Showing posts from January, 2018Show All
Set Hadiah ENCHANTEUR dengan wangian penuh keindahan

hi there, yeah happynya bila dapat gift set Enchanteur ni. terus harum semerbak mrs pip ... bukan setakat mrs pip, satu rumah wangi dengan haruman Mon Amie dan Adore ... korang dah try tak haruman Enchanteur Paris yang terbaru n…

Unboxing my Althea parcel ....

hi there, unboxing my Althe parcel hari ni ... fuh lega bila barang yang mrs pip beli di Althea selamat sampai di rumah dengan selamat. punyalah lama menunggu barang ni nak sampai, sehingga rasa macam down sangat bila barang yan…

Beli beg pada harga berpatutan di Zalora

hi there, hari ni mrs pip nak buat review beg yang mrs pip beli di Zalora. mrs pip beli 4 jenis beg berbeza di Zalora, harga yang Zalora kenakan pun tak mahal mana. ekceli, banyak sangat pilihan yang ada kat Zalora ni, memang ra…

Scan baby : 9 minggu 4 hari

hi there, kemarin 25/1/2017 mrs pip pergi scan perut, tak sabar nak tahu usia baby kat dalam rahim. ikut hati nak scan hujung bulan ni, tapi since mr.Husband ada kat rumah, so lepas hantar lil' armies ke sekolah, mrs pip a…

Terima hadiah dari blogger Fieza Sani

hi there, yeah happy mrs pip bila terima parcel dari blogger fieza sani ... mrs pip dapat sebuah planner 2018 yg sangat cantik ... siap dpt seketul silkygirl lipstick, bertambah koleksi gincu mrs pip ... yeah ... gift ni mrs…

Officially, I am pregnant || The 4th Pregnancy

hi there, just wanna share some good news to you all! very alhamdulillah, once again I am pregnant. this is the 4th pregnancy for me.  lil' Iman was the 1st, then lil' Amin 2nd ...  the third pregnancy ended with unhappy…

Review beli strappy flat sandal Carlo Rino di Lazada

hi there, terjebak beli sepasang sandal Carlo Rino! Christmas hari tu, bila buka Lazada ada jer sale yang sangat menggiurkan. jadi, sejenis mrs pip ni bila nampak barang baik dan harga cantik ngam ngam bajet, mesti nak grab. keb…

Tips mengemas pakaian dengan mudah ketika travel

hi there, korang kalau pergi travel, sama ada road trip, atau air trip la kan, lepas tu pergi dengan spouse dan anak anak, mesti korang kena packing pakaian dan barang2 keperluan, lepas tu kena fikir bila dah packing berharap lu…

Cerita lil' armies seminggu bersekolah

hi there, update sedikit mengenai perkembangan lil' Iman dan lil' Amin seminggu bersekolah di Pei You Chinese Kindergarten .... hari pertama masuk sekolah, our lil' armies behave saja, masuk kelas tak banyak songeh .…

Pertama kali beli dan guna data and charging cable

hi there, hurm bila mood nak tulis entry berjela jela dan setinggi gunung kinabalu datang, tapi tetiba tablet kesayangan yang berusia 5 tahun yang selama ini menjadi hotspot untuk sambungkan internet ke laptop tetiba rosak, teru…

Resipi salad epal hijau sedap untuk ibu mengandung

hi there, so hari ni mrs pip nak kongsi resipi mudah iaitu resipi salad epal hijau sedap  untuk ibu mengandung. Resipi ini memang sesuai untuk mak mak yang tengah mengandung dan asyik rasa laparrrrrrr yang memanjang ... huh! jen…

Beli Carlo Rino Mystery Box di Lazada sempena 12.12 Online Revolution

hi there, hari tu Lazada ada buat 12.12 Online Revolution kan. memang banyak sangat tawaran hebat time tu, juling mata nak pilih barang. ada yang mrs pip suka, dah habis stok, tidak pun saiz pula tiada. jadi, kejadian hari tu, m…

Birthday lunch untuk mr.Husband

hi there, hari tu janji dgn mr.Husband birthday dia mrs pip nak belanja makan. kita plan nak makan kat Upperstar, tapi it seems like lama lagi nak turun ke KK ni ... kita selalu lepak kat Upperstar coz restoran tu tempat duduk l…

Berhujung minggu di Pantai Kenangan Bongawan

hi there, *entry super lewat* sempat luangkan masa sekejap di pantai kenangan bongawan hari tu. lil' armies pun sudah berkali-kali minta mrs pip bawa dorang pigi pantai. aiseh, anak anak mrs pip ni memang 'kaki pantai…

Family Day MIL || 1.12. 2017

hi there, ni entry just to keep some those good memories in here. kang nanti lupa , so bolehlah check kat blog ... teehee. sejak bila jadi pelupa ni mrs pip? .... bila umur makin lanjut, mcm ni lah jadinya, boleh lupa banyak ben…