Showing posts from July, 2016Show All
Kuasa Peguam Negara terhadap isu 1MDB

hi there, ishhhhhh .... dah lah semalam semalam tu sukar untuk tidur, fikir pasal gst kononnya nak naik 8%! hambek kau ... mr.Husband lah yang cakap, maybe akan naik .... sumber mana yang bgtau dia gst akan naik, tu akak tak ko…

Come On Lah MALAYSIAN!

hi there, hurm, cannot sleep dengan penuh selesa semalam. panjang sangat otak ni berfikir. banyak sangat pertanyaan di minda????? hurmmmmmmmm, mengeluh pun panjang! why cannot? tu lah pertanyaan kat mr.Husband oleh mrs pip. b…

Wordless Wednesday #6

hi there, what a little helper thanks for being such a ringan tulang boy T_T cheers,

10 ideas untuk ruang yang sempit

hi there, sekarang ni, mrs pip selalu ja mencari idea how to space savings ... almaklumlah kan, our merphin house tu very the small space! so, kalau tak kena nak mendeko mesti sesak dan semak, ouch! kalau boleh, mmg nak guna …

Kawan Baru

hi there ... kemarin mrs pip kluar beli barang keperluan ... quite sometimes la juga tidak membeli belah, just lepak duduk di rumah ... memang a bit malas la nak kluar nowadays, lagi lagi our lil' armies ni sekarang sukar…

Menyampah dengan LAZADA ... 20Lap20

hi there, bangun pepagi ni, buka website LAZADA , nak check status barang yang baru purchase that Saturday nite ... lepas tu nampak offer 20% sehingga 15 Ogos ni ... fuiyo, berasap kejap! apasal lambat sangat nak keluarkan of…

Beli 'mini dress' murah di LAZADA

hi there, hah! terjebak lagi ... hari tu dah cakap tak nak dah beli barang online ni ... tapi once nampak harga menggoda, barang pula kualiti baik punya, siapa tak nak kan! harus lah beli, lagi lagi bila SUKARNYA untuk keluar s…

10 perangai pelik orang obses pada sesuatu

hi there, fuh, manusia ni ada macam macam jenis kan ... yang biasa biasa hinggalah yang luar biasa, tak ketinggalan juga yang super pelik ! ada juga yang obses dengan sesuatu sampai hidup tak sempurna kalau yang dia obses tu di…

Love You For A Thousand Years .... and More

hi there, few weeks ago, dah four years of marriage,  cepat ja masa berlalu ... layan lagu I love you for a thousand years .... sob sob ... eh eh, feeling giler la pula T_T tapi mrs pip ni bukan jenis nak celebrate sangat, …

Beli bengkung murah di Lazada

hi there, ada sesiapa ada petua macam mana mau hilangkan 'baby bump' after bersalin? sukar rasanya untuk hilangkan 'baby bump' ni tau, mcm mcm cuba, hurmmmm still tidak begitu berjaya! time lahirkan lil' I…

Hug Who?

Hi there, hurm, time tidur anak anak memang sentiasa kecoh ... baru ada dua anak, tapi terasa mcm lebih dari dua ... asal time tidur malam, mesti ada ja drama ... jarang sangat kalau tiada drama .... abang dan si adik lah , suk…

Esok Raya?

hi there, raya dah dekat ... maybe esok, maybe lusa ... ya kan??? just a short entry, selamat hari raya semua T_T