Showing posts from November, 2016Show All
Perkembangan lil' Amin di usia 2 tahun

hi there, entry lewat. Last November, lil' Amin berusia 2 tahun. His two years old birthday celebration, click here. cepatnya masa berlalu. eh, rasa mcm baru ja bersalinkan lil' Amin ni, now dah jd our little tod…

Happy Birthday lil' Amin berusia 2 tahun

hi there, lil' Amin genap berusia dua tahun pada 11 November baru baru ini ... mrs pip dan mr.Husband memang ada niat untuk celebrate birthday lil' armies, so bila fikir punya fikir, buat joint celebration ja lah ... li…

LIFE HACKS // 50 senarai websites yang BERGUNA //

hi there, life hacks! senang kerja mrs pip...  Dah ada blogger buat list panjang mcm ni,  useful pula tu,  so harus lah share benda baik kan... korang pun boleh try check websites yg diberikan.... Kot kot ada yg awesome unt…

My Beloved BFF Ziza

hi there, seronoknya bila ada kesempatan bertemu kawan lama,  BFF pula tu....  Last jumpa somewhere August, this year pula jumpa last two weeks, dan BESTNYA dia pregnant, 36weeks pula tu!  terkezut, nampak sgt kitorang tak upda…

I need sugar sugar pleaseeeee

hi there, too much things to think lately,  just need SUGAR SUGAR to make me awake! 😆 these will last for a month! Ok now can concentrate 1000%, haha sebelum terlewat, just wanna say TERIMA KASIH DATO SRI NAJIB RAZAK k…

Finally,  bercerai susu badan sepenuhnya....

hi there, setelah berminggu minggu praktis cerai susu badan lil' Amin,  akhirnya lil' Amin cerai susu badan sepenuhnya minggu lalu...  sesuai sangatlah memandangkan lil' Amin akan berusia 2tahun lagi beberapa hari..…

Perkara yang DUIT tidak boleh beli

hi there, how's your day? hurmmmm,  mine not so okay...  ni semua akibat kenaikan harga minyak, mrs pip pun kena tempias,  bukan sekadar tempias kecil, tapi cukup untuk menggetarkan jiwa raga mrs pip! Yang those kerja se…

Bukan sekadar 10 tahun persahabatan

hi there, so last Sunday,  I managed to meet my good old friends..  Huh, after so many years, only now we could meet, everyone is busy with the life schedule... Me,  Leona sitting next to me and Patricia sitting in front o…