Unboxing Althea Make-up Box - Cerita Blog Mrs Pip

Friday, 8 February 2019

Unboxing Althea Make-up Box

hi there, yeah! alhamdulillah, once again pink box in the house ... dan kali ini, pink box bukan seperti kebiasaan, tetapi pink box edisi terhad sempena tahun baru ataupun lebih dikenali sebagai Lunar Year Box ... mrs pip suka design depan box ni yang menggunakan konsep hanbok, lepas tu ada simbol Althea ... 

Unboxing Althea Make-up Box
Unboxing Althea Make-up Box
Althea pink box kali ini sedikit istimewa kerana ianya merupakan produk make-up keluaran Althea itu sendiri ... kalau sebelum ni asyik unboxing skincare kan, so kali ni kita unboxing make-up set pula ... jom lihat, On ke Tak On ni T_T

mrs pip kalau bercakap pasal make-up, memang jarang sangat guna make-up ... kalau setakat guna skin primer dan concealer dan lip tint tu, boleh la kan coz itu memang paling basic punya make up ... tapi kalau mencalit calit eye shadow dan lain lain tu, memang adeh tidak begitu pandai .. lagipun lama wooo ndak pakai full make up .....

Unboxing Althea Make-up Box
Unboxing Althea Make-up Box

tada! ni la yang ada di dalam Althea Make-up Box tu ...

  • Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea
  • Althea Flawless Creamy Concealer
  • Althea Watercolor Cream Tint
  • Althea Spotlight Eye Glitter
  • Althea Skin Relief Spot Film Gel


Eye Palette Sunrise and Moonrise BCL x Althea
Eye Palette Sunrise and Moonrise BCL x Althea

Eye Palette Sunrise and Moonrise BCL x Althea >>> link product <<<

Eye palette ni terhasil dengan kerjasama bersama Bunga Citra Lestari , pelakon jelita daripada Indonesia. Ianya mengandungi 8 warna menarik dengan gabungan shimmers, mattes dan glitters dan sesuai dengan pengayaan di siang hari mahupun pada waktu malam. Gabungan warna dan jenis warna yang terdapat di dalam eye palette ini sangat mudah untuk di-blend-kan di antara satu sama yang lain. 

satu eye palette ini berharga RM140.00 , dan sekarang ni ada promo sedang berlangsung di Althea, di mana yang menginginkan eye palette ini boleh mendapat diskaun sehingga 30% dengan menggunakan kod BCL30 (free shipping dan terhad kuantiti pembelian). 

Eye Palette Sunrise and Moonrise BCL x Althea
Eye Palette Sunrise and Moonrise BCL x Althea

tada, dan inilah warna warna yang terdapat di dalam eye palette tersebut
  • shimmery nude
  • matte light brow
  • metallic rose gold
  • metallic gold
  • rich brown
  • wine shade
  • pearly pink
  • cool purple

warna warna matte dan shimmery ni mrs pip pernah pakai zaman kaki make-up , tapi untuk glitters metallic gitew memang never tried ok ... so, ni new experience buat mrs pip , tak try lagi , but will try soon, so stay tune dengan hasil make-up kelak ... wll share the make-up look soon!, insyaallah.


Althea Flawless Creamy Concealer
Althea Flawless Creamy Concealer

Althea Flawless Creamy Concealer >>> link product <<<

so, not having a great texture skin? worry no more coz you can always hide it with a concealer! yeah, Althea juga telah mengeluarkan produk concealer nya sendiri, dan in fact mrs pip ada beli salah satu warna concealer ni terdahulu dan memang happy with the color tone dan juga keupayaan concealer ni untuk menutup cela kulit wajah T_T

concealer ni pigmented, creamy dan very blendable. so just put on your skin kemudian just built it up all over your skin ya.

Althea Flawless Creamy Concealer
Althea Flawless Creamy Concealer

didatangkan dalam empat shades yang disesuaikan dengan tona kulit korang iaitu
  • #01 Vanilla
  • #02 Ginger 
  • #03 Honey 
  • #04 Mocha

sebelum ni mrs pip ada beli shade honey tu, so warna sesuai dengan tona warna kulit mrs pip , not so fair not so dark ... untuk satu concealer ni, harganya affordable iaitu RM15.00.

Althea Watercolor Cream Tint
Althea Watercolor Cream Tint

Althea Watercolor Cream Tint 
 >>> link product <<<


Althea juga berjaya mengeluarkan lip tint nya sendiri yang dikenali sebagai Althea Watercolor Lip Tint ... nowadays, I am more to lip tint compared to lipstick. mungkin sebab lip tint ni lebih long lasting berbanding kebanyakkan lipstick, dan harganya yang affordable.

I tried all these four watercolor lip tint , and for me it is pigmented, easy to use, moist, bold and as I said it is long lasting and no flaking lips.

Althea Watercolor Cream Tint
Althea Watercolor Cream Tint

didatangkan dalam 4 warna menarik iaitu


  • #01 Plum Cream
  • #02 Strawberry Cream
  • #03 Peach Cream
  • #04 Marron Cream

what's your color? antara keempat-empat warna ni, yang PALING mrs pip rasa sesuai dengan warna bibir mrs pip ialah #03 Peach Cream , woha! selalu guna kaler-kaler gelap seperti plum since I have dark lips , tapi berbeza dengan keluaran Althea ni,  peach cream suits me the best T_T

harga untuk satu watercolor cream tint ni ialah RM20.00, dan sekarang ni ada promosi 10% untuk pembelian satu set lengkap.

Althea Spotlight Eye Glitter
Althea Spotlight Eye Glitter

Althea Spotlight Eye Glitter >>> link product <<<

glitters everyone! kalau korang nak extra touch for your eyes or even around your face, nak sparkles gitew, so bolehlah guna Althea Spotlight Eye Glitter. ni first time mrs pip ada eye glitter. dulu dulu zama kaki make-up memang tidak pernah letak glitters di muka pon. ok, something new for me, memang akan try guna nanti, hope result not bad.

Althea Spotlight Eye Glitter
Althea Spotlight Eye Glitter

didatangkan dalam dua warna yang menarik iaitu

  • #01 Gold Light 
  • #02 Pink Light


dua dua warna pun menarik ... berminat nak dapatkan eye glitter ni, satu eye glitter ni berharga RM24.00.

Althea Skin Relief Spot Film Gel
Althea Skin Relief Spot Film Gel

Althea Skin Relief Spot Film Gel 
 >>> link product <<<

Alamak jerawat! so worry no more with this Althea Skin Relief Spot Film Gel. nak apply pun senang, pastikan kawasan kulit dibersihkan sebelum penggunaan. just zip-zapping di kawasan yang mempunyai jerawat, biarkannya kering dulu , lepas tu dah boleh sedia guna make-up.

mengandungi tea tree leaf extract yang boleh merawat kawasan berjerawat. dan satu tube film gel ni berharga RM19.00.

insya allah mrs pip akan guna semua produk make up ni , lepas tu mrs pip akan share hasilnya hokey, so stay tune .. hope hasilnya not so bad since mrs pip memang not so into make up thing-y but really excited to try all these products ...

dan hari tu mrs pip ada share just a basic make up iaitu concealer (Honey) dan cream tint (Peach Cream) , so how do I look? mrs pip suka sangat dengan both concealer dan cream tint ni ... lepas ni will try the eye palette dan spotlight eye glitter ok.


layari laman web Althea dan akaun media sosial untuk mengetahui lebih lanjut mengenai semua produk yang dinyatakan di atas T_T

WEBSITE || INSTAGRAM || FACEBOOK || BLOG

That's all from now, xoxo.

cheers

and here is the unboxing short video in my IG T_T



A post shared by Emphi Yap (@mrspip18) on

8 comments:

  1. Replies
    1. kuasa mekap yg cantikkan kak pip plus kuasa filter hp, hehe.

      Delete
  2. Replies
    1. mmg mrs pip suka kotak althea yg ni.. cantik.

      Delete
  3. kita dah try gak semua item dalam make up box althea ni..mmg suka eyeshadow & eye glitter tu...concealer dia pun best gak..senang nak apply...tunggguuuu hasil mekap tutorial i ngan makeup box althea ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrs pip paling suka concealer tu ... BEST.

      Delete