Reload guna BOOST APPS & kelebihan lain yang ada pada Boost Apps - MrsPip Dot Com

Tuesday, 30 July 2019

Reload guna BOOST APPS & kelebihan lain yang ada pada Boost Apps

hi there, korang tau tak Boost Apps ni? mrs pip dah terjangkit guna Boost apps ni sekarang ... selalunya bila mrs pip mau reload phone, akan guna SHOPBACK, then klik LAZADA Apps di Shopback, so baru akan reload ... kenapa SHOPBACK? pasal mrs pip akan dpt sedikit CASHBACK ... ada penjimatan duit di sana ...


tapi, baru baru ni, tak tau apa problemnya, LAZADA Apps mcm delay lama tiap kali tekan button RELOAD dia, so cari punya cari yang boleh reload XOX (mrs pip guna line XOX) , BOOST APPS ni boleh reload XOX, dan kelebihan BOOST APPS ni, boleh SHAKE SHAKE setiap kali pembayaran / pembelian minimum RM10 , nnt akan dapat sedikit pulangan duit ... dan selain tu, ada KELEBIHAN BOOST APPS yang lain juga ...

first, mrs pip reload RM10, shake shake dapat RM0.20 , lepas tu reload lagi RM10, shake shake dapat RM0.20, then reload lagi RM50, shake shake lagi dapat RM2.00 .. ao jumlah pulangan duit hasil reload semua tu ialah RM2.40 ... rasa happy bila ada sedikit penjimatan macam ni, siapa nak bagi ...


mrs pip sebelum ni pernah nampak kat SERVEY SUPERMARKET / HYPERMARKET yang pembayaran barangan boleh menggunakan aplikasi BOOST , tapi buat buat malas ambil tahu ... once dah tahu pasal BOOST APPS ni, menyesal juga kenapa selama ni tak install BOOST APPS ni .. hiks! dahlah setiap bulan kitorang beli barang dapur kat SERVEY ni ... kalau tak, mmg dapat EXTRA penjimatan melalui shake shake tu ... 

selain tu, mrs pip juga baru tahu boleh bayar guna BOOST APPS ni di 99 Supermarket, ni dekat jak dgn rumah, wah lepas ni semangat beli barang kat 99 Supermarket kalau gitu ...

mrs pip tinggal di pekan kecil, so mmg tak banyak tempat boleh guna BOOST APPS ni, so far SERVEY dan 99 Supermarket ni jak tempat yg boleh bayar guna BOOST APPS ...

KELEBIHAN LAIN YANG ADA PADA BOOST APPS

● ada diskaun dan promosi tertentu, kena rajin buka BOOST APPS dan tengok apa promo menarik yang disediakan ... ada promo IFLIX bayar RM5 sahaja utk 1 bulan subscription, 50% diskaun , juga diskaun dari SenHeng




● boleh kumpul BOOST coins melalui BOOST MISSION dan BOOST coins ni boleh guna untuk join contest dalam BOOST APPS ni ... banyak peraduan menarik , tapi mrs pip still baru guna BOOST APPS ni, so coins tak banyak mana pun, baru 4 Boost coins


● go CASHLESS konsepnya ... yang penting korang transfer duit ke BOOST APPS korang ... semakin banyak MERCHANTS yang mendaftar bersama BOOST, so semakin banyak pilihan pengguna nak beli , shopping kat mana kan ...
● transaksi selamat ... ni penting sangat ... setiap kali korang nak bayar kat kedai , atau nak reload misalnya, BOOST APPS akan minta korang masukkan 6 Digit pin keselamatan yang korang dah set kat BOOST APPS ...
● boleh bayar bil utiliti dan juga parking kereta tau ... dan boleh transfer duit kat sesiapa tanpa sebarang caj extra! dan boleh beli vouchers ... yeah.

Cara nak bayar kat kedai ? ⤵

senang saja , just buka BOOST APPS, lepas tu ada button pay ... ala, susah susah kan, mrs pip add gambar HOW TO SCAN & PAY USING BOOST ...


jadi, jom bayar guna BOOST APPS ... yang belum download tu, apa kata korang download BOOST APPS ni ...

antara merchants yang membenarkan pembayaran menggunakan BOOST APPS ... omo, GIANT, KFC dan Watsons pun boleh guna BOOST APPS, yeah coz KFC & Watsons ni ada kat area Beaufort, GIANT pula ada kat Papar ... sesekali kitorang mmg beli barang kat Papar kalau bosan bosan pigi Beaufort, hehe.

dan bila korang dah DOWNLOAD AND INSTALL BOOST APPS ni, jangan lupa masukkan INVITE CODE mrs pip ⤵

empt1p6



Kenapa nak guna INVITE CODE pula? kalau tiada invite code, tak boleh install ke apps ni?

INVITE CODE tu, boleh saja kalau tak nak guna, no problemo bah ... tapi kalau guna boleh dapat EXTRAAA CASHBACK ... 


see, gambar kat atas ni adalah SEBAB kenapa nak invite friends bila dorang register kena guna INVITE CODE tu ... ada CASHBACK , woha!

yang banyak soalan pasal BOOST APPS ni, just drop down.your comments ok ...

cheers  xoxo.

23 comments:

  1. boost is getting more and more popular.. everyone is using boost to pay most of the thing now.. great apps

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, great apps ... now mote and more place is using boost , easy to make payment.

      Delete
  2. bulan 6 tak silap KFC start guna BOOST apps untuk bayar tapi belum pernah try. Senang la mau pergi shopping ataupun makan bila cashless. tak payah risau duit hilang/tercicir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, as long as ada smartphone ... few places pun di tempat kak pip start guna boost dah walaupun very small district.

      Delete
  3. Menarik jugak ya BOOST APPS, tak payah dah nak bawak cash. Nak bayar pun senang. Thank you sharing info , nanti nak try la apps ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg memudahkan utk nak bayar , tertinggal wallet pun tak pa, ada pilihan guna Boost.

      Delete
  4. Yaya memang ada boost apps dalam hp. Lebih mudah bila boleh guna cashless dalam transaksi seharian. Tak adalah risau nak bawa duit banyak2 dalam wallet hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cashless kan ada baiknya juga, kalau terlupa bawa duit, guna ja Boost, asalkan kedai tu terima Boost payment.

      Delete
  5. saya memang dah download apps ni tapi belum pernah cuba lagi. tapi kan bestnya shake shake dapat duit. itu memang terbaik ;). lepas ni bolehla cuba buat bayaran guna apps ni, mesti banyak kelebihan pakai boost

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari shake shake di boost ni lah kita dpt penjimatan kan, siapa nak bg extra cash.

      Delete
  6. KITA JUGA ADALAH PENGGUNA BOOST APPS INI SEBAB MEMANG BANYAK KEDAI ADA SEDIAKAN E-WALLET INI SANGAT MUDAH DAN JUGA TAK PERLU NAK BAWA CASH BANYAK PATUT DIKEMBANGKAN LAGI KAT SEMUA KEDAI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Even bakery kat tmpt saya daerah cinonet ni pun dah guna Boost,

      Delete
  7. Sis pun ada gunakan boost ni..tak silap masa kat pasar ramadan bangsar sis apply boost apps ni sb kat sana masa tu ada gerai yg gunakan..senang x yg bwk duit byk2

    ReplyDelete
  8. Banyak rupanya kelebihan boost apps ni ya. Dan plg penting ianya memudahkan juga urusan kita membuat pembelian tanpa menggunakan cash

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah urusan dgn boost plus ada shake shake lg.

      Delete
  9. alamak. macam tertarik ni. existing guna touch and go e wallet. alamak. hahahha. banyak pula kedai yg pkai boost ni ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now dah byk kedai guna Boost,mg best pakai coz ada penjimatan..

      Delete
  10. Wahh menarik. Selalu jugak nampak apps boost ni tapi buat tak tau je. Tpi kali ni mcm tertarik pula. Nak download la lepas ni. Thanks sharing ya

    ReplyDelete
  11. Boost Apps memang best giler and menguntungkan customer! zul selalu guna untuk bayar barang dapur dekat 99Speedmart, bayar bil telefon dan macam2 lagi sebab ada cash back. Untung habis!

    ReplyDelete
  12. Blur2 jugak baca. Hehe.. Kalau bab shopback ni biasa suami yang suka. Semua bil tengok die byr pakai apps je. Mcm2 apps plak ada ye. Pandai guna atau tak je

    ReplyDelete
  13. Tak pernah try guna apps ni.
    Maybe lepas ni nak kena try jugak kut.
    Nak tahu macam mana mudahnya berurusan kan..

    ReplyDelete
  14. Best Boost Apps ni. Shake shake dapatlah jimat sedikit hasil dari perbelanjaan kita. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan. Mudahkan urusan perbelanjaan.

    ReplyDelete