Showing posts from October, 2016Show All
Yeah, lil' Amin will turn 2 soon!

hi there, hanya beberapa hari saja lagi lil' Amin akan berusia dua tahun.  Cepatnya masa berlalu, terasa seperti baru sahaja melahirkan lil' Amin. tertanya tanya dalam diri ini,  adakah selama ini mrs pip berjaya menj…

Lil' Amin bercerai susu badan...  Jangan ada rasa sedih

hi there, lovely Thursday... mrs pip dalam process wean off breastfeeding lil' amin...  tidak lama lagi lil' Amin berusia dua tahun,  rasanya sudah sampai masa yg sesuai untuk bercerai susu, moreover bekalan susu suda…

5 Petanda Anak Anda Bersedia Untuk Potty Training

hi there, Iman walaupun sudah berjaya potty training di siang hari,  tapi mrs pip masih ada mission yg belum selesai tentang potty training Iman... Mission seterusnya ialah potty training di malam hari ketika Iman tidur... seka…

Gembiranya lil' armies bermain PLAYDOH

hi there, so lil' armies is happily playing with their new toys so called PLAYDOH...  hari pertama main,  bagus ja dorang uli playdoh tu,  kaler biru just biru,  kaler hitam nust hitam and so on...  and dorang start belajar…

Tebus mainan percuma kali ke-4 di laman web DRYPERS

hi there,  rasanya mungkin ini redemption terakhir drypers yang mrs pip buat,  cuma tinggal beberapa ratus points selepas redeem yang last free item ni,  no more extra points since mrs pip bertukar kepada jenama lain,  unless …

Hilang 1kg dalam seminggu....

hi there, seminggu gastrik! boleh tahan juga sakit,  bertebalik tunggang menahan sakit walaupun sudah ada ubat... akibat gastrik ni,  buat mrs pip selalu loya dan bikin hilang selera makan. hari tu beria ia lab mau plan sem…

Sandisk extreme 32GB memory card @rm59.90 hanya di LAZADA

hi there, since tablet mrs pip is now back in action, so perkara wajib perlu mrs pip buat selain update semua apps yg sudah lapuk,  ialah perlunya beli MEMORY CARD! aiseh, mana tahan kalau tiada memory card,  internal memory …

Lenovo external hard disk 1TB @ RM199

hi there, tengah kemas2kan folder di laptop,  then compile semua gambar2 yg mr. Husband n mrs pip ada, then check memory space laptop kan,  aiseh dah almost full! hurmmmmm,  nampaknya kena beli external hard disk la kalau cen…

Sikap 'TERIBBLE TWO' si anak

hi there, teringat masa dulu waktu zaman kemuncak lil' iman yang penuh dgn grumpiness dan sentiasa mahu menang!  Mmg tiada chance la kita ni untuk menang,  asyik2 dia ja yg betul,  fuh...  time tu mmg mencabar tahap kesabar…

Lil' amin main masak masak... masak apa tu?

hi there, Jgn ingat anak perempuan ja reti main masak masak..... anak lelaki pun, malah lagi advanced bermain... Mana layan alat mainan masak masak tu,  mesti pakai alat yang real! Tengoklah lil' amin,  bab main m…

Gastrik dan keputusan OGDS

hi there, once again mrs pip diserang gastrik yang teruk! Selepas berusaha bertahan diserang gastrik selama 2 hari berturut turut, akhirnya mrs pip mengalah dan minta mr.Husband utk bawa mrs pip pigi OPD Hospital Beaufort ... …

Beli PLAYDOH di LAZADA pada harga berpatutan

Hi there, so recently mrs pip beli playdoh untuk lil' armies thru LAZADA, almaklumlah mrs pip ni kalau tak sempat kluar shopping cari barang, mmg LAZADA lah website tumpuan mrs pip.. Playdoh ni ada banyak sangat jenis,…