Aiskrim terbaru Walls - Minions Banana dan Asian Delight - Cerita Blog Mrs Pip

Monday, 25 March 2019

Aiskrim terbaru Walls - Minions Banana dan Asian Delight

hi there, hahahaha korang jangan la baca sampai habis, karang kejap lagi laju jak korang pergi kedai runcit cari aiskrim walls ni ... ni bukan entry berbayar, tapi just suka suka tau nak update entry makan makan ... 


semuanya bermula beberapa minggu lepas, entah tiba2 suka mkn aiskrim, maybe pasal cuaca la kot kan yg panas ...

lepas tu ternampak dan terbaca kat IG kasih_shadz pasal aiskrim asian delight kelapa tu, katanya sedap ... eh, mmg nampak pun aiskrim ni kat sini, tp mcm tak teruja nak try asalnya

then time beli buns utk Iman n Amin, ternampak aislrim cute ni, minions banana, so memanggil2 nak suruh beli, hehe

belilah la juga, dahlah kitorang anak beranak penggemar makan pisang ... mcm mr.Husband n anak anal suka makan pisang melaka, mrs pip pula suka makan pisang berangan .. jadi, yg suka pisang, aiskrim ni a must try one!

utk mrs pip, mmg YUMMY ... harga RM2.50 ... nnt nak repeat beli makan dgn anak anak n incik suami ๐Ÿ˜Š


pasal blogger Sha dah bgtau asian delight coconut ni sedap, so gigih la juga menyinggah beli ... 

mrs pip suka makan puding kelapa, so bila ada aiskrim kelapa, dan ada pula yg bgtau ni sedap, why not give it a try kan ...

ni pun not bad, ada isi kelapa dlm aiskrim tu, boleh gigit2 , sedap la ... RM1.90 satu harganya , ok la tak mahal kan ...


tapi sebelum tu, mrs pip nampak asian delight yam ni , yang ni mrs pip beli pasal nak rasa ok ke tak bagi pihak mr.Husband coz dia penggemar keladi ...

harga sama jak mcm coconut tu ... RM1.90 satu ... sedap tak? wei, sedap la juga, sama juga ada isi yam di dalam, sedap makan sambil kunyah kunyah isi yam tu ...


so, merasa lagi Asian Delight, kali ni black bean pula ... teringat time kecik2 dulu, slalu makan ais potong red bean, 20sen jak time tu, tapi rasa dia mmg nyaman ...

nampak black bean ni, terus terkenang memori kanak kanak .. tapi sayang, black bean ni sekali rasa, rasanya tidak umphh di tekak, so maybe kena tunggu red bean asian delight pula, hope ada ... 

so, mana yang paling win antara semua tu? 

mrs pip pilih MINIONS BANANA tu hokey, pasal CUTENESS level tinggi , time makan buat kita happy terus terkenang zaman budak2 why la teda aiskrim cute mcm ni time tu ... ok la ada, tu hah aiskrim paddle pop ... tapi still, MINIONS cute ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

the choice is yours, semua pun sedap ... ikut tekak masing masing ... tp Minions win!

Xoxo.

cheers.

10 comments:

  1. Banana tu memang cute habis.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalaulah semua ais krim cute, mmg hari2 habis duit dok beli aiskrim ...kaya pengeluar aiskrim.

      Delete
  2. Kadang-kadang rupa memainkan peranan untuk kita beli sesuatu makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju.. Tergoda pasal nmpak cantik, nasib baik sedap di tekak.

      Delete
  3. Aiskrim minion tu dah beli..anak-anak nampak terus nak..packaging warna kuning menyerlah tu memang menarik perhatian.

    ReplyDelete
  4. aiskrim kelapa tu macam sedap sgt nampaknya... nak kena cari nih...

    ReplyDelete
  5. aiskrim minion tu comel sgt..kami pun suka hat kelapa tu..mmg hantu kelapa juga lah haha ..nnti nak try semua aiskrim ni

    ReplyDelete
  6. alaaa...saja pengaruh kita suh pi cari jugak ni..especially minions tu..ai pun suka banana..

    ReplyDelete