Showing posts from May, 2015Show All
Sarapan yang simple bersama Quaker Oat

quaker oat mmg one of favorite mrs pip ... so that day mrs pip went to supermarket, mrs pip stumbled kat quaker oat ni, tak perasan pun since when quaker oat ada fruit bites ni ... baru kot? .... quaker oats fruit bites …

Zeppole

mrs pip terasa macam mau makan itewww kuih tradisi italian, the zeppole ... ekceli hari tu tinguk rancangan masak masak AFC tu kan, then terus rasa mcm wow, mcm sedap jaaaaa zeppole ni .... so, dengan usaha sungguh sungguh mau …

Lil'Amin tidur nyenyak sangat

ok, mrs pip akhirnya dapat juga click click moments how chipumpum sleep in a very amazing way  .....ekceli, tak amazing mana pun ..... tapi still a bit luar biasa for mrs pip! ngeee .... ni memang very awesome, kalaulah chipump…

Lil' Amin || Perkembangan di usia 6 bulan

isnin kedamaian ... hari yang indah harapnya .... chipumpum sudahpun meniti usia 6 bulan, cepat masa berlalu, rasa macam baru semalam melahirkan chipumpum ... semakin membesar anak mommy ni ... seronok tidak terkata untuk menja…

Lazada pulangkan duit semula , refund yang berjaya !

hi there, Lazada pulangkan duit semula , refund yang berjaya ! hari tu mrs pip ada beli barang dari laman web lazada ... mrs pip beli penggoreng kentang (brand: lebensstil kollektion) dan juga multifunction cooker (brand: faber)…

Lil' Iman pergi klinik gigi || Klinik Pergigian Dr. Wong Beaufort

recently lil' Iman asyik cakap "teeth ada mamang" sambil tunjuk gigi dia .... hokey, the truth is, gigi lil' Iman kesemua 16 batang tu dah buruk ... lil' Iman sangat takkkkkkkkkkk nakkkkkkkkkkkk berus gigi, …

Resepi senang telur kukus (Korean steamed egg)

hello semua ... how's your day? oooohhhh, mrs pip still terasa kehilangan my grandma last week :(( sob sob .... but life goes on .... just wanna share hari tu mrs pip buat telur kukus or steamed egg ... ekceli, ni korean re…

Pretend and Play || Lil' Iman membaca

amboi, lil' Iman ni sungguh sungguh membaca nampaknya ..... ok lil' Iman, sila baca loud and clear , mommy wanna hear you ..... no answer ..... takde nya dia membaca, dia busy tingu gambar dalam buku tu .... momazin…

Review Drypers Drynights

Drypers dah ada produk baru iaitu drypers drynights, dan pengguna drypers seperti mrs pip ni tak ketinggalan nak mencuba drypers drynight ni untuk anak-anak ... kalau berminat nak free sample, kenalah request di laman web dryper…

Tips simpan ikan tahan lama dalam peti sejuk

Tips simpan ikan tahan lama dalam peti sejuk || mrs pip just wanna share tips mudah dan senang untuk suri suri rumah kan ... i think dah ramai yang guna tips ni kot .... tapi share je la kan tips mudah dan senang agar ikan tahan…

Goodbye my grandma #ALFATIHAH

hi there, It was a sad moment to me .... my grandma passed away this morning 14.5.15 .... bercakap tentang iyang (panggilan untuk nenek), yang selalu ada di dalam memori mrs pip, iyang seorang yang sangat lemah lembut, t…

Resepi mudah kek kukus dwi-warna

hi there, salam semua ... hari yang indah ... alhamdulillah .... quite busy mrs pip lately helping mr.Husband buat kerja kerja tender .... oppppsieee .... dah kawin dgn mr.QS kan, so once in a while, kena lah jd secretary ... tp…

Resepi senang kek keju nenas (tak perlu bakar di oven)

hi there, lil' Iman asyik asyik cakap ..."mommy, want cake" .... "cake please mommy" ... hurm, kena mandrem kek nampaknya my gummypie ni .... mrs pip kesian juga my lil' Iman ni really mau makan kek .…

Lil' Amin posing di awal pagi

hi there, lil' Amin si chipumpum dah boleh tiarap, roll over kiri ke kanan, kanan ke kiri .... sometimes bila mrs pip mau ambil gambar, dia ready berposing as if dia tau ja his mommy suka click click take his pics .... Li…

Lil' Iman in the garden

hi there, so, hari tu labour day, mrs pip asked mr.Husband to bring lil' Iman to our little garden aka kebun .... once in a while best juga bawa our kids lil' Iman and lil' Amin jenjalan pusing pusing kebun and kawasa…