akan kembali seperti sediakala

    ReplyDelete
  6. adei.. mimpi ngeri tau !! perasan gak algo FB dengan ig berubah minggu lepas.. em.. sabar eh.. nanti okay lah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mimpi ngeri utk blogger , lagi2 kalau ada job yg kena share kat FB dan IG ..

      Delete
  7. alahaiii.. tabah la.. awa kena dah aritu. lama la jugak. stress!

    ReplyDelete
  8. sabar ye kak. moga dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete