My 10 Althea Christmas Wish List - Cerita Blog Mrs Pip

Thursday, 13 December 2018

My 10 Althea Christmas Wish List

hi there, what's up for Christmas? ... kalaulah boleh request hadiah kat Mr. Santa, kan best! mesti nak tulis wish list panjang berjela-jela ... kau rasa, ada Mr. Santa tu nak layan sangat ka wish list yang penuh macam poket Doraemon tu? muehehe... tapi, still nak request juga ... so to Mr. Santa yang busy kat Althealand, please do hear my 10 wish list ok ... 

tapi sebelum tu, saja ja nak bagitau, ni entry panjang berjela jela :))

My 10 Althea Christmas Wish List
My 10 Althea Christmas Wish List 

... You'd better write your letter now
And mail it right away
Because he's getting ready
His reindeer's and his sleigh. So
You better watch out, you better not cry
Better not pout, I'm telling you why
Santa Claus is comin' to town ...

jadi, di bawah ni mrs pip senaraikan My 10 Althea Christmas Wish List  , dan korang yang sukakan K-skincare, harus baca list ni juga sampai habis, kot kot ada yang korang berkenan ... T_T

1. Althea Bare Essentials Set

Althea Bare Essentials Set
Althea Bare Essentials Set

link product : https://my.althea.kr/bare-essentials-set

Bare Essentials set memang favorite mrs pip ... hari hari guna set ni untuk membersihkan wajah, menyegarkan kulit muka dan memperbaiki hidrasi ke atas kulit wajah ... dan set Bare Essentials ni juga berjaya membuatkan kulit wajah mrs pip nampak sekata, dan TIADA LAGI KULIT KUSAM (kena highlight bab kulit kusam coz mrs pip memang mengalami kulit kusam dan tidak bermaya sebelum ni)

kalau korang jenis yang mencari set penjagaan muka , atau baru berjinak jinak untuk merajinkan diri menjaga kulit wajah , mrs pip syorkan korang try guna produk ni, kot kot serasi kan ... harga satu set pun affordable dan boleh guna untuk few months ...

selain tu, yang selalu kelam kabut nak guna make up, boleh guna set lengkap ni, dan jadikan fixer cream tu sebagai base make up korang! woha.

hari tu mrs pip pun ada buat review mengenai produk Bare Essentials ni >>> KLIK SINI <<<

2. Real Skin Detoxer Set

Real Skin Detoxer Set
Real Skin Detoxer Set



kalau busy sangat sampai tak sempat nak bersihkan kulit wajah tu, boleh guna Althea Real Fresh Skin Detoxer ni tau .. senang saja nak guna ... just picit tube tu utk sejumlah amaun yang cukup untuk kulit wajah, lepas tu sapu rata seluruh wajah ... tunggu 10 saat ok.

dah siap 10 saat, basahkan kulit wajah dan sental kulit tu, lepas tu cuci bersih bersih ... done! ... bukan kat wajah sahaja tau boleh guna ... kalau rasa rasa kulit badan tu penuh daki, korang boleh guna juga skin detoxer ni, terus lembut kulit badan korang ... 

Skin detoxer Rose untuk kegunaan siang, manakala skin detoxer Green Tea untuk kegunaan malam ... harum tau skin detoxer ni ...

hari tu mrs pip ada buat review product ni , kot kot korang nak tahu info lanjut, jangan segan segan >>> KLIK SINI <<<

3. Petal Velvet Set

Petal Velvet Set
Petal Velvet Set


yes, yang ni digemari seisi rumah mrs pip ... I tell you, Petal Velvet Sunaway tu mr.Husband paling suka pakai ... asalkan nak pergi mandi laut, nak berjemur di pantai, dia pakai dulu hokey! lepas tu, anak anak pun pakai sama Petal Velvet Sunaway ni ..

duh! habislah Petal Velvet Sunaway mrs pip kalau cenggini ... tak pa, nanti I top up beli extra bottles kat Althea ... Sunaway ni ialah sunscreen lotion SPF 50+ dan PA++++ , nak tahu lebih lanjut, hari tu  mrs pip siap buat review mengenai Petal Velvet Sunaway ni  >>> KLIK SINI <<< 

manakala petal velvet powder tu , mrs pip paling gemar guna lavender ... tapi yang beige dan translucent pun kita guna juga sesekali ... suka dengan Petal Velvet powder ni pasal senang nak blend di kulit wajah, selain ianya very handy dengan casing yang cute kecil cinonet kan ... so, Petal Velvet set ni memang my-must-have-things dalam handbag T_T ... 

4. Laneige Water Sleeping Mask

Laneige Water Sleeping Mask
Laneige Water Sleeping Mask



dikatakan, setiap 12 saat, satu botol Laneige Water Sleeping Mask ini terjual! Ianya world's best-selling mask ... bukan calang calang mask ni kan, mesti best guna ... tak pernah lagi guna mask ni, so Mr.Santa yang baik hati, I nak ni seketul hokey.

5. Innisfree Eco Science Eye Cream

Innisfree Eco Science Eye Cream
Innisfree Eco Science Eye Cream



kamu tahu, bila kamu ada newborn baby, mesti bab berjaga malam itu biasa kan ... baby tiba tiba nangis nak breastmilk, so kenalah bangun lewat malam untuk breastfeeding ... baru nak tidur semula, baby nangis pula pooh-pooh, so kena bangun dan tukar diapers lagi ..

hurm, end up mata kita pun jadi MATA PANDA ... lepas tu, dah nak masuk 40's ni, mulalah ada wrinkles sekitar mata tu .. so, nak fight the wrinkles dan fine lines tu WAJIB ada eye cream yang hebat! 

jadi, Innisfree Eco Science Eye Cream adalah yang diperlukan oleh mrs pip ... psst! this eye cream ni ialah Innisfree’s bestsellers tau ...

6. Laneige BB Cushion Pore Control

Laneige BB Cushion Pore Control
Laneige BB Cushion Pore Control



I am not a make-up person , just a BB cushion is ok with me ... bab-bab nak make up muka, memang mrs pip tak reti sangat ... lagipun ianya mengambil masa untuk make up penuh, so just dab dab BB Cushion sudah memadai buat mrs pip.

dan BB cushion pilihan hati mrs pip ialah Laneige BB Cushion Pore Control ... sebelum ni mrs pip pernah guna Laneige Powder Fit Cushion dan memang mrs pip happy sangat dengan produk tu, so yakin dengan jenama Laneige ni, mrs pip nak seketul Laneige BB Cushion Pore Control juga,

memandangkan mrs pip sebelum ni memang ada pore problems, so whatever with pore control is awesome for me ... this product is good in controlled excessive sebum, long lasting dan paling penting full even coverage with smooth application ...

7. TonyMoly Delight Tony Tint

TonyMoly Delight Tony Tint
TonyMoly Delight Tony Tint



siapa suka pakai lipstick dan berharap lipstick tu kekal lama dan tak perlu balik balik nak touch up lips? mrs pip syorkan korang guna lip tint saja .. 

lip tint fav mestilah TonyMoly Delight Tony Tint, kerana lip tint ni tahan lama dan senang nak apply ... warna pun menarik ... selain tu, lip tint ni jenis cepat kering, so jangan risau kalau terkena kat fabrik pakaian korang ... 

nak baca info mengenai TonyMoly Delight Tony Tint ni, boleh layan entry mrs pip >>> KLIK SINI <<< 

8. Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen

Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen
Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen



kulit kurang elasticity? worry no more dengan Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen ... dah nama pun 3 seconds kan, so memang senang nak guna dan cepat meresap ke dalam kulit ... 

Holika Holika 3 Seconds Starter Collagen digunakan sebaik sahaja selesai mencuci kulit wajah menggunakan cleanser ... so apply starter collagen ni dulu ... lepas tu baru apply toner dan moisturizer ok ...

so Mr.Santa at Althealand, can you send this one for me? pleaseeeee ..... :))

9. Althea Milk Peel Cream Mask 

Althea Milk Peel Cream Mask
Althea Milk Peel Cream Mask 


OMG! yang ni mrs pip suka ... I love clay mask , I love sheet mask, and I love this bubble mask too ... eh silap , milk peel cream mask ... eh tapi lepas pakai dalam beberapa saat, ada bubbles keluar tau, that's why mrs pip gelar ni bubble mask!

yang ni bertindak sebagai exfoliator, daripada clay form bertukar kepada whipped cream lather  ... mrs pip suka milk peel cream mask ni pasal senang nak guna, tak perlu tunggu lama untuk bersihkan kulit wajah ... hanya 60 saat saja, BYE BYE DEAD SKIN CELLS, and WELCOME BOUNCY SKIN.

marilah baca entry MAGICAL MILK yang mrs pip share di entry terdahulu , awesome tau mask ni.

10. Pobling Pore Sonic Cleanser

Pobling Pore Sonic Cleanser
Pobling Pore Sonic Cleanser

pasal ramai beauty influencer bagitau better ada cleansing brush untuk deep clean kulit wajah, so teringin la juga nak ada satu cleansing brush , dan of course mrs pip nak seketul Pobling Pore Sonic Cleanser pasal mrs pip dapat tahu Pobling Pore Sonic Cleanser ni bukan sahaja lembut digunakan di kulit wajah, tetapi ianya sangat membantu membersihkan kulit wajah dengan 10,000 putaran sonic per minit! woha.

so kalau liang liang roma tu tersumbat, lagi lagi time pakai make up tebal (sesekali mrs pip pakai juga make up) , memang sesuai guna Pobling Pore Sonic Cleanser kan ... nak bagitau la juga, brush untuk sonic cleanser ni mudah dipisahkan dan boleh diganti dengan yang baru bila diperlukan ... yeah!

ok, so tu saja My 10 Althea Christmas Wish List , hope Mr.Santa Althealand bolehlah sediakan hantaran  hadiah Krismas untuk mrs pip ya .. love you to the moon and back, Mr.Santa Althealand.

sesiapa yang berminat nak tengok info lanjut atau rasa nak grab produk di laman web Althea, bolehlah terjah laman web Althea, dan korang boleh dapat 20% diskaun bagi pembelian pertama korang :))


dan kalau yang selalu terjah laman web Althea, dan nak lagi penjimatan, apa kata korang beli melalui SHOPBACK, boleh dapat CASHBACK ... so sambil shopping barangan di Althea, sambil dapat extra savings kan ... 


what's your My 10 Althea Christmas Wish List ?

cheers.

10 comments:

  1. eh..pobling pore cleanser tu cam best je..nak masuk dlm list gak la...tonymoly lip tint tu, dari hritu baca tau..masuk lagi dlm list...dasar pompuan sangat,kan...semua nak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu ada extra duit, baru beli pobling pore cleanser ni ...

      Delete
  2. mmg best2 la patutlah jadi wishlist mrspip

    ReplyDelete
  3. Nak laneige sleeping mask. Ada orang nak belikan tak?

    Hahaha

    ReplyDelete
  4. nombor 7 tu sampai 2 beli buat stok..best guna..beli berjemaah dengan adik dengan mak pun terjebak sekali haritu..

    ReplyDelete
  5. skin detox tu nampak menarik untuk dicuba..

    ReplyDelete
  6. Memang menariklah wishlist mrspip ni.

    ReplyDelete