Breakfast yang ringkas .... sesuai dgn orang yang sedang on diet mcm mrs Pip T_T - Cerita Cinta Surirumah

Friday, 11 December 2015

Breakfast yang ringkas .... sesuai dgn orang yang sedang on diet mcm mrs Pip T_T

pagi yang indah semua ....

what's for breakfast? mrs pip buat yg simple2 ja la, well on diet la katakan ..... buat nasi goreng dan masak sup sayur petola bersama tauhu dan sedikit taucu ... yummy yummy tau ...  nasi tu kita guna nasi yang overnite ndak habis, recycle ja la :)) jimat duit kan ... then sayur tu petik dari kebun .... :)) sukanya!

my simple breakfast yang senang dibuat

nasi goreng tu, mrs pip buat yang ringkas ja .... mix dengan bawang, telur, daun sup dan sedikit lada besar .... yang warna kuning tu, mrs pip letak sedikit serbuk kunyit, well lil' Iman suka makan nasi goreng berperisa kunyit, so letak lah sikit sebagai pembuka selera si lil' Iman makin choosy dia sekarang when time tu bab2 makan ....

then, since mrs pip still ada lebihan sayur petola yang dipetik dari kebun, elok juga la masak petola ni, nnt jadi tua pula, membazir ndak dapat makan kan ... time2 petola ni still muda sedap dimakan, so masak la sekali buat breakfast ...

senang ja masak petola ni... saute dulu bawang putih, then masukkan air yang agak2 cukup untuk petola masak, masukkan petola dan once hampir lembut masukkan tauhu dan taucu, masak beberapa minit sebelum matikan api.... sinci taucu tu dah masin, mrs pip tidak masukkan sebarang garam tambahan :)) .... 

selamat menjamu selera .... lil' Iman makan dengan banyaknya ... lil' Amin pun mengintu sekali, mana boleh tinggal lil' Amin ni kalau bab2 makan ... mmg dia suka ja makan apa yang lil' Iman makan ... T_T

No comments:

Post a Comment