Showing posts from January, 2016Show All
Beli CRAYOLA dari MySale.com

hi there, hari tu time tengah mrs pip buat spring cleaning, mrs pip terjumpa la this barang yang sudah lama sesangat dibeli, tapi never been used ....... simpan jadi pekasam gitewww , ouch! since memang hajat di hati tahun …

Godaan Di Awal Tahun Hanya @ LAZADA

hi there, ok, hari tu mrs pip bilang memang mau berjimat cermat tahun ni .... siap masukkan dalam resolution 2016 mrs pip .... tapi kan, hati tetap gatal juga mau intai intai website LAZADA .... and tup tup dorang ada FLASH S…

1000 hari menjadi Mommy

1000 hari menjadi Mommy hi there, terasa seperti cepatnya masa berlalu ... seperti baru semalam bergelar MOMMY, now dikira-kira semula, eh eh dah 1000 hari jadi MOMMY .... bukan setakat MOMMY, tapi mrs pip consider lebih kepada s…

Kongsi Xmas bersama Hamper Mr. Husband

hi there, hari tu Xmas, since my husband's family celebrate Xmas, so kami pun tidak terkecuali untuk bersama sama memeriahkan Xmas ni ... eh eh, jangan narrow minded since we are muslim, we cannot celebrate Xmas ... ekceli,…

Cancel TV Subscription boleh jimat RM1500 setahun !

hi there, duit duit duit .... oh my duit! ... Hari tu mrs pip ada share 50 cara tips jimat duit , so tips #11 ialah cancel TV subscription ... so, baru baru ni mrs pip call ASTRO .... since mr.Husband and mrs pip mcm jara…

Lil' Iman mencuba Home Schooling untuk pertama kali

hi there, since lil' Iman akan berusia 3 tahun untuk 2016 ni, so mrs pip plan untuk home schooling lil' Iman ... melihat perkembangan lil' Iman, mrs pip rasa bersedia untuk mengajar lil' Iman persediaan untuk k…

Tips jimat: Bawa bekal ke tempat kerja, boleh jimat RM3000 setahun!

hi there, siapa yang bekerja, sila hands up please .... kau kau kau .... kamu kamu kamu .... aku? errrrr, aku dah resign, now shake legs jadi surirumah aka SAHM , ngee ........... mcm ni. mau dijadikan cerita, hari tu la mr.H…

Beli Monopod dari Lazada, harga affordable + free delivery

hi there, quite sometimes juga mrs pip berfikir2 sama ada mau beli monopod atau tidak .... alahai mrs pip, kalau mau beli, beli ja la ... lagi mau fikir banyak!!!! well, hari tu beli barang di watsons, then sales assistant …

Lil' Amin sudah boleh berjalan @ the age of 14 months

hi there, alhamdulillah .... lil' Amin sudah boleh berjalan dengan baik at the age of 14 months .... hari tu time 13 months, cuma mampu gerak selangkah dua , then terduduk, then lil' Amin bangun and melangkah lagi ... k…

Move On .... Biarlah mereka jahat, tapi kita jangan jadi jahat ....

hi there, benda ni biasa terjadi ... dengan sesiapa pun kan ... dengan mrs pip pun ... kadang2 buat kita frustrated ja kan, oooo bila susah baru mau ingat kita, tapi time tiptop ndak pula mau ingat kita ..... what's …

Aku. Radiusite. Instant Shawl. --- perfect day out ---

hi there, radiusite. siapa pembeli tudung tegar online mesti tau website ni kan... mrs pip suka ja window shopping di radiusite cari cari instant shawl yang cantik ... harga pun quite affordable , kinda not so expensive la ..…

Lil' Iman .... satu ketika dahulu .... having fun with his girl cousins ...

hahahaha .... ni gambar dulu dulu ... terjumpa time kemaskan folder laptop hari tu ... cute la pula budak2 ni ... ni time lil' Iman 1 year +++, tapi very the cute bebudak ni kan .... alahai , mcm tangga la dorang ni ma…

Let's revamp this life! ......... Selamat tahun baru 2016

just a simple note Happy New Year 2016 Let's make life better this year than yesteryear Be more awesome Let's be successful everyone! Love, mrs pip