Review Movie : The Meg - Cerita Cinta Surirumah

Saturday, 27 October 2018

Review Movie : The Meg

hi there, lama ndak tulis review mengenai movie ... hari ni sedikit rajin menulis mengenai movie review ... pasal movie ni lil' armies suka sangat, balik balik request mau tengok movie ni, so memang banyak kali ulang tayang tengok movie ni di rumah ... 

The Meg
The Meg

The Meg ni dibintangi oleh Jason Statham dan Li Bingbing ... siapa la yang tidak suka Jason Statham tu kan , dan Li Bingbing yang cantik manis, memang gandingan yang menarik bersama barisan pelakon yang lain ... 

cerita yang berkaitan dengan laut, memang anak anak suka, eh mommy pip pun suka ... terus teringin mau dive lagi ... bila lah mau dive lagi ni? ntah still boleh dive ka tidak ni , lesen dive tu buat perhiasan sajalah buat masa ini :((

sebenarnya The Meg ni ialah cerita mengenai misi menyelamat kru eksplorasi bawah laut yang mengalami masalah kerana ada sesuatu yang menghentam kapal eksplorasi mereka sehingga mereka kehilangan contact buat seketika. dan ketika mereka berjaya membuat contact, sekali lagi kapal mereka diserang oleh sesuatu  creature yang sangat besar.

misi menyelamat berjaya dilakukan, namun misi seterusnya ialah mencari creature yang memusnahkan kapal eksplorasi mereka dan akibat itu, salah seorang rakan eksplorasi tidak dapat diselamatkan.

dan ketika misi menyelamat berlaku, terlihat ikan yu yang sangat besar dengan panjang dan mereka mendapat jawapan creature apa yang merosakkan kapal eksplorasi tersebut, dan bermulalah misi untuk mencari ikan yu yang besar yang dikenali sebagai Megalodon.

jalan cerita ni agak simple bagi mrs pip. senang nak follow jalan cerita, dan ada la juga part part suspens, tapi tidaklah sehingga membuatkan adrenaline rush pun. sesuailah untuk tontonan sekeluarga , dan kanak-kanak haruslah dibawah penyeliaan atau penjagaan ibubapa ya ... 

berjayakah mereka mencari Megalodon dan berapa ramai yang terkorban dibaham Megalodon, korang kena tengok movie The Meg ni tau.

wikipedia : The Meg
Facts about Megalodon : Click Here


cheers.

6 comments:

  1. wah macam menarik je movie ni ^^ nanti feii nak tengokk :)

    salam singgah https://bblogfeii.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan cerita senang jer nak follow, dari mula sampai akhir rasa tak bosan ...

      Delete
  2. tak tengok citer ni masa tayang kat wayang..tengok sinopsis haritu, mcm best jalan citer dia...nak donlod la nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best juga jalan cerita, anak anak mrs pip mmg layan habis movie ni.

      Delete
  3. hi mommy pip! hehe. masa tayangan haritu tak sempat juga ana nak tgk nt nak kena cari juga citer ni nk tgk Jason Statham fight sama itu The Meg. wahhhh comelnya drawing lil Iman !

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrs pip tengok movie ni pasal jason statham ada, muehehe...
      dan biasanya kalau ada jason statham, movie best2 kan ..
      anak2 pun suka...
      hehe, Iman ni suka lukis benda2 yang dia obses ...

      Delete