Showing posts from September, 2016Show All
Resepi mudah ikan langkunis masak berkuah

hi there, mrs pip ni kalau bab2 masak ikan, mmg cuma pandai masak satu dua resepi ja,  yang lain lain resepi tu,  mrs pip belajar dari mr. Husband ... recently mr. Husband beli ikan langkunis,  siap mr. Husband tolong bersihkan d…

Lil' Iman di usia 3 tahun setengah

hi there, so recently lil' Iman berusia genap 3 tahun 6 bulan ... lagi 6 bulan untuk mencapai umur 4 tahun. pejam celik pejam celik, cepat sungguh masa berlalu. pada usia 3 tahun setengah, banyak perkara yang lil' Iman ma…

Kedai Repair Handphone Murah Terbaik Kota Kinabalu

hi there, Kedai Repair Handphone Murah Terbaik Kota Kinabalu || cerita tablet mrs pip dah lebih setahun tak ON ... asal cas bateri ja, mesti tak masuk cas. Apasal la tablet ni buat hal pulak! marah tak agak agak kat tablet tu ka…

Set berpantang Jamu Selapan Mustika Ratu + Tungku Herba + Losyen Yusmira Pati Halia

Set berpantang Jamu Selapan Mustika Ratu + Tungku Herba + Losyen Yusmira Pati Halia. hi there, my very 1st set berpantang . waktu mengandung lil' Iman, mrs pip and mr.Husband hunting for set berpantang. tapi time tu belum cer…

Pua Chu Kang

hi there, I was once a big fan of the pua chu kang an of course the yellow boot. a boot is just a boot, but that yellow pua chu kang boot is a must any fans of that comedy drama. so when I have lil' Iman, I bought…

Mommy la Florence Nightingale

hi there, tak suka la mommy dengan habit lil' Iman yang suka gigit gigit kuku jari segala ni ... habis jari jari nampak hodoh! .... ada yang cakap "ala, anak lelaki ja pun, biarlah..." eh eh, anak lelaki kalau…

Ketahui cara mudah dan berkesan menyimpan wang melalui Loan ASB

hi there, few more months dah nak masuk penghujung tahun. cepat masa berlalu, rasanya mcm baru ja celebrate year 2016, ni soon will celebrate year 2017, insya allah. so, wish korang berjaya direalisasikan ke atau kena tunda lagi…

Ikan kerisi, betik dan hujan yang turun

hi there, hari ni plan kononnya lepas masak tengahari boleh lepak santai santai makan buah. last two days mr.Husband sempatlah jolok buah betik depan rumah, dapatlah 3 biji ... selepas dua hari peram, buah betik dah masak, so b…

Perangai di meja makan

hi there, how's everyone weekend + merdeka public holiday? mrs pip stay at merphinhouse ja yang merdeka holiday tu with the kids, while mr.Husband kluar fishing. quite sometimes juga mr.Husband tak pergi memancing. once…