Laju REFUND dari Lazada - Cerita Cinta Surirumah

Monday, 25 June 2018

Laju REFUND dari Lazada

Laju REFUND dari Lazada || hi there, ceritanya mcm ni, 2 Jun hari tu mrs pip ada beli beberapa barang di Lazada, 2 barang tu mrs pip beli shipped from overseas, so penghantaran mmg agak lambat, dan satu lagi mrs pip beli dengan local seller di Lazada ... bila mrs pip periksa estimated delivery dah berlalu, dan tiada update dari Lazada pasal penghantaran barang, terus mrs pip chat dengan Lazada ... dan sebelum tu mrs pip dua kali juga chat dengan seller , tapi tiada response! hiks ... lepas chat dengan Lazada bagitau pasal barang still tiada status, tak tunggu lama, dua hari kemudian, Lazada sms bagitau refund has been initiated, dan kena check email coz Lazada minta mrs pip isi borang refund .... laju REFUND dari Lazada ni kan ...

Laju REFUND dari Lazada
Laju REFUND dari Lazada

jadi mrs pip nak share kat korang, kalau korang yang suka beli barang kat Lazada, pastikan korang alert dengan tempoh pengeposan barang korang ... Lazada akan bgtau jangkamasa bila barang korang akan diposkan ... so bila jangkamasa tersebut tamat, korang sama ada boleh chat tanya kat seller pasal status barang korang, atau terus CHAT dengan Lazada ... 

biasanya, bila barang korang dah dipos, Lazada akan terus update TRACKING NUMBER di akaun Lazada korang, dan nak lagi mudah download saja Lazada Apps, lagi senang nak check melalui apps ... 

Lazada biasanya laju sangat hantar email untuk refund duit korang ... kena isi nama penuh, dan bank details , lepas tu pastikan jumlah yang Lazada nak refund tu betul, tak lebih tak kurang ... lepas tu boleh hantar borang refund tu ... nanti beberapa hari kemudian (1 - 2 hari bekerja) , korang boleh check akaun bank korang tengok duit refund dah masuk ke tak ...

ni bukan pertama kali mrs pip request REFUND dari Lazada , dan so far alhamdulillah REFUND semua berjaya ... 

kalau ada yang nak tanya paal refund dari Lazada ni, korang bolehlah komen kat kotak komen di bawah, mana-mana yg mrs pip tau, mrs pip akan tolong bagi info kat korang ok ...

cheers.

13 comments:

  1. Replies
    1. kak pip mmg suka beli online ...
      tinggal di daerah kecil ni, byk barang yang kurang dan susah nak dapat.

      Delete
  2. Setakat ini sha tak pernah refund lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya lazada akan refund kalau barang habis stok atau mmg seller lambat pos.

      Delete
  3. Ika pernah refund untuk voucher. Sebab pernah ika beli guna voucher. Lepastu seller cancel mcm tu je. And lazada mmg laju sgt respon and dia bagi ika new voucher code. And haritu dieorang baik bagi extra rm10 hee.

    https://ikashoid.blogspot.com/2018/06/ending-rahsia-hati-perempuan-spoiler.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak pip pun pernah dapat voucher extra rm10 dari lazada gara gara seller hantar barang tapi barang hilang di perjalanan ... so mmg brg tu tak pernah sampai kat rumah ...

      Delete
  4. Replies
    1. nextime dah tau macam mana nak refund :))

      Delete
  5. dah lama x beli brg kat lazada...ok noted!

    ReplyDelete
  6. Pernah jugak tunggu barang di order tak sampai bila check-check tak update apa-apa status,walhal barang local je pun beli..you so lucky sebab lazada refund cepat , MN punya dekat 2 minggu tunggu refund padahal siap isi form refund awal-awal dah..first time jadi macam nie..biasa beli tak ada pun masalah..

    ReplyDelete
  7. yes betul.
    aida ada 3-4 kali deal dgn lazada.
    diorang bagus.
    if bersalah or terlewat, diorang ngaku.
    and the next step will be taken immediately :)
    so far, online shopping, aida masih setia dgn lazada, mrspip. trusted gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lazada tak pernah mengecewakan ...

      Delete