Showing posts from May, 2019Show All
Review Novel : Marry Me, Senorita (by Suri Ryana)

hi there, yeah hari ni ada kerajinan utk menulis review novel yang mrs pip dah siap baca beberapa minggu lepas ...nak review novel2 ni mmg ikut mood ... banyak baca novel, tapi slalu mood hilang utk tulis review , hiks .... N…

Resepi senang minuman sago gula melaka

hi there, bulan puasa kali ni, mrs pip tak da menu2 special, semua menu on diet jer, iaitu menu 'makan portion separuh' ... makan apa saja, tapi portion kena half ... ni la menu on diet mrs pip ... dan no lemak2 santan g…

Review Korean Drama : Fluttering Warning (Love Alert)

hi there , lama tak layan drama korea ... hari tu terlayan  drama FLUTTERING WARNING ( LOVE ALERT) lakonan Yoon Eun Hye dan Chun Jung Myung ...  lama tak tengok Yoon Eun Hye berlakon, paling last tengok drama LIE TO ME , gan…

Nami Heavenlee || 9 bulan - demam lagi!

hi there, genap 9 bulan usia Nami pada 20 Mei 2019 ... semakin membesar anak mommy ni ... cheeky boy , suka senyum, dan manja sgt dgn mommy .. 9 bulan , Nami semakin suka kacau brg2 mommy, lepas tu asal nampak kerusi, dia …

Homemade milkbooster untuk breastfeeding ketika puasa

hi there, ni just nak share lah untuk mommies yang berpuasa dan dalam masa yang sama menyusukan anak, dan risau susu drop, so bolehlah buat milkbooster sendiri ... jimat duit. tapi kalau ada extra rezeki dan kemampuan, boleh saj…

Sambutan Mother's Day di kelas Amin

hi there, simpan cerita di sini buat kenangan di masa hadapan ... so, 17.05.19 hari tu, Laoshi si Amin suruh dtg kelas untuk ambil gambar dgn anak sempena hari ibu ...  so, mrs pip datanglah juga nak happykan Amin, bergambar…

Hebatnya LISAN seorang WANITA bergelar IBU

Perempuan Saat Kecil dia membuka pintu Syurga untuk ayahnya.. Saat dewasa dia menyempurnakan agama untuk suaminya Saat menjadi ibu, Dia menjadi penggerak semua doa oleh kerana itu dia dimuliakan Allah dengan menempatk…

Idea bungkus hadiah guna bubble wrap

hi there, so 16th May hari guru kan, Iman balik rumah bgtau "mommy, bisuk Iman mau bagi laoshi hadiah untuk hari guru" ...  alamak, kena bagi esok ka, next week ndak bokeh kah? tapi Iman ni sejenis budak kalau dia nak …

Berjaya turun berat badan , diet SLOW & STEADY

hi there, so hari tu mrs pip ada share weightloss journey kat IG, very alhamdulillah sekarang dah capai target #roadto60kg selepas berbulan bulan cubaan utk turunkan berat badan dilakukan ...  ekceli, mrs pip dari tahun 2017…

Althea A'bloom || Fruity facial mask, yummy Meringue puff & easy-peasy BHA Blackhead Blaster

hi there, yeah Althea ada keluaran produk terbaru yang dikenali sebagai A'bloom ... keluaran produk kali ini memang sangat tenpting rasa macam eh why so yummy? ... ada 7 produk terkini yang hangat macam pisang panas di laman…

Happy Mother's Day : I need only your doa and prayers

hi there, so yesterday was a Mother's Day, and still not too late to wish Happy Mother's Day to all the moms in the world! and I put my thoughts as a mother to my children, and I am blessed to be a mother , it is a r…