Showing posts from June, 2015Show All
Outing pertama Lil' Amin di Zoo || Terpaksa berteduh di gazebo

sedang kemas kemas folder di laptop, terjumpa pula folder time lil' Amin 'Let's go to the zoo' ... alahai, time ni lil' Amin berusia 40 hari ... gigh pula mrs pip mau jenjalan ni though time tu baru ja 40 har…

Kolam ikan penuh misteri

hari tu mr.Husband sungguh sungguh buat kolam ikan ... serius memang serius, dengan harapan nnt bolehlah bela ikan kan ... so,, bolehlah kurangkan perbelanjaan dapur beli ikan di pasar ... memula tu kolam ikan memang sungguh aw…

Resepi cucur kentang isi ikan

assalamualaikum, hello semua.... hari tu mr.Husband beli kentang, tapi rasa mcm malas mau buat fried fries kan, kesian deep fryer mrs pip, asyik parking ja di dapur :) ... mrs pip rasa mcm mau makan something yang bergoreng and …

Kiddos dan Uncle Daus & Aunty Maryam

salam ramadhan semua ... puasa ka? :) ... jom puasa sungguh sungguh, jgn pula puasa yangyuk buka periuk! ... Kiddos dan Uncle Daus & Aunty Maryam hari tu my adik datang rumah, quite sometimes ago la juga ... entry ba…

Makan Time @ Natural Kitchen, Suria Sabah

recently mrs pip went out with mr.Husband for shopping.... ya la kan, kita dah masuk puasa, after that raya, so tau tau la shopping complexes ni, kalau masuk time raya mesti sesak la sangat kan.... mrs pip mmg malas sgt jenjalan …

Lil' Iman belajar makan sendiri || 2 tahun 3 bulan

ok ... lil' Iman now is 2 years 3 months kan ... memang the best timing untuk ajar lil' Iman makan sendiri ... ekceli, patut dah ajar lama dulu, tapi mrs pip ni kan paranoid fikir benda mcm mcm ... takut lil' Iman t…

Lil' Iman dan Lil' Amin || Be Good Brotherhood

salam happiness you ols .... kalau hari ni rasa mcm not happy, cuba buat buat senyum and try to remember moment moment yang happy, hope that will make your day shine and bright .... :)) lil' Iman semakin membesar ... ban…