Kitchen appliances yang menyenangkan .... Rice Smart by Tupperware - Cerita Cinta Surirumah

Wednesday, 18 November 2015

Kitchen appliances yang menyenangkan .... Rice Smart by Tupperware

hari tu mrs pip bought rice smart from tupperware ... harga pun boleh tahan, tapi since mrs pip beli guna sistem 'HUI' time tu cuma ada 3 orang ja yang mau main hui utk beli rice smart ni, so ndaklah terbeban sangat untuk dapatkan sebuah rice smart ni ... Harga rice smart ni untuk di Sabah >>> RM308.00 kalau ndak silap....


ekceli, mrs pip ni just recently 2 years now become a big fan of tupperware, ahaks! so, mmg suka la beli barangan tupperware buat koleksi .... kalau harga barang tu mahal, tapi mrs pip sangat sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa itew barang, mrs pip ada dua cara untuk beli :) 

1) jom main HUI >>>> alah, ni biasa ja orang buat kan, kita buat group utk collect duit kan, then cabut undi utk ikut turn bila kita akan dapat duit tu ... tapi ni gamble la juga, kang nnt group member yg dah dpt duit sebelum ni tetiba cabut lari, hah! kan naya korang tak dpt duit korang balik ... so yang guna sistem hui ni, ensure group member korang ni org yang mmg jujur dan boleh dipercayai ....

2) kumpul duit sendiri >>>> yang ni selamat, sendiri kumpul duit kan, once dah cukup duit, bolehlah beli barang yang diidamkan .... don't hutang hutang hokey ...

Banyak ja rice smart yang generik di pasaraya, tapi still gatal sangat mau beli brand tupperware *membazir duit sendiri tapi sungguh puas hati* walaupun agak mahal utk golongan marhaen mcm mrs pip ni, tapi senang mau cerita " I trust the brand" punya pasal lor ...


so far guna rice smart ni, menyenangkan mrs pip utk kaut beras time mau tanak nasi ... mmg stores for easy use .... kekadang jadi surirumah ni, ada masa benda2 kecil pon malas nya mau buat, still thinking mau beli itu ini segala jenis kitchen appliances utk mudahkan kerja .... 

ni kalau ndak beli pun ndak apa, tapi apa salahnya beli barang yang dipercayai boleh tahan lama kira mcm aset utk surirumah la kan utk kegunaan sendiri kau beli HP mahal2 mampu ja, beli makeup MAC ok ja ...

yang koleksi lain, kita cerita lain waktu yer!

so, anyone wanna buy? get yours at the nearest tupperware outlet hokey ... cheers!

No comments:

Post a Comment