Samsung Galaxy S20 FE 5G Malaysia Guna Snapdragon 865, The Best For Gaming - MrsPip || The Reviewer

Samsung Galaxy S20 FE 5G Malaysia Guna Snapdragon 865, The Best For Gaming

Samsung Galaxy S20 FE 5G Malaysia Guna Snapdragon 865, The Best For Gaming. 

hi there, wah lama tak ambil port pasal smartphone, tapi bila terbaca pasal produk smartphone Samsung yang paling terkini guna snapdragon 865, dan reka bentuk yang sangat menggoda dengan features yang super power , jadi haruslah ambil pusing kejap. Yummy betul keluaran terbaru Samsung Galaxy S20 FE 5G ni tau, manatau ada yang baik hati mau hadiahkan mrs pip seketul phone kan, ekeke.

Untuk kamu yang gila gaming, nah! Samsung sediakan korang semua desktop-class gaming on a mobile phone ... bolehlah gaming on the go lepas ni!


Memperkenalkan Samsung Galaxy S20 FE 5G dengan Snapdragon 865


Keluaran Terkini Samsung Galaxy S20 FE 5G Malaysia Guna Snapdragon 865

Samsung Galaxy S20 FE 5G. Amboi, selain Limited Edition, now dah ada pula FE stand for FAN EDITION you ols! So, siapa sini peminat Samsung Smartphone? Bolehlah try tengok all the features and specs for Samsung latest product of smartphone.

Babes, it's pre-order bermula hari ini. Korang pergilah tengok kat laman rasmi Samsung Malaysia untuk full story , gila aku rasa juga sebiji Samsung S20 ni. Jeles aih. Mesti yang paling penting nak tahu harga jualan kan. Jadi jom kita check it out berapa pulus yang diperlukan untuk beli seketul S20.




Harga Malaysia Samsung Galaxy S20 FE 5G 

Samsung Malaysia menyatakan harga jualan adalah pada RM3,399 dengan Snapdragon 865 beserta 8GB RAM + 256GB Storage. 

Pre-order boleh dibuat bermula hari ini jam 10 pagi, 24/September 2020 sehingga 8/Oktober 2020. Dan setiap pelanggan yang membuat tempahan awal akan diberikan freebies bernilai RM568 iaitu UV Streliser bersama wireless charging, clear standing cover dan 1-time screen crack protection.

warna samsung s20 fe


Fuh freebies memang dashyat Samsung offer kan. Mesti happy korang yang beli awal ni. Jangan segan segan nak tempah terus di laman sesawang SamSung Malaysia/Buy. Dan korang ada 6 pilihan warna menarik  - Cloud Mint, Cloud Navy, Cloud Lavender, Cloud Red, Cloud Orange and Cloud White.

samsung s20 fe features


Hardware Specs Samsung Galaxy S20 FE 5G 

  • Skrin: Features untuk Samsung Galaxy S20 FE ialah 6.5" flat full HD+ Super AMOLED display berserta 120Hz refresh rate. Puas hatilah dapat skrin dengan refresh rate yang laju ni.
  • Processor dan Penstoran: Dan untuk pasaran Malaysia yang ramai gilakan SNAPDRAGON processor, nah kali ini Samsung S20 didatangkan dengan SNAPDRAGON 865 bersama 8GB RAM berserta penstoran tertinggi 256GB , lepas tu still boleh expand storage melalui kad microSD. Samsung Galaxy S20 FE 5G Malaysia Guna Snapdragon 865, The Best For Gaming.

Korang letak apa kat dalam phone dengan storage besar ni? Letak video banyak-banyak, edit lepas tu upload kat YT dan TikTok dan seangkatan dengannya. Bagus juga, YT tu boleh jana income. TikTok pun boleh kan buat duit.

  • Kamera: Didatangkan dengan triple camera setup 12MP main, 12MP ultra wide angle dan 8MP telephoto camera bersama OIS yang mampu membuat optical zoom 3x dan space zoom 30x. Dan untuk kaki selfie, 32MP selfie shooter tersedia.
  • Bateri dan Audio: dengan 4,500mAh dan support 25W fast charging menggunakan USB-C dan juga support wireless charging, IP68 dist dan water resistance , tidak lupa juga audio menggunakan Dolby Atmos Technology.


samsung s20 fe specs

Untuk melihat full report / stories / spec bagi  sila terus sahaja ke laman web Samsung Smartphone Galaxy S20 FE 5G Malaysia

Bagi pencinta Samsung yang mahukan flagship features smartphone pada harga affordable, korang bolehlah memasukkan S20 FE 5G dalam wishlish korang. Samsung Galaxy S20 FE 5G Malaysia Guna Snapdragon 865, The Best For Gaming.

cheers.

sources:
1. https://www.techradar.com/news/snapdragon-865-phones-list-specs-and-5g-capabilities
2. https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-s20/buy/
3. https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-s20/galaxy-s20-fe/

16 comments:

  1. Saya pengguna setia Phone samsung. Suka pulak S20 ni.Macam menarik je.. siapa suka main games ni sesuai la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kaki gaming suka guna smartphone bolehlah pertimbangkan samsung s20 fe ni pula.

      Delete
  2. Wah bestnya kalau snapdragon lebih jimat batery dan tiada masalah heat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. coming soon maybe banyak brand smartphone beralih arah kot guna snapdragon

      Delete
  3. Replies
    1. kan menggoda betul. nak menabung dulu kak pip ni sebelum mampu beli sebiji samsung s20 fe ni.

      Delete
  4. Bestnya ada macam2 warna plak tu. Jemput join my GA. :) http://www.aimisyahirah.com/2020/09/special-september-giveaway-by-misya.html

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. saya pun tak mampu nak beli ni wak, mahal.

      Delete
  6. Replies
    1. syioklah sekarang ni, smartphone semua makin tip top.

      Delete
  7. Replies
    1. memikat semua warna2 tu. kak pip suka mint.

      Delete
  8. wow boba sebaris! Pemain game tegar ni confirm nak membeli ni. Nice design and specs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Specs best, tapi harga I gigit jari sajalah.

      Delete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.