Merry Christmas to all Christian friends and family - Cerita Blog Mrs Pip

Tuesday, 25 December 2018

Merry Christmas to all Christian friends and family

hi there, hari ni Krismas, so mrs pip nak ucapkan merry Xmas to all Christian yang celebrate Christmas, juga to all my in-laws family , Selamat Hari Krismas ... as usual, sambutan Krismas sebelah keluarga mertua disambut sederhana saja ... just a close family and friends gatherings ...

Merry Christmas to all Christians friends and family

last 2 years I blogged a short story about our kids Christmas story >>> That Christmas 2016 <<<

last year 2017 , no Christmas celebration pasal keluarga mak mertua berkabung atas kematian first cousin mr.Husband ... kematian yang tidak terjangka ... kemalangan jalan raya di tengah malam ... so, memang we all very shocked la pagi pagi tu 21/12/2017 (last year) bangun nampak mesej our beloved mr.Husband's 1st cousin passed away ... terkezut ...

so, tiada celebration Christmas, yang ada adalah hari pengkebumian dan berkabung ... no Christmas for 2017 for us ... 

this year, small celebration saja.

anyhow, wish you all have a good Merry Christmas and Happy Holidays T_T and yeah, it is another year wiser for mr.Husband too (celebrating his birthday with peace and calm, just a small celebration)


dan sempatlah buat instant cake untuk MIL ... guna 3 jenis flavor , tp mrs pip rekemen kek oren dan pandan tu ok, sedap ... yang coklat tu not so tasty bagi mrs pip ...

dan sempat juga buat seloyang kek pisang untuk diri sendiri dan anak anak makan ...

cheers.

6 comments:

  1. Kunjungilah rumah teman yang merayakan krismas jika ada undangan..semoga hubungan bertambah erat

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju tu, kunjung mengunjung mengukuhkan perhubungan ...

      Delete
  2. Wah! Mrs. Pip ada baby kecik pun masih sempat buat kek ya...
    Terbaiklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempatlah juga buat kek untuk mak mertua ...
      dorang nak celebrate Xmas so mcm segan juga dtg dgn tangan kosong.

      Delete
  3. alhamdulillah menantu yang rajin hihi...merry christmas kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, rajin buat kek, rajin makan kek sendiri...

      Delete