Minuman senang nak buat ; Resepi Rucuh Kuini - MrsPipDotCom
News Update
Loading...

Sunday, 22 July 2018

Minuman senang nak buat ; Resepi Rucuh Kuini

Minuman senang nak buat ; Resepi Rucuh Kuini || hari tu ternampak di blog Kak Yan pasal resepi rucuh kuini ni, dan bila bagi tengok mr.Husband gambar kuini tu coz rupa mcm wani, terus mr.Husband kasi confirmed tu memang wani ... oooo, orang sini panggil kuini ialah wani ... so nama lain, tapi buah tu sama ... since mr.Husband ni penggemar wani, teruslah nak try resepi yang kak Yan share di blog dia, minuman senang nak buat, resepi rucuh kuini / wani ...

Rucuh Kuini
Rucuh Kuini 

ni apa yang mrs pip buat .... maybe korang boleh adjust ikut tekak korang la ya ...

Bahan-bahan Rucuh Kuini

3 biji wani / kuini yang masak
1 tin susu cair
1.5 liter air sejuk
gula secukupnya
ais batu secukupnya

Cara membuatnya

1/ Hiris buah wani / kuini mengikut potongan kesukaan korang
2/ masukkan air sejuk di dalam mug / teko
3/ tambahkan susu cair
4/ masukkan gula secukupnya
5/ tambahkan ais batu
6/ gaul rata

serius sedap diminum ketika cuaca panas terik! memang tak cukup segelas dua , nak tambah bergelas gelas , muehehe ... kalau nak tambah buah lain seperti laici atau nata de coco sebagai penyedap perisa, sila sila la tambah ikut kreativiti korang masing masing ya ...

selamat mencuba ...

cheers.

Share with your friends

2 comments

  1. ha'ah lain tempat lain nama panggilan dia..kat perak,kalau tak silap panggil kuinin..sedap jus tu..mmg bertambah2 kalau dpt ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini kita panggil wani ...
      mmg peberet mr.Husband buah ni.

      Delete

Terima kasih melawat blog Mrs Pip, dan sila komen dengan berhemah. Live link tidak dibenarkan di ruang komen.

Notification
Selamat datang ke blog MrsPipDotCom. Semoga perkongsian di dalam blog ini bermanfaat untuk semua. Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan dan kolaborasi, sila email ke mrspipdotcom@gmail.com.
Done