Showing posts from 2018Show All
Factors that you should start saving to buy property in year 2019

hi there, to buy property need a proper planning to achieve the goal to own it, and it is good to be knowledgeable when or how to buy property. Let's read the article that might helps you for better understanding buying a pr…

Resolusi / Azam 2019

hi there, tahun 2018 melabuhkan tirainya , dan bermulalah tahun 2019 .. yang pasti angka ini akan bertukar setiap tahun, dan pasti kita akan bertambah usia T_T tapi adakah resolusi tahunan kita tercapai ?  apapun, Happy New …

Iman & Amin exchange gift last day tution || 24.12.2018

hi there, 24.12.2018 ialah hari terakhir Iman & Amin tuition sempena cuti sekolah... cikgu dah siap siap bagitau, last day ni nak buat exchange gift, so setiap student kena sediakan hadiah masing masing untuk tukar dengan ka…

Resepi kek span coklat sedap

hi there, hurm kegilaan apakah ini asyik mem-baking saja these few days ... dah lah dalam misi #roadto64kg nak diet, ni kalau hari hari baking kek, macam mana la mrs pip mau diet ni ... kali ni kita layan pula resepi kek span cok…

Resepi Durian Cheesecake (baked) mudah dan sedap

hi there, ni nak share kat korang resepi kek keju kegemaran mrs pip , durian cheesecake (baked) , ataupun kek keju durian (yang dibakar di dalam oven) ... nak buat cheesecake ni, tak susah sangat pun, yang penting korang cukup …

Merry Christmas to all Christian friends and family

hi there, hari ni Krismas, so mrs pip nak ucapkan merry Xmas to all Christian yang celebrate Christmas, juga to all my in-laws family , Selamat Hari Krismas ... as usual, sambutan Krismas sebelah keluarga mertua disambut sederha…

Lagi barang Althea yang berjaya di-Add-to-Cart

hi there, HOHOHO , memang sungguh sangat nak menyopping di Althea ni kan ...hari tu baru juga grab barangan Althea Exclusive dengan diskaun sehingga 50% , lepas tu shopping lagi barangan Althea yang lain ...  kali ni, bukan …

Tentang R.E.Z.E.K.I yang kita perlu fahami

hi there, salam Jumaat semua ... hari tu tengah scroll2 di FB, mrs pip terjumpa artikel mengenai "Berusaha Mencari Rezeki" .... banyak lagi hal hal yang berkaitan dengan rezeki ni yang mrs pip belum faham rupanya ... b…

Genki diapers harga berpatutan di Lazada

hi there, saja nak share pasal beli diapers baby harga affordable (rasanya) yang mrs pip beli time sale 12.12 baru baru tu di Lazada ... kan sale 12.12 tu , memang banyak barang dijual pada harga menarik, lagi lagi bila ada sell…

Iman & Amin Menjejaki Bukit Tinubau

hi there, ni cerita minggu lepas 14.12.18 , aktiviti luar Iman dan Amin menjejaki Bukit Tinubau T_T ekceli pagi Jumaat tu, mr.Husband just mau bawa budak budak ni pusing sekitar kawasan rumah sampai di balai raya depan jalan tu …

Yang dibeli sempena Sale 12.12

hi there, so hari tu Sale 12.12 kan .. memang banyak barang dijual pada harga yang affordable ... tapi still kena pandai memilih kot kot ada barang yang dijual pada harga yang lebih tinggi pada waktu sale ... eh, kengkadang ada …

Iman dan Amin : Dapat reward pensel & buku warna cuti minggu ke-2

hi there, cerita minggu kedua Iman n Amin cuti sekolah ... seperti biasa, tuisyen setiap Isnin hingga Rabu, lepas tu Khamis sampai Ahad, mrs pip main cikgu sikgu dengan budak berdua ni ... tiada spesifik subjek nak ajar pun, jus…

Althea Exclusive diskaun 50% sehingga 19.12.2018

hi there, saja ja nak info yang althea ada buat sale up to 50% untuk barangan ALTHEA EXCLUSIVES ... gila gila diskaun tu ... lagi best, kalau korang ada reward points, boleh guna untuk korang dapatkan extra price reduction ... W…