Pendrive murah di Shopee 1 TB - MrsPip || The Reviewer

Pendrive murah di Shopee 1 TB

hi there, woohoo pendrive murah di shopee 1 TB! Di Shopee ramai sangat seller jual pendrive murah-murah dengan ruang simpanan memori yang besar, dan harga yang ditawarkan sangatlah mampu milik (bagi pendapat mrs pip). Bayangkan , pendrive yang mrs pip beli ini 1 TB dan harganya ialah RM20.80 satu serta dapat free postage hari tu sewaktu membeli.

Sekarang ni dah tak perlu pening pening nak beli external hard disk 1 TB harga agak mahal kan. Rasanya elok guna pendrive murah ni sajalah untuk save segala yang diperlukan.

Harga external hard disk dengan ruang memori 1 TB sekarang ni cecah ratus ringgit jugalah kan, jadi eloklah berjimat-cermat dengan membeli pendrive 1 TB ni. serius mrs pip jakun kejap bila dengar pendrive dah ada saiz 1 TB pula, lagi jakun bila tengok harga tu murah sangat.

pendrive 1 TB murah di shopee
pendrive 1 TB murah di shopee

betul eh storage / saiz pendrive ni cecah 1 TB?

mrs pip dah try test pendrive ni, kalau check size capacity , memang storage hampir cecah 1 TB, tapi kalau kamu tanya mrs pip confirm ke saiz pendrive ni 1 TB? yang ni mrs pip tak begitu sure unless kita save banyak banyak sampai kapasiti boleh cecah 1 TB atau tidak.

so far mrs pip dah guna pendrive ni, dah save pun kartun anak anak untuk play kat TV nanti. 1 TB tu kan banyak, so masih banyak lagi space kat pendrive ni. nantilah mrs pip update lagi (insya allah kalau tidak lupa) bagi confirm betul-betul sama ada pendrive ni boleh save cecah 1 TB atau pun tak.

tapi nak save apa sampai 1 TB ? .... kalau setakat drama korea tu, berapa kerat sangatlah koleksi drama korea yang mrs pip ada. hurm ~ ... ok lah, nanti mrs pip penuhkan dengan kartun anak anak :))

pendrive 1 TB murah di shopee
pendrive 1 TB murah di shopee

Ada tak yang pernah beli pendrive murah di Shopee 1 TB ni? Memang betul eh memori boleh simpan sehingga 1 TB data? haha, curious mau tahu bah ...

dan nak bagitau korang semua, kalau selalu sangat ber-online-shopping, korang HARUS guna SHOPBACK tau untuk dapatkan sedikit penjimatan / rebate melalui SHOPBACK. 

dan lagi best-nya guna SHOPBACK ni, korang jangan risau duit terkumpul korang takkan expiry (sepengetahuan mrs pip lah), so kumpul sikit sikit lama lama jadi bukit tau.

Kalau ada yang bagitau SHOPBACK ni menipu bila kita nak withdraw duit, sebenarnya SHOPBACK tak tipu, malah SHOPBACK laju sangat untuk bank-in kan duit ke akaun bank korang. Kalau rasa-rasa SHOPBACK ni menipu, dah korang boleh baca entry yang mrs pip pernah tulis mengenai SHOPBACK.


dan yang belum ada SHOPBACK, korang elok register >>> SHOPBACK.APPS

cheers.

16 comments:

  1. Selamat berinformasi..masih guan pendrive ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendrive sekarang harga pun murah murah sudah bah.

      Delete
  2. Dah lama tak beli pendrive baru. Kena usha ni

    ReplyDelete
  3. Wah murah jugak harganya. 10 tahun dulu kalau nak beli yg 5gb tu pun berpeluh nak bayar sebab mahal sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu harga pendrive memang mahal sangat apatah lagi external hard disk tu.

      Delete
  4. boleh beli sbb mmg tgh cr pendrive

    ReplyDelete
  5. boleh tengok dekat komputer capacitynya, check properties nya. Tapi selalunya less than 1TB, yang available selalunya 99% daripada total capacity.

    TAPI IQ tak suggest Mrs pip pakai untuk letak kartun dan view dekat tv, sebab pendrive IQ banyak rosak bila buat macam tu. huhu. IQ letak dalam beberapa buah pendrive, mostly pendrive IQ tu corrupt. sayang sgt.

    IQ ada hardisk, tapi hardisk IQ pun baru 500GB, itu pun pakai dari zaman sekolah sampai la zaman kerja. Tak penuh2 lagi. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah tengok pun kapasiti pendrive ni, ok lah almost 1TB.
      tak tahu nak letak apa dlm pendrive 1TB ni, so far letak kartun anak2 sajalah.

      Delete
  6. seriusly 1TB tu? wow murah giler. tak payah susah2 nak beli h.disk sekarang ni. ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  7. tu la kan, dah dahsyat sekarang. pendrive pun dah 1 TB ^_^

    ReplyDelete
  8. sgt2 berbaloi dibeli 1tb ni cuma saya masih style lama guna h.disk.

    ReplyDelete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.