Top 10 Western Food Selections in KL & PJ - MrsPip || The Reviewer
News Update
Loading...

Monday, 6 July 2020

Top 10 Western Food Selections in KL & PJ

hi semua, Top 10 Western Food Selections in KL & PJ || kalau cakap pasal makan di Kuala Lumpur ni, memang rambang selera nak makan apa. Macam-macam pilihan ada. Cakap sahaja nak makan apa, dari makanan tempatan, makanan tradisi, makanan luar negara seperti Korea, Itali, Jepun, Perancis , makanan timur,makanan barat, semua ada.

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Sesekali mengidam nak makan western food, boleh pening kepala nak makan kat restoran mana kerana banyak sangat pilihan. Jadi di sini kita bagi senarai top 10 tempat makan western food yang best di KL & PJ. Nanti korang bolehlah cuba menu western kat sini (tapi bagi yang Muslim, pastikan restoran pilihan korang mempunyai tanda Halal agar anda makan tanpa rasa sebarang keraguan).


1. Maria’s Steak Café @ Damansara Perdana

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Tengok apa yang ada di Maria’s Steak Cafe? Ruang yang selesa dengan sinar cahaya yang kuning, dan terkenal dengan stik yang enak sangat sempurna untuk menikmati western food dengan nyaman. 

Bagi penggemar stik, bolehlah dimulakan dengan sepotong rib-eye, atau ingin merasa pilihan lain seperti wagyu, black angus atau New Zealand baby lamb cutlets. Argh, semuanya sedap.

Dan mengakhiri makanan yang hebat, bolehlah juga mencuba pencuci mulut yang tidak asing di sini iaitu tiramisu yang dihiasi dengan kacang cincang dan mengandungi alkohol.

Katanya di Maria’s - Nothing Fancy, Simply Good Food.


2. Jake’s Charbroil Steaks @ Starhill Shopping Center

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Kalau kamu sukakan stik lembut berair dan berperisa dan mempunyai pilihan daging seperti rib-eye, t-bone, tenderloin, sirloin, wagyu dan banyak lagi, kamu harus cuba Jake’s Charbroil Steaks ni yang terletak di Starhill Shopping Center.

Pasti seronok mencuba pelbagai pilihan daging yang disediakan di sini makan bersama kawan-kawan atau ahli keluarga / yang tersayang. Di sini daging dimasak dengan sempurna mengikut seperti apa yang kamu pintakan.


3. SKY 360 @ One City, Subang

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Restoran SKY 360 terletak di eCity Hotel di One City. Restoran ini menawarkan pelbagai jenis makanan bergaya bufet dengan pemandangan panorama! 

Menghadap pemandangan indah di Lembah Klang, akan menjadi malam yang tidak dapat dilupakan untuk menjamu selera di sana bersama keluarga! Pencahayaan semula jadi pada waktu siang, nikmati matahari terbenam jika anda makan di sana pada waktu senja. Romantik!

Pilihan bufet pelbagai negara, terdapat banyak makanan untuk dinikmati dari makanan sejuk, daging, makanan laut, makanan barat dan banyak lagi! Selain itu, anda boleh menikmati bumbung kaca yang terletak di One City di sini! 


4. Betty’s Midwest Kitchen @Aman Suria

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Di Betty’s Midwest Kitchen, anda seperti berada di tanah Amerika ketika merasai menu yang mereka sajikan. Amerika berada di atas pinggan! Perniagaan Betty’s dijalankan oleh keluarga yang sebelumnya tinggal di Amerika, mereka memandang serius makanan yang mereka hidangkan. 

Pelbagai pilihan menu burger, sandwic, pasta, daging babi, tulang rusuk dan sebagainya, terdapat banyak makanan untuk anda pesan di sini! 

Pernah dengar dog food (makanan anjing)? Pelik. Tetapi, dicadangkan untuk memulakan pembuka menu, mari pesan sesuatu yang dipanggil 'Makanan Anjing' - kentang goreng dalam kuah, ditutup dengan keju! 

Burger daging babi yang ditarik - daging babi yang dimasak perlahan yang direbus dengan sos khas; daging lembut ditambah berperisa! Pork chop berkuah - sebahagian besar potongan daging babi panggang! Untuk mengelakkan kekecewaan, dapatkan tempat anda terlebih dahulu kerana restoran ini selalu penuh terutamanya pada hujung minggu.


5. Coliseum Café @ Jalan TAR

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Coliseum cafe adalah kafe legenda yang terletak di Jalan TAR. Kafe ini adalah kedai pertama dan tertua di KL. Seiring dengan kemajuan, kafe ini sekarang boleh didapati di pusat membeli-belah juga. Mungkin sahaja ada ibu bapa kita yang berkencan mahupun bertemu jodoh di kafe ini, tidak mustahil bukan?

Menyajikan rasa asli dari Hainanese Chicken Chop, ini adalah tanda tangan mereka di sini. Rangup di bahagian luar dan berair di dalamnya dan dengan kuah khas mereka dengan rasa manis dan masam - menyelerakan dan enak! 

Selain itu, hidangan lain seperti sizzling lamb chop juga terkenal di kafe ini. Ianya lebih lembut dan berair, sangat sedap dimakan ketika masih panas! Tempat yang benar-benar bernostalgia dan benar-benar terbaik, mesti ada di Coliseum Café!


6. Kaki Corner @ Cheras

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Kaki Corner dikatakan sudah berada lebih dari satu dekad. Restoran Barat di KL ini sesuai sebagai tempat perjumpaan keluarga atau bahkan dengan sekumpulan rakan! Makanan yang meluas di menu untuk dicari ketika anda menjamu selera di sini, Banyak pilihan western food di sini seperti potongan ayam, ayam Maryland, spageti, daging domba atau daging lembu dan aneka makanan laut untuk anda pilih dan cuba. 

Restoran ini memberikan harga yang berpatutan dan menyediakan suasana yang selesa. Lokasi Kaki Corner mudah dicari dan pasti seronok melayan selera di sini!


7. Las Vacas @ Mont Kiara

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Anda mahukan stik untuk dinikmati di rumah? Las Vacas Tempatnya! Di sini anda boleh memilih untuk membeli sebilangan besar stik rumah atau anda boleh meminta mereka memasaknya sesuai dengan keinginan anda. 

Tempat makan yang selesa dan enak dengan kawasan al-fresco, kebanyakan daging lembu mereka diimport dari Australia dan New Zealand. Berkualiti dan harganya berpatutan, melihat potongan biji-bijian rib-eye, lapisan luarnya sedikit keperangan dan bahagian dalamnya berair dan lembut. 

Setiap pinggan dilengkapi dengan salad dan kentang goreng; Selain itu, mereka juga mempunyai pilihan daging kambing mahupun ikan. NIkmati western food sedap di KL. 


8. Silver Spoon Bar & Grill @ Publika

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Bercirikan tempat makan Barat kontemporari moden dengan masakan yang dipengaruhi oleh Itali, ruang dalaman yang selesa, Silver Spoon Bar & Grill ini terletak di Publika. 

Ini adalah tempat yang boleh anda pilih untuk menikmati hidangan barat yang enak. Dari salad hingga pizza atau pasta, mereka pasti akan mempunyai sesuatu yang dapat memenuhi selera anda! 

Daging kambing yang direbus, disajikan dengan kentang tumbuk dan sayur tumis, lembab dan tepat, tanpa perlu risau daging akan melekat pada gigi anda! 

Garlic Aglio Olio adalah pilihan lain yang baik kerana ditumis dengan minyak zaitun extra virgin, bawang putih yang dihiris, serpihan cili dan pasli. Tidak ketinggalan, mungkin terdapat barisan panjang pada hujung minggu! Dapatkan tempat anda secepatnya.


9. S.wine @ Publika

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

Terletak di sudut BIG, S.wine mungkin sama sekali tidak asing bagi anda! Mengkhususkan semua yang ada dalam daging babi, tempat ini nyaman dan selesa, dengan suasana redup yang menjadikannya sesuai untuk makan malam bersama keluarga anda di sini! 

Sebagai permulaan, roti daging babi khas dari roti Babi yang diilhamkan oleh Momofuku pasti akan mati. Ini adalah kepingan perut babi direbus gaya Cina yang dimakan dengan roti kukus 'mantao'. 

Selain itu, 'Babi dalam selimut' - sosej babi yang dibungkus dengan daging asap, carbonara spaghetti, daging babi, atau bahkan daging babi panggang; tempat ini adalah yang terbaik untuk pelbagai hidangan porkylicious dan sesuai menjamu selera bersama keluarga!


10. The Steakhouse @ Changkat Bukit Bintang

the best western food in Kuala Lumpur KL. the best steak in KL. Senarai restoran western food sedap di KL. Western food near me in KL with foodpanda.

The Steakhouse, tempat makan yang romantis, terkenal dengan stiknya. Bahan-bahan terbaik diimport, kebanyakannya. Menu pilihan makanan yang luas dan tidak lupa pilihan stik juga bagus! 

Dari makanan pembuka, makanan utama dan pencuci mulut, tempat ini pasti akan memanjakan perut anda dan suasana di sini juga sesuai untuk ibu bapa anda! Bukan hanya pada stik, terdapat beberapa hidangan yang boleh anda cuba seperti escargots, cod fillet, salad itik dan banyak lagi! 

Untuk mendapatkan sedikit makanan Barat yang sesuai dengan selera anda, cubalah stik mereka kerana mereka memberikan pilihan stik boleh dimasak dengan perasa minimum dan mereka akan menyediakan beberapa bumbu dan sos untuk dipasangkan dengan stik anda! 

Untuk melengkapkan hidangan anda dengan rasa manis, disyorkan anda untuk merasai tiramisu Itali klasik. Ia tidak dalam bentuk kek, tetapi 2 sudu di atas pinggan. Atau anda boleh mencuba ‘Andreas Special’ , diperbuat daripada coklat dan pisang dalam buah markisa, pir yang direndam dalam wain merah dan teksturnya sangat halus!


Sebenarnya, ada banyak lagi pilihan restoran menarik bagi western food KL & PJ. Dan jika anda merasakan tiada masa untuk fodd hunting di luar, tetapi masih ingin merasai menu western food yang sedap dan best-best, sekarang ini semuanya berada di hujung jari anda.

Anda hanya perlu tekan western food near me, pilih menu kesukaan anda, buat pesanan dan foodpanda akan menghantar makanan anda terus ke depan pintu rumah anda! Amazing kan. 

Jadi itu adalah antara tempat makan western food yang best-best,  Top 10 Western Food Selections in KL & PJ yang anda boleh cuba.

cheers.

Share with your friends

23 comments

  1. Sedap sedap kedai western kat sini..ada yg dekat ngn rumah, ada duit boleh order..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat dengan rumah, memang seronok sangat. bila nak makan boleh jer pergi , kalau malas order foodpanda pun boleh.

      Delete
  2. semuanya nampak sedap je. Kena pi satu2 la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yg suka western, memang kena try ni.
      tapi make sure pilih kedai yang halal coz some non halal.

      Delete
  3. Sedapnyaaa tengok stik tu ��

    ReplyDelete
  4. Coloseum has always been my family favourite spot for western food since i was small. Okay now i have to go since u remind me. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.
      entrance door pun nampak menarik, memanggil2 untuk dikunjungi.

      Delete
  5. Tq Mrs Pip share tempat makan western di KL ni. Senang nk rujuk nanti. Semua nampak sedap dan eksklusif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, yang suka food hunting mmg kena cuba ni.

      Delete
  6. Lama dah makan kat restoran western ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni bolehlah cuba restoran dlm list ni pula.

      Delete
  7. banyak tempat makan menarik :)

    ReplyDelete
  8. ada 2 restoran yang liez pernah pergi. yang pasti yang halal ye..aduhh terliur pulak nak makan western foods time berpantang ni.. sabar la Liez hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomlah makan, tapi tunggu habis berpantang nanti ok.

      Delete
  9. seronok ni untuk org yg tekak suka western hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tekak tak western sangat, tapi kalau spageti n pizza tu saya suka.

      Delete
  10. Bila entah nak dapat jalan2 ke KL lagi.. Dah lama tak jalan ke sana. Tahun ni cuti pun dah habis memang tak dapat le nak jalan2 KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita lagilah jauh, plus bab fly fly ni saya x minat sangat, ekekeke.
      penat nak packing unpacking pun satu hal juga. tapi x pa, boleh ja cari western food dekat2 area tempat tinggal.

      Delete
  11. Coliseum tu nt nk try.. Sb tak jauh dgn HQ HEHE

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done