Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019 - MrsPip Dot Com

Friday, 11 January 2019

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

hi there, baru ada kesempatan mau update cerita hangat budak Iman dan Ami hari pertama sekolah bagi tahun 2019. budak lain dah start sekolah, budak berdua ni start sekolah pada 3.1.2019, sedikit lewat dari sekolah lain ...

so pagi tu mommy hantar dorang pergi sekolah. dua-dua memang faham sesi sekolah dah start, dan since last year dorang ok saja kan pergi sekolah 1st day, so mesti ok sajalah untuk kali ni juga. but hey, I underestimate them kot.

Iman control macho dalam kereta, as if he is ok. Amin pula muka masam mencuka (but ini normal, Amin ni mmg muka selalu masam). so sampai saja perkarangan sekolah, mrs pip parked kereta dan hantar dorang masuk kelas. eh, sempat lagi bergambar di dinding sekolah dorang, ada new murals gitew.

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

so lepas dah snap gambar, hantar Iman dulu masuk kelas ... masuk saja kelas, Iman start his drama! boleh pula dia pegang tangan mrs pip dan keras kejung ndak mau mrs pip keluar dari kelas. eh anak, cuba kau tengok parents lain semua tak stay dalam kelas hokey. dan please sedar diri, awak tu senior utk tahun ni ...I left Iman without a guilt. biar cikgu dia yang handle. dia meraung, satu sekolah dengar. 

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

Amin pula sampai ja pintu kelas , kebetulan BFF dia ada depa pintu, so dorang masuk bersama ... dan boleh pula dia buat buat tak kenal BFF dia tu, si sweet Angeline #bakalmenantusaya ... 

dah masuk sama-sama, dorang duduk pun semeja ... so ok lah, Amin walau muka masam, tapi bab menangis memang BIG NO la, air mata dia tu mahal.

nampak tak Amin di gambar atas? tu hah, yg pakai baju kaler kuning. dan nampak tak Angeline? tu hah yang duduk sebelah Amin (gegirl sebelah kanan tu) ... tu la #bakalmenantusaya ...

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

happy ja budak budak ni semua (ni time rehat) , ni semua classmates si Amin .. yg bagi peace tu kembar tau sebelah menyebelah, Jordan dan Jayden ... 

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

gambar kelas Amin ni, laoshi dia yang bagi dalam group wasap ... 

lepas hantar Iman dan Amin pagi tu, mrs pip terus balik ... tak nak la tunggu2 bertenggek di sekolah, biarlah cikgu dorang yang uruskan, lebih mudah cikgu mau pujuk tanpa kelibat parents.

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

budak budak ni habis kelas, mrs pip dan mr.Husband datang ambil. eh eh, bukan main td pagi sorang meraung, sorang masam muka, bila balik dua dua happy ... banyak betul cerita korang ...

Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019

dan gambar atas ni pula, Iman and his classmates ... ni mr.Husband yang ambil sebelum dorang keluar kelas ... happy Iman dapat lukis dan warnakan shark.
Cerita Iman & Amin hari pertama sekolah || 3.1.2019
dan sehari sebelum dorang start sekolah, mrs pip pergi bayar yuran pengajian dan buku ... total pembayaran ialah RM605.00 utk Iman dan Amin ... dan buku tu nanti bulan June kena tukar yang lain, so kena bayar lagi ... yuran bulanan sorang RM100 (termasuk makan Isnin - Khamis).

tahun ni hanya tambah sepasang kasut setiap sorang, bento box dan botol air baru, stokin 4 pasang sorang (stokin lama dah tak elok), dan tambah baju sepasang setiap sorang. 

dan bermulalah sesi mommy pip busy hantar dan ambil anak sekolah + beli berkotak kotak pensel lepas ni kerana mesti ada kes hilang pensel setiap hari / minggu ...

anak anak korang ok tak datang sekolah?

cheers.

10 comments:

  1. haha..saja je kan berdrama plak si iman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Iman ni, suka buat mommy terkejut dengan perangai dia ...

      Delete
  2. Ragam anak ye Mrs Pip.. Sabar jelah..
    Anak-anak Sha sekolah pagi, okay je..
    Sekolah petang pula si adik meragam.. Sampai ke minggu kedua, ada je dia punya drama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak anak ni kdg2 sukar nak jangka dorang punya ragam kan...

      Delete
  3. bermulalah ragam anak2 vs mak ayah utk 213 hari ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mcm tu lah ... byk ragam anak2 di awal minggu sekolah ni.

      Delete